ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От извора: Всичко за платеното паркиране пред домовете ни!
Автор: Мариана Панчева 16:57 / 28.09.2017Коментари (58)29372
© Plovdiv24.bg
След час дебати пловдивският Общински съвет прие критериите, които ще дават предимство при наемането на общинско паркомясто по наредбата срещу 20 лева,предаде репортер на Plovdiv24.bg

За да изкажат своите съображения как стоят нещата в различните части на Пловдив в местния парламент се изказаха кметовете на район "Централен", "Тракия", "Западен", "Южен" и "Северен". 

"По първоначалните разпоредби, при повече от един желаещ за място, се предвиждаше търг. Търгът обаче дава предимство на хората с повече финансови възможности. Затова точковата система с критерии е справедливата система", сподели Георги Стаменов ("Централен").

Той поясни, че принципът на платеното паркиране е като при наемането на гаражи. "В момента махаме единствено гаражите и монтираме на тяхно място скоба", обясни накратко. "Каква е разликата дали ще има гараж, или скоба?"

Костадин Димитров - кмет на "Тракия" обяви, че в района му вече има над 400 заявления за паркиране по тази наредба. Борислав Инчев разкри, че в "Южен" официално са събрани над 500 заявления, в "Западен" кметът Димитър Колев сподели, че доста от премахнатите вече гаражи са били използвани като складове. 

Ральо Ралев ("Северен") пък бе категоричен, че при него паркоместа по тази наредба се отдават само и единствено по желание на хората. "Изграждаме, където хората желаят, но не на всяка цена."

Каква е разликата между гаражите и скобата обаче? В залата на ОбС духовит общински съветник даде следното определение: "Когато завали дъжд, хората се прибират в гаража да си пият, а със скобата това няма как да се случи".

Вижте в прикаченото видео какво точно казаха кметовете на районите!




Още по темата: общо новини по темата: 228
14.03.2024 »
13.02.2024 »
28.01.2024 »
20.01.2024 »
19.01.2024 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Още един повод за междусъседски войни
0
 
 
Този проблем се появи в резултат от безразборното строителство. Няма ли да се потърси отговорност кой е давал разрешения за строителство в градинки и на други безумни места и да се провери дали всеки новопостроен апартамент има паркомясто. Значи някои хора се налапаха с парички от това безумно строителство, сега хората ще се чудят как да паркират и ще се чепкат по форумите. Проблема обаче вече е нерешим, единственото, което може да се направи е да се спре строителството. Също така при наемане на паркомясто трябва да се има предвид откога лицето живее на този адрес и в този район. Ами не може един вчера пристигнал, новонастанен в безумния нов блок да има предимство пред хората, които цял живот са живели на този адрес или в съседните блокове. Не става така.
-3
 
 
Безплатно - на село до каручката. В градовете е така, свиквайте ... или си отивайте, което е по-доброто решение впрочем.
на 29.09.2017 г.
+2
 
 
Пред нашия вход сами си направихме(със собствени средства)паркинг,който е трябвало да бъде изграден още при построяването на блока,но явно парите за това са прибрани в нечий джоб.Та въпросът ми е :Защо трябва да плащам за паркоместо,при положение че Държавата не е изпълнила ангажимента си да осигури места за паркиране на живущите както е по закон?Ще ми дойде някой миризлив СЕЛЯНДУР и ще ми каже"Аз съм си платил за паркиране"-на изграденото мен и собствениците на жилища пред входа.Ще има ЯКО ПОРЕНЕ НА ГУМИ! А тия общинари са толкова задръстени безхаберни че просто нямам думи !Ако им трябват пари за да закърпят бюджета на общината,има решение:Вместо да си клатят СРАМОТИИТЕ по цял ден,с една мотичка и на село(по родните им места)
+6
 
 
След като има кой да им плаща,ще има и кой да им взема парите,но прост народ. Не взимайте места и те ще спрат да взимат! И това е нормално по настояване на ,,новите,,пловдивчани!
0
 
 
Който паркира пред моя дом, като заема мястото, където редовно паркирам аз, да плаща лично на мен - по 5 лв. на час, тъй като през това време аз съм принуден да паркирам на общински паркинг за 10-12 часа...
+1
 
 
СВЪРШАТ МЕСТАТА И КЪДЕ ЩЕ ПАРКИРАШ -ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ НЯМА И СЕГА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА-КАК ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛИ КОИ МЕСТА КОЛКО ЗА ДАДЕН ВХОД
0
 
 
Не е така Българина е свикнал да си плаща и мълчи но до кога
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: