ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заклал семейство роми: Гордея се, просто исках да убивам цигани! "Няма такава държава" ме надъха!
Автор: Васил Динев 14:00 / 28.09.2017Коментари (73)113834
©
Иван Николов
"Господ да те накаже! Бял ден да не видиш, убиец мръсен!" Тези викове на простреляни от 31-годишния Иван Николов жени се разнесоха в залата на пловдивския апелативен съд. Пазарджиклията иска да му бъде намалена 25-годишната присъда за двойното расистко убийство. На 5 ноември м.г. той нахлу през нощта в къщата на Асен и Василка Илиеви в Пазарджик и ги закла с кухненски нож по особено жесток начин. На следващия ден грабна ловна пушка и простреля на улицата в краката Ася Йорданова и Теменужка Бързакова. Именно те изригнаха в съдебната зала, когато Николов заяви, че съжалява. "Доживотен затвор за теб!", крещяха пострадалите.

Адвокатът на убиеца пледира наказанието му да бъде намалено на 22 г. "Става дума за млад човек. Целта е да се поправи", изтъкна защитата. Това разгневи близките на жертвите и пострадалите. Техните адвокати пледираха присъдата да му бъде завишена на 30 г. Според тях първоинстанционният състав в Пазарджик е дал два пъти бонус на убиеца. Веднъж, че не му е постановил доживотна присъда, и втори път, че наказанието е само 25 г. Те изтъкнаха, че Николов има 7 присъди предимно за грабежи. При разпитите обвиняемият е заявил: "Исках да се върна, да отрежа главата и да я изнеса на улицата. Съжалявам за хората, които убих, но се гордея с постъпката си. Исках да вдигна народа на въстание срещу циганите". 

Според защитата на Николов първоначалната експертиза сочи, че той има хероинова зависимост и психотравма за това, че майка му е починала, когато е бил 6-годишен. В момента на извършване на престъплението бил на метадонова програма.

"Ако излезе от затвора, не знаем как ще живеем. Само като го видим и се разтреперваме", заявиха Ася Йорданова и Теменужка Бързакова. Те разказаха, че Николов ги прострелял с въздушна пушка на улицата ден след двойното убийство. На 5 ноември м.г. Иван бил сам в апартамента, в който живее с баща си. Около 20,30 часа се надрусал здраво с хероин. Пуснал си силно музика. Песента "Няма такава държава" го превъзбудила и той грабнал кухненски нож. 

Насочил съм към къщите на ул. "Дунав, където живеят роми. В първото жилище не открил никой. Това го вбесило и той нахлул в къщата на Асен и Василка Илиеви. Нанесъл 14 удара с нож в гърба, корема, челото и крайниците на 77-годишния мъж, пише "24 часа". После налетял на жената, която убил с 9 прободни рани в гърба и шията. На следващия ден решил, че трябва да вдигне хората на революция. Стрелял с пушката по две жени. На въпрос "Защо го направи?", отговорил: "Ей така. Исках да убивам цигани". Пловдивският апелативен съд ще се произнесе в 30-дневен срок.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво само така. Това е начина да се оправим с МАНГАЛИ И БЕЖАНЦИ.
0
 
 
Бориславчо много скоро ще се молиш на циганите да ти дадът дозата за да се надрусаш ако нямаш пари плати си в натура за да се спасиш
0
 
 
Този е не за доживотна, този е за електрическия стол. Директно! А, това, че някои правят разлика между жертвите на откачен обезумял наркоман, в едно зверско, нечовешко двойно убийство, като решават, по лична тяхна преценка, кой заслужава такава смърт, ги прави не по малко опасни от самия гнусен, болен извършител....Засрамете се! Гадно ме и дори да ви чета! А и кажете ми, колко глупави трябва да сте, за да не виждате, че човекът е луд има нужда да убие някой, а циганите са му просто оправданието? Колко ли ще му трябва на тоя при следващата лудост да му се привиди някое "провинило се" детенце???? Глупаци! Ако едно общество не осъжда такава форма на насилие единодушно - нищо добро не го чака! Не забравяйте, че за нацистите евреите са били "по-низши от животните" както казва по-горе в коментарите си Г-н Radostin Atanasov ....
0
 
 
Ей браво... ти си велик рџ™ЏрџЏ»рџ™ЏрџЏ»
0
 
 
Много сте отворени хайде почвайте ги мангалите само приказвате
0
 
 
Що не ги на пъха в варел с киселина да станат на каша и после в канала.Чиста работарџ‘Ќ
+1
 
 
С риск да отнеса много негативизъм, ще изразя своето мнение. Този мъж заслужава да гние в затвора,първо защото е откачен наркоман, второ защото убиването не е начин. Аз също мразя циганите,но да не забравяме че и те са живи същества, и не всички са изроди и пумияри. Искам България да се изчисти от тях,но определено изтребването не е начина....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: