ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Осъдиха управител на фирма, ощетил дружеството си чрез неизгодни сделки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 29.09.2017Коментари (0)3066
© Plovdiv24.bg
Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна управител на "Еффект" ООД Любомир Кр. получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен съд. 

53-годишният мъж от Тервел сключил две неизгодни сделки с друго юридическо лице. Така причинил значителни вреди на дружеството си в размер на 33 600 лева - продължавано престъпление по член 220, ал. 1 от Наказателния кодекс. За деянието си съдът му наложи наказание 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено за тригодишен срок. Присъдата бе постановена при условията на съкратено съдебно следствие по искане на подсъдимия.

На 1 октомври 2011 г. подсъдимият сключил договор за наем като управител на "Еффект" ООД с друго юридическо лице, което предоставило за временно и възмездно ползване недвижим имот срещу месечен наем от 2800 лева с включено ДДС. Договорът бил подписан само от подсъдимия.

На 7 ноември 2012 г. Любомир Кр. като управител на "Еффект" задължил дружеството си със сумата 33 600 лева към наемодателя чрез спогодба към сключения вече наемен договор. Така причинил значителни вреди на търговското дружество. Нито договорът, нито спогодбата към него били представени в счетоводството на "Еффект" ООД.

Във Варненския районен съд постъпило заявление за издаване на заповед за незабавно изпълнение на паричното задължение заедно с дължимите лихви за просрочието. Издаден бил изпълнителен лист, с който задълженото дружество било осъдено да изплати сумата и лихвите по наемния договор. Въпреки обжалването от страна на другия управител на "Еффект" ООД Т.Д. заповедта за изпълнение била потвърдена. В хода на изпълнителното дело била наложена възбрана върху собствен имот на "Еффект" ООД, който бил обявен на публична продан. Така се стигнало до изплащането на сумата от 41 367 лева на дружеството, предоставило имота си под наем.

В хода на разследването било установено, че "Еффект" ООД не е имало необходимост да наема чужд недвижим имот, тъй като дружеството притежавало собствени складови площи. Оценителната експертиза доказала, че договорът за наем е сключен при цена над 3 пъти по-висока от средната пазарна цена.

До неизгодните сделки се стигнало, след като между двамата управители на "Еффект" ООД настъпил разрив в отношенията. Стигнало се до прекратяване на правомощията на подсъдимия Любомир Кр. в дружеството и решение то да се ръководи само от един управител - Т.Д. Отстраненият Любомир Кр. оспорил действията на другия управител в съда и решенията на общото събрание били отменени като незаконосъобразни. Съдът възстановил подсъдимия като управител. Престъплението е извършено при пряк умисъл. 

Любомир Кр. е признат за виновен за извършване и на друго деяние по член 220, ал. 1 от Наказателния кодекс от Варненския окръжен съд, извършено по идентичен начин. Присъдата му не е влязла в законна сила, но със сключената друга неизгодна сделка той също ощетил "Еффект" ООД.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: