ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Шокиращи подробности за нравите в училището с бития с кол учител! Няма да изключат бияча!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:33 / 20.09.2017Коментари (19)21295
Биячът
"И това доживяхме! Един ученик от ромски произход да пребие с дървен кол учителя си по английски! Обзалагаме се, че на него и другите побойници нищо няма да им направят. Ако преподавателят обаче беше набил нападателя, щяха да го уволнят!" В това са убедени жители на Садово, където в гимназията по селскостопанство 12-класник удари с кол по главата учителя Антон Велков. Той бил откаран в болница с хематом и после изписан за домашно лечение. Пребитият преподавател не желае да говори. Хората в градчето са потресени.

"В тази гимназия са ги събрали от кол и въже. Учителите треперят над тях, за да не изтърват делегираните бюджети. И възпитаниците им - все от малцинствата, им се качват на главите, че даже ги и бият", възмутени са садовци. Грозната сцена се разиграва в коридора на учебното заведения по време на 4-ия час във вторник. 80% от учениците са от ромски произход. Те слушат чалга от телефоните си, вървят на тумби из школото и се смеят на висок глас. Събрани са от близките населени места. "Ние сме женени, не ни закачайте. Идваме на училище, за да вземем диплома", казват наперени младежи. И в хор оправдават побойника. "Наско е добро момче. Господинът го е предизвикал", твърдят те.

Във вторник 12-класникът Атанас Георгиев и приятелите му Емил Янев и Васко Георгиев от 11-и клас не са в час. Те бродят по коридора и отварят вратата на кабинета, в който по това време Антон Велков води занятия по английски. Преподавателят настоява да затворят и да не пречат. Те обаче се хилят и чупят стойки. Учителят успява да ги изгони. Тримата тутакси се насочват към кабинета по география и правят същото с преподавателката Магдалена Дипчикова. Тя се вижда в чудо и тръгва да търси помощ от зам.-директорката Елена Мирчева.

"Велков, Дипчикова и моята заместничка успяват да ги усмирят и да ги принудят да влязат в час. Те тръгват към класните си стаи. Тогава Атанас Георгиев се отделя, грабва дървен кол и нанася удар по главата на колегата", описа директорът Димитър Йорданов. Той не може да каже откъде гимназистът е намерил кол.

"Закарах колегата в здравната служба. Оттам повикаха линейка и го транспортираха с Бърза помощ в Пловдив", обясни Зарко Давчев, който от 31 г. преподава в училището по дисциплината селскостопански машини. "Лично мен този инцидент ме притеснява много. За първи път се случва подобно нещо в нашето училище. Децата, които обучаваме, идват от рискова среда. Но не съм очаквал такава агресия. Имало е младежки закачки, но да се стигне до бой, е силно обезпокоително", казва Давчев, който е и общински съветник в Садово. 

Побойниците тутакси са задържани за 24 часа в ареста. "Нямаме сведения 11-класниците Емил Янев и Васко Георгиев да са участвали в побоя", твърди директорът. Хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда е обвинението, повдигнато на 12-класника Атанас Георгиев. Неговият арест е удължен на 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването е установило, че именно той е извършител на бруталното нападение.

Законът предвижда до 2 г. лишаване от свобода Предстои да се прецени дали да бъде внесено искане в Асеновградския районен съд за най-тежката мярка спрямо Георгиев - постоянен арест. От районната прокуратура в Асеновград съобщиха, че са извършени разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза на пострадалия учител Антон Велков.

Отделно на побойника Георгиев ще се изготвя съдебнопсихиатрична експертиза. Към делото е приобщен и дървеният кол, с който гимназистът е ударил по главата преподавателя по английски език. Двамата му сподвижници Емил Янев и Васко Георгиев са пуснати и привлечени като свидетели. 

Директорът признава, че манталитетът на техните ученици е обясним. "Ако не са при нас, няма къде да отидат", казва Йорданов пред "24 часа". Все още не е говорил с родителите на побойниците. Оставил това на класните им ръководители. Предстои учителски съвет да разгледа случая.

"Ще изслушаме всички страни - засегнатия преподавател, учениците и техните родители. В зависимост от казаното ще вземем решение за налагане на наказание", обясни директорът. Изключване не се предвижда. Санкциите били "забележка", "предупреждение за преместване", "преместване в друго училище" или самостоятелна форма на обучение. Всъщност на такъв режим бил един от участниците - Васко Георгиев. 

Във вторник той се появил в гимназията да пита трябва ли да подаде заявление за удължаване на индивидуалното си обучение. Директорът се чул по телефона с бития учител. Антон Велков постъпил преди 2 години в селскостопанската гимназия. Пътувал всеки ден от Пловдив и обратно. "Състоянието му е добро, известно време ще е в болнични. Категорично няма да напусне работа", убеден е Димитър Йорданов. Има и ученици, които казват, че преподавателят по английски е добър човек. "Господинът много хубаво се държи с нас. Само ако не внимаваме, ни прави забележки. От него ще научим английски език", казва 8-класничката Атанаска Янкова. Тя е от близкото с. Поповица и е приета в специалността "Агроекология". Тримата побойници учат за шофьори и монтьори на селскостопанска техника.

И директорът, и учителите недоумяват кое е предизвикало агресията. "На побоя няма конкретен свидетел - да обясни какво им е казал колегата", обясни Йорданов. Той допълни, че в близките дни гимназията ще бъде посетена от представители на общинската комисия за борба с противообществените прояви, както и от специалисти от Центъра за обществена подкрепа. Те щели да работят с учениците. 

"За мен това е сигнал, който трябва да алармира обществото. Проблемът съществува. Има институции, които се намесват чак когато стане инцидент. Физическата саморазправа не е начин за решаване на проблеми. Аз специално никога не деля учениците на циганчета и българчета", твърди преподавателят Зарко Давчев.

Докато разговаряме с него, звънецът би за голямо междучасие. Шумни тълпи се понесоха от училището към близките заведение. Оглушителен смях, съпроводен с музика и кючеци се разнесе из школския двор. 210 гимназисти се обучават в дневна форма. Директорът твърди, че т.г. събрали 3 паралелки за 8-и клас и две за 9-и. "Направихме хубав прием. Учудващо е, че на втория учебен ден се случи този инцидент", допълва той. Днешната садовска селскостопанска гимназия е наследник на първото професионално земеделско училище в България, открито през 1883 г.


Още по темата: общо новини по темата: 13
13.10.2017 »
29.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
27.09.2017 »
21.09.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Видях и чух страхливото и примерено изказване на учители, директор. Вижда се, че българина за пари продава майка си и баша си. Как да ги уважаваш такива хора? Каква интеграция на таьи пасмина. Отдавна трябваше да се наложи политика за стерилизация на цифандкото население. Сега 80% от учениците ще са мангали и вие решихте да ги учите на български, а те ви пребиват. Мълчете си, медал му дайте на побойника, ше тъкопляскаме, когато започнат да ви убиват.
+1
 
 
Каде сте господа Управници някой ден същия кол ще го забием във вашите глави да ви м.....та
0
 
 
От вчера звъня в Министерство на образованието. Телефона е 02/921-77-44. Не вдигат, нещастниците. Който има възможност, нека звъни на този телефон и някой там да дава обяснение защо копелето няма да бъде изключено.
0
 
 
Все ще се намери някой да го изключи .. "от тока" ;) Ден си иде - дял си носи!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 21.09.2017 г.
+1
 
 
ЩЕ СИ ПЛАТИ ГЯВОЛУКЪТ ЛУКАВОТО ЦИГАНЧЕ
0
 
 
Прости даскали и два пъти по-тъп директор. Нямам нищо против циганите. Всеки ученик посегнал на даскал в панделата. И да се дадат права на даскалите.
+1
 
 
да утре като заколи даскал .... штото му се разминава такава грозна свада
+1
 
 
Многото демокрация до това води. Не налагаш ли ред и дисциплина с респективни мерки и твърда ръка, то става анархия и накрая на теб ще ти налагат "ред", който не ти харесва. Нооо.... еврогейски ценности, дет се вика.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: