ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (18)
Пловдив определи най-добрия картинг пилот при аматьорите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:31 / 02.10.2017Коментари (0)3293
©
Този уикенд в Пловдив се проведоха финалите на националната картинг надпревара - Red Bull Карт Файт България 2017. Сред докоснатите близо 400 любители на този спорт, състезанието в Пловдив бе за най-добрите от 4-те града в България - Варна, Стара Загора, Пловдив и София.

На пистата се събраха най-добрите сред най-добрите картинг любители, които се бориха за този финал почти месец. Те преминаха през индивидуални и регионални квалификации, за да се срещнат на трасето под тепетата.

Кулминацията е на 30-ти септември на откритата картинг писта ЛАУТА в Пловдив бе в условията на постоянен дъжд, което изведе най-техничните пилоти от общо 12 в челната тройка.

22-годишният Веселин Паунов от София, е големият победител с 42 т., който ще изпита скоростния KTM X-Bow карт на пистата от F1 в Австрия - Red Bull Ring - голямата награда, предоставена от организаторите.

Той бе и най-младият състезател, много мотивиран и развълнуван от победата.

"Това, че беше мокро, направи карането супер технично и наистина различи бързите пилоти от най-бързите. Днес мина доста успешно за мен, но беше много трудно състезание и Мартин Манолов ми бе наистина сериозна конкуренция, не ми даде и момент спокойствие. При мокро трасе е много по-различна самата траектория и си пролича кой може да се адаптира на пистата. За мен обаче дъждът бе шанс, защото съм наистина много добър при такива условия", заяви победителят Веселин Паунов.

На второ място e Мартин Манолов с 39 т. - представител на домакините - той ще има възможността да тренира на професионална конзола с водещия български мото пилот - Павел Лефтеров.

Трети на стълбичката се качи Николай Атанасов от Пловдив с общо 29 т. Той ще има възможността да се наслади на танцов спектакъл в София през октомври. Награди отново предоставиха и партньорите на събитието Mobil1.

Целодневният дъжд не уплаши любителите на високите скорости, които искаха да чуят рева на моторите и да усетят мириса на изгоряла гума, да проследят цялото състезание и да отпразнуват 15-годишнината на картинг писта ЛАУТА.

Публиката видя невероятни дрифт и стънт изпълнения, а също така се забавлява със страхотни брейк танцьори БезИменните и невероятен акомпанимент на саксофониста Кирил Македонски. Зрителите получиха своята доза хубави емоции и от неподражаемия Део.

Шоуто завърши с ефектна заря, която отбеляза годишнината на картинг пистата под тепетата. Така най-кратко може да бъде определено събитието, провело се на картинг писта Лаута този уикенд.
Още по темата: общо новини по темата: 115
30.06.2020
29.06.2020
05.03.2020
18.02.2020
09.02.2020
24.01.2020
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ужас в Трета лига! Разбити глави и петима контузени в Смолян
БФС - Пловдив с подкрепа към Здравко Жилов
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Марица с класика при юношите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: