ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Без скъсани дънки в училище, полата до 10 см над коляното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:52 / 09.10.2017Коментари (93)46526
© Plovdiv24.bg
Хитовите скъсани дънки, които тийнейджърите носят и се продават масово по магазините, са забранени като част от облеклото, с което учениците прекрачват школския праг. Това става ясно от правилниците на столични училища, показа проверка на "Монитор". Тежкият грим, късите поли, както и предизвикателните дрехи с дълбоки деколтета също не са препоръчителни. Сред задълженията на учениците, записани в правилника на 119-о СУ например, е "да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията, на положението му на ученик и на добрите нрави".

С началото на учебната година отново излизат на дневен ред правилниците за облекло и поведение в клас. Тези родители, които винаги скачат възмутени от това, че с нормативи държавата се опитва да въведе някакъв ред в училищата, сигурно имат своите доводи. Винаги обаче съм се учудвал с какво настървение започваме да спорим за неща, които от векове са решени и работят в развитата част от Европа. 

Лесно може да се даде не един довод, който може и да се провери. Например във всички добри частни училища в Европа има въведени униформи и никой не ходи в клас със скъсани дънки. А там се плащат такси от порядъка на десетки хиляди евро за обучение.
Е, сигурно веднага ще има някой, който да каже: "Абе, какво разбират швейцарците с техните колежи или пък шотландците!" Тук идва време да решим дали искаме ред или хаос.

Ако се стремим към хаос, това е друг въпрос. Скептиците сигурно ще злорадстват, доволни, че и сега сме по-близо до хаоса, отколкото до реда. За съжаление така е, но основната причина е отново в нашето отношение към проблема. Всеки иска някак си нищо да не спазва, но да има ред. Няма как да стане.
Теоретични разработки за изграждане на анархия има от миналия век, имало е и сериозни организации у нас през 20-те и 30-те години. 

Дори и атентат срещу Борис III са направили в Арабаконак същите тези анархисти. Така че може родителите, които не искат в училищата да има ред, да възстановят тази партия и да започнат да работят за реализирането на анархия. Тези същите хора обаче искат, когато шофират по пътищата, да не ги блъскат разни джигити, нито да ги обират по ъглите прегладнели наркомани, които, ако проверите, са продукт точно на липса на елементарно възпитание и отношение към реда, пише Тодор Господинов.


Още по темата: общо новини по темата: 675
20.03.2024 »
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това възпитава за разлика от другото ,което развращава и променя мисленето в друга посока.
0
 
 
Борис Марков Така и ще си останеш ограничен и зомбиран предвид тъпите ти коментари !
0
 
 
Борис Марков Измитай се ти към страната на неограничените възможности и дето ви е идол - оная зад океана ! Като ти харесва толкова извратеняшката и егоистична западна философия и начин на живот !
0
 
 
Борис Марков Г-не , доста са ви сбъркани понятията за ред дисциплина и подобни !
0
 
 
Georgi Stefanov Dimitrov Г-не, както и Светославов ви каза, доста омешвате нещата ! Униформите в никакъв случай не пречат да има ред и дисциплина в училище, тя да се взисква да се спазва от всички и да се наказват хулигански простъпки и прочие. За подмяната на и преиначаването на факти от историрята ни в новите учебници там пък е една друга дивотия, заради която тези, които го правят са за съд ,но в момента тази тема не я разискваме, говорим за униформите. И това, че тийнеджърите са много чувствителни на тема външен вид си го е имало винаги, но именно когато са еднакво облечени отпада дразнещата разлика, когато един има дрехи, които другия не може да си позволи. Така, че моля Ви не смесвайте нещата ! И научаването, че трябва да се спаазва ред, дисциплина, че трябва да уважаваш както съученика си, така и ,учителя, да научиш, че има и следва да се съобразяваш с йерархия и етикет и прочие други неща, почва от семейството, но преминава през училището, така, че ако децата не се научат на тезци неща докато станат пълнолетни, после ще е бая трудно. Да не говорим, че някои умения, ние момчетата ги придобивахме в казармата, а сега, когато я няма - резултатите са видни.
0
 
 
Georgi Stefanov Dimitrov Не ми е било ама никакъв проблем , да ходя с униформа и да имам нормална момчешка прическа. Освен това , така не съм си изхабявал другите дрехи , с които съм ходил извън училище, а относно прическите, не съм харесвал и не съм ходил с пънкарски или други подобни странни прически.
0
 
 
Трябва да има норма какво да бъде облеклото в рамките на учебното и спортното заведение. Униформата не е задължителна, но трябва да има лимит и забранени категории дрехи. Скъсани дънки като клошар. Егати модата. Тези,които искат да са по-разголени да заповядат на игрището по плажен волейбол да играем.
0
 
 
Трябва да има норма какво да бъде облеклото в рамките на учебното и спортното заведение. Униформата не е задължителна, но трябва да има лимит и забранени категории дрехи. Скъсани дънки като клошар. Егати модата. Тези,които искат да са по-разголени да заповядат на игрището по плажен волейбол да играем.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: