ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вижте с колко точно скачат пенсиите от догодина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 24.09.2017Коментари (12)16299
©
Готвената реформа в ТЕЛК системата не цели да намали средствата за инвалидни пенсии, а да ограничи измамите. Това заяви пред БНР новият управител на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов.

За инвалидни пенсии се изразходва една сериозна сума - милиард и 800 милиона. Не е целта сумата да бъде намалена в никакъв случай. Целите са тези средства да се насочват към хората, които наистина имат нужда. Над 40 са правата, които гражданите имат право да получат, когато имат решение за ТЕЛК. Това, разбира се, ощетява изключително много бюджета, когато някой злоупотреби. Наистина има хора, които се опитват чрез осигурителната система да покрият други плащания и други задължения.

Амбицията на Иванов е от началото на 2019-а година да няма проблем с електронните услуги в системата на НОИ. Идеята е голяма част от искана сега информация да се набавя по служебен ред, за да се облекчат гражданите, пише "Труд". Ивайло Иванов е срещу резки промени в пенсионната система. Той обясни, че правилата, които се прилагат от началото на миналата година и предвиждат плавно нарастване на стаж и възраст, са с дългосрочна перспектива до 2037-ма година. Целта на всички тези реформи е да стабилизират пенсионната система. Аз считам, че има вече първите признаци на даден успех, защото само за миналата 2016-а година близо 5 300 души са излезли в пенсионна възраст по-малко, от което се е получила икономия, ако така можем да го наречем условно, около 100 милиона лева, така че това е добре, независимо, че през миналата година прекалено много от силовите ведомства също излязоха и ползваха правото си на пенсия. От 1 октомврище бъдат повишени минималните пенсии на 200 лв., каза още Иванов.

През 2018-а година в разчетите на ДОО е предвидено пенсиите да бъдат повишени с 3,8%. Според него е по-добре да се индексират първо минималните пенсии, а когато има необходимите средства - и останалите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак ли само минималните?Те ще стигнат скоро на баба ми,която цял живот се е блъскала между кравите.Няма лошо в това,че ги вдигат,но нека да е за всички. Скоро време тези минимални,ще са социални пенсии.Познавам такава жена,която цял живот работа не хвана,а сега взима пенсия.Е,поне нейната ще я увеличават.А баба....Да е жива и здрава само
0
 
 
За какво "скачане" говорите, това е подиграване с надеждата на хората за по-добър живот.
0
 
 
Поредната подигравка с хората, изградили тая ши**на държава. Инфлацията отдавна е изяла "голямото увеличение"... Пенсионерите от нормалните държави ходят по екскурзии, а възрастните хора тук - по кофите...
+1
 
 
НАПРАВО ЩЕ СПРАД ДА РАБОТЯТ И ЩЕ СИ ГИ ХАРЧАТ СЪС ЗДРАВЕ.А МЛАДИТЕ ЩЕ ДОДАТ НА ТЯХНОТО МЯСТО РАБОТНО
0
 
 
Вижте с колко ще си повишат доходите Ало-измамниците.
+1
 
 
А те наистина ли скачат или едва едва пристъпват?
+4
 
 
Всеки социален функционер трябва да мълчи и да стои с наведена глава, а не да се хвали, че минималните пенсии "скочили" на 200 лева (пропускайки т.нар. "социални пенсии", която е 133 - 144 лв.). Пенсионната система в България е узаконена форма на геноцид, плод на дългогодишните "усилия" на леви и десни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: