ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Капана Фест" стартира днес, готвят ни страхотни изненади
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 29.09.2017Коментари (0)8565
Днес стартира есенното издание на колоритния фестивал в сърцето на Пловдив - "Капана Фест". Хиляди посетители от България и чужбина ще пристигнат в автентичния квартал, за да се включат в разнообразната програма. Три дни, три музикални сцени с над 16 артиста, кино прожекции, литературни четения, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти, както и най-утвърденият занаятчийски базар, представящ изделията на над 120 от най-изявените автори в страната, ще очакват всички.

От днес до неделя от 10:00 до 22:00 часа "Базар Капана" ще възроди творческия и занаятчийски дух в кв. "Капана", като представи съвременните български автори в няколко тематични зони: авторски изделия, Натурални храни и напитки, съвременна българска мода, както и емблематичната зона за грамофонни плочи, превърнала се в средище за всички меломани и любители на качествения звук. 

Кино програмата включва игрални и документални филми, част от които ще бъдат представени лично от своите автори. От петък до неделя в 19:30 часа на големия екран на ул. "Абаджийска" ще се прожектират бългаските игрални филми "Дървеното езеро" и "Малък-Голям" (Ясен Григоров), "Урок", "Скок"и "Слава" (Петър Вълчанов), "Жажда" (Светла ЦоцорковаСтоицова), Легендата за първия кукер" (Студио Змей). На ул. Магура пък може да бъде видяна документалната лента в 6 епизода "Човек и Космос" (Сам Нийл), с която "Капана Фест" ще отбележи Европейската нощ на учените, както и филмите "Човек и Природа", "Човек и Човек". 

Литературната зона ще бъде разположена на ул. "Абаджийска" и ще запознае публиката с различни български автори и техните произведения. Един от акцентите в програмата е представянето на произведението "Приказка за Стоедин" на Никола Русев от дъщеря му Иглена Русева. В Международния ден на поезията, 1 октовмри, Лиел Александра Адмон и Катя Кремзер ще изпълнят вечерeн рецитал на поезия с акустичен акомпанимент на китара.

Театърът също намира своето място по време на фестивала. Откритата сцена на ул. "Бенковски" (Performance stage) ще покаже спектаклите "Жужене", "Момини седенки", бродуейския мюзикъл "Ани", както и финала на брейк състезанието за младежи, организиран от The Center. 

Благотворителен проект "Човешка джага" за подпомагане на изявени студенти (ул. Хр. Дюкмеджиев), творчески инсталации, рисуване с къна, детски работилници и още много други активности могат да бъдат открити през трите фестивални дни по време на фестивала.

Разбира се, не бива да се пропуска и музикалната програма, която включва Reverie, Oстава, Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties, DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jahmmi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat, както и концерта "Remember Chester" в чест на покойния Chester Bennington, който ще закрие "Капана Фест" в неделя вечер на главната сцена.

Подробности и детайли за "Капана Фест" може да следите на официалната фейсбук страницата на събитието!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: