»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
 рай на събирането на пари от родители в училище!
»зточник: Plovdiv24.bg 09:56 / 28.09.2017 ќтпечатай »зпрати
©
”чилищните насто€телства вече не могат да събират пари от родителите за материали, консумативи, ремонти и за вс€какви текущи разходи. Ќовото правило е в сила с писмо на министъра на образованието.  лючовата дума е дарение.  огато е поискано, не е доброволно и затова не може да се нарече дарение. «атова дни преди началото на учебната година писмото на образователни€ министър е изпратено до всички 28 регионални управлени€ на образованието. ќттам за правилото вече зна€т и училищата.

— първи€ учебен ден разходите за вс€ко семейство с ученик стават повече. яница е със —индром на ƒаун. «атова са важни курсовете й при логопед. ¬место това обаче тр€бва да даде 60 лева на училищното насто€телство, съобщава Ќова тв. ћайката е категорична, че поисканите пари не могат да се нарекат дарение, защото инициативата не е дошла от нейна страна.

ќт друга страна, и поисканите, и непоисканите дарени€ са необходими на училищата, защото средствата и в образованието все не стигат.

”чилищните насто€телства вече не могат да организират платени курсове в сградите на училищата. “ази задача ще имат самите училища. ¬ —офи€ те тр€бва да наемат външни фирми. ѕритеснени€та са, че така н€кои курсове ще станат по-скъпи, а това може да откаже родителите и външните фирми може да искат да наложат свои учители. ¬сички обаче са съгласни, че по-добре от дар€ването на средства е дар€ването на време и труд за доброто на детето и на училището.

Plovdiv24.bg ¬и призовава да ни сигнализирате, ако в училището или детската градина на ¬ашето дете има подобни практики!
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
Ќай- после да си починат учителите!  рай на благотворителни балове,базари и т.н.»з€вите извън работно време отпадат!
+1
 
 
ѕреди два дена платих 30.00 лв в градината.
+2
 
 
¬ерно ли ? —ега ли се сетихте ? ¬с€ка година още със започването се събират пари за охрана, ксерокси и какво ли още не. ¬редна практика е да се искат пари от семействата ! Ѕюджета не стигал, дрън дрън. јми направете го да стига ! јз съм сигурен, че и в момента стига. јма така е, н€ма да остане за "вземване" ако не се искат още пари от децата.
+1
 
 
ƒеца кажете на родителите си „≈ учитело родителската среща ≈ от 60 лева часъ утре.
Ќито крачка назад! «ад нас е Ѕългари€.
на 28.09.2017 г.
+2
 
 
 ъде беше този министър миналата година? ј по-миналата? 'ўо се прав€т на гръмнати? “ова съществува от 20 години,те сега се сетиха. „акай да се напраивм на добрички министри.
+2
 
 
¬ абсолютно всички училища се събират пари за охрана. јз не знам как си наемат охранители , но поне там където е детето ми са служители на " общинска охрана" . “€ не е ли на общинско финансиране ??
+3
 
 
ј това отнас€ ли се за детските градини, защото и там рекетът е гол€м?
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёли 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
—пр€ха правата на детето-чудо Ћили √еоргиева
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
ќпитаха да уби€т шефа на здравно заведение в ѕловдив
Ќова изложбена зала на "√ладстон" вместо старата
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
јко изборите за кмет на ѕловдив б€ха днес, за представител на ко€ политическа сила бихте гласувал/а?
√≈–Ѕ
Ѕ—ѕ
ќбединени ѕатриоти
ƒемократична Ѕългари€ (новото д€сно обединение)
ƒѕ—
ƒќ—“
—ъюз за ѕловдив
 ауза ѕловдив
ƒруга
Ѕих гласувал за надпартиен кандидат
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: