ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бензинджията с пожарогасителя: Обясни ми, че трябва да му изчистя колата и че тениската му струва повече от заплатата ми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:36 / 04.10.2017Коментари (34)83224
© btv
Христо Димитров е служителят на столична бензиностанция, който за една нощ се превърна в герой, когото мнозина потребители на социалната мрежа Фейсбук хвалят. Поводът - реакцията му спрямо младеж от Перник, спрял да зареди със запалена цигара. Действието се развива преди месец в полунощ. На забележката на Христо младежът да си загаси цигарата, той не реагира. 

"Втори път му казах да угаси цигарата, защото може да се взривим. Реакцията беше: "Не си ти тоя, който ще ми кажеш какво да правя". И прецених, че всъщност няма какво повече да си кажем с него. Всичко стана за десетина секунди", разказва Христо пред btv. За щастие до саморазправа не се стига. 

"По-скоро ме стъписа непукизмът и нежеланието да възприеме, че нещо нередно се случва и при това се държи демонстративно, все едно си е вкъщи или в бара. Това малко ме шокира. Опита се да ми обясни как трябва да влизам и да започвам да им чистя колата. Как фланелката му струвала повече от месечния ми доход. Беше доста агресивен, но по-скоро само на думи", разказва Христо. 

След инцидента на бензиностанцията е извикана и полиция. Христо получава много поздравления за реакцията си. За награда от работодателя си получава телевизор. Въпреки конфликта иска отново да чуе за младежа с цигарата. Например че е станал преподавател, пожарникар или шампион по шах, боксьор, че е спечелил два златни медала или, че е направилнещо хубаво, а не просто да бъде част от едно смешно клипче". Христо е убеден, че след клипа, ще има няколко човека по-малко, които ще пушат на бензиностанция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ХОРА...,СЛЕД СТОТИЦИТЕ ОДОБРИТЕЛНИ КОМЕНТАРИ,ТОВА САМО ПОКАЗВА КОЛКО СМЕ ЗАЖАДНЕЛИ ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ.ИМА МН ХОРА В България КОЙТО ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ДОБРОТО,ПРОИЗЛЯЗЛО ОТ СМАЧКВАНЕ НА ЗЛОТО.ТОЧНО ТАЗИ ЕНЕРГИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ДА МАХНЕМ СТАРИЯ,БОЛЕН И КОРУМПИРАН ЮРГАН,КОИТО ПОКРИВА ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ 30Г. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИ ЛИПСВА САМО ИСКРАТА КОЯТО ДА ЗАПАЛИ ОГЪНЯ.... ДАНО НЯКОЙ ДЕН СЕ РОДЯТ ТАКИВА БЪЛГАРИ КАТО: ЛЕВСКИ,БОТЕВ,КАРАВЕЛОВ И ПРОЧИЕ.....
0
 
 
Всички, казват "Браво", и лайкват постъпката на Христо Димитров! Аз обаче ще кажа следното: Христо, ти си човекът който ще промени България. Нали сега тече една такава кампания. Ти не само реагира супер адекватно, но и професионално. На твое място аз с пожарогасителя бих му счупил и главата. Тъй като съм пожарникар, знам изключително добре, какво би станало ако се взриви бензиноколонка. Тя първо ще се запали и ако не се изгаси ще стане огромен пожар. Такъв пожар възникна миналата година на магистрала "Тракия", близо до Пловдив, когато заспал водач на ТИР връхлетя от магистралата върху близката колонка на бензиностанция ЕКО и я отнесе. Ако твоят случай беше на територията на област Пловдив, веднага пожарната ще се самосезира от видеоматериала и от твоите показания на младежа веднага ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. Защо? Защото с диянието си младежът е нарушил чл.63, т.6 от "Наредба 8121з-647/2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите", който гласи, че: "На територията на автоснабдителни станции (бензиностанции, газстанции и т.т.) не се разрешава тютюнопушенето на разстояние по-малко от 5 метра от резервоари, отдушни тръби, колонки за зареждане и съоръжения за пълнене на резервоарите". Какво по-ясно от това? А глобата, която се предвижда по Закона за МВР е от 200 до 2000 лв. Аз бих му наложил максимума. Хайде, колеги от пожарната действайте! А, Христо ще ви е свидетел при установяване на нарушението. В този случай на храброст Министъра на вътрешните работи, би могъл да награди г-н Димитров с орден "За доблест и заслуга", който се дава и на граждани за проявена смелост и доблест при изпълнение на служебните си задължения и за граждански дълг. И накрая ще кажа: "Христо нека всички с постъпките си, бъдат като теб." Майката на момчето, трябва да се срамува, че не е възпитала сина си, както си требе. Да благодари на Христо, че е постъпил така, иначе може би щеше да гледа сина си обгорял или на ония свят. Госпожо, не бъдете нагла, а благодарете на Христо. Но Исус е казал: "Прости и Господи тя не знае какво върши".
0
 
 
браво на човека, а какво ще следва за малкия който се прави на безсмъртен...
0
 
 
Поздравления! Абсолютно адекватно поведение.На нарушителя да му съставят акт за опасно поведение на взривоопасно място. Движенията му и това как изглеждаше са ни достатъчни да разберем, колко е надрусан. Защо не му направиха един тест за наркотици например или пак е важна птица, син на някой си?
+2
 
 
Така се прави.Без обяснения на разни кухи лекенца...
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 05.10.2017 г.
+2
 
 
За това е необходимо 2 години казарма за тези момчета, които си мислят, че са най-велики и никой копче не може да им каже. Кой си ти, да питам аз, какво си постигнал и към какво се стремиш в този живот? Цялата вина е в родителите, според мен.
+3
 
 
Сега МАМА щяла да съди господина .Нагли!!!
0
 
 
Тази пък иска и гумите да и проверяват. рџ?‚
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електротранспорт в Пловдив?
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: