ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проучват Пловдив за огромни инвестиции! "Тойота" стъпва в града ни?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:41 / 17.10.2017Коментари (40)40156
© Plovdiv24.bg
Китайски гигант е изявил намерение да строи завод за джанти и проучва Русе, Плевен и Пловдив. Това каза за вестник "24 часа" директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Първоначалната инвестиция е 30 млн. евро. Справка в сайта на корпорацията показва, че дъщерната ѝ компания, която гледа към нас, е най-големият производител и износител на автомобилни алуминиеви джанти. 

През 2011 г. придобива немски производител, който е един от най-големите доставчици в сегмента за алуминиеви шасита в света и водещ доставчик в сегмента на задвижвания в Европа. Янев заяви по повод привличането на китайците, че все още сме в конкуренция с други държави. 

Турци пък оглеждат Пловдив за завод за осветителни тела за автомобили с намерение да вложат 50-60 млн. евро. Те са казали на Янев, че там, където се установят, след тях идва "Тойота". Миналата седмица зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов каза, че очаква 350 млн. лв. нови инвестиции в автомобилната индустрия.

Предстои издаването на три сертификата за клас инвеститор на компании, които вече са в България, а сега ще разширяват производството. "Витте аутомотив България", дъщерна компания на немската "Витте аутомотив", която има завод за заключващи устройства за коли в Русе, влага допълнително 12 млн. лв. 

Френската "Монтюпе", която също има завод в Русе, в който произвежда цилиндрови глави за "Волво", "Рено", "Форд", "Ауди", БМВ и др., разширява производството си с 28 млн. лв. Немската "Фесто" влага в завода си в София 10 млн. евро. Германската компания "Бер-Хелла Термоконтрол", която вложи над 40 млн. лв. в завод за климатици за автомобили в Божурище, ще инвестира още 80 млн. лв. 

Друга немска компания гледа към Божурище за завод за производство на зъбни колела за 70 млн. лв. "24 часа" първи писа за германска компания, лидер в производството на кабелни системи, която се е насочила към Плевен с 50 млн. евро инвестиции. Тя обаче изчаква промените в законите за административната реформа. 

С работата по проекти във всички сфери на индустрията потенциалът да се привлекат инвестиции в България в следващите 3 години е за 1 млрд. лв., заяви Янев.


Още по темата: общо новини по темата: 516
16.03.2024 »
15.03.2024 »
11.03.2024 »
07.03.2024 »
27.02.2024 »
25.02.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 19.10.2017 г.
0
 
 
МНОГО КОМЕНТАРИ.МНОГО ПИСАХТЕ НО НЕ РАЗБРАХ ЩЕ ПОЧВАТЕЛИ РАБОТА В КРАЙНА СМЕТКА.ЗА ЛЕВ РАБОТИ БЕЗ ЛЕВ НЕ СТОЙ.
-2
 
 
Къде са Каменица, Флавия, Пулпудева, ЗЗУ, Асинхронни електродвигатели и т.н. , те не бяха ли в Пловдив. Що избягаха бе кмете?
-1
 
 
юрнаха се, нали се прочухме с ниските заплате, само дето ак смятат да не плащат няма кой да им работи
на 17.10.2017 г.
0
 
 
Както е тръгнало няма да останат и магазини защото няма да работници.
+5
 
 
По време на Османската империя е било същото. Пловдив е бил най-развития град в цяла България. Историята се повтаря.
+6
 
 
За всички, които се чудят защо се правят заводи край Пловдив, а не примерно край Асеновград, Хасково и т.н. Отговорът е елементарен. И ББ многократно го е казвал, ама нали трябва да не го слушаме и да обявяваме за глупост всичко, което излезе от устата му. Инфраструктура бе хора, елементарно е. Тук има всичко - магистрала, летище, ЖП възел, атрактивни условия и добър мениджмънт явно както на самите индустриални зони, така и на самия град (и това има значение) плюс и то не на последно място - добро място за живот на мениджърите на тези заводи - а именно Пловдив. Не забравяйте, че всяко по-голямо предприятие има и мениджмънт, като за да привлечеш качествени кадри в този мениджмънт то трябва тези хора да имат и добри условия за живот. Не можеш да накараш наистина качествен мениджър да се забие да живее в Първомай или Брезово. Това е абсурд. Но най-вече не разбирам що за идиот би искал градът, в който живее, да не се развива, да няма инвестиции и т.н. До преди няколко години всички вие мрънкахте, че нямало заводи, че нямало работа и т.н., а сега се мрънка защо заводите се правят край Пловдив !?!?! Шизофреници ли сте, малоумници ли сте или сте просто платени тролове, които трябва да плюят и очернят всичко, което се прави и се случва?
+3
 
 
Да, ние нищо не искаме! Я вижте Тракия какъв хубав кът е станала, що да не си ловим бизони в тая прерия!? /За тези, които не разбират български, това е сарказъм!/
-3
 
 
Защо тези нови заводи не ги правят в населени места където хората по цял ден си чоплят носа и се чудшт каква работа да хванат а ги правят до Пловдив и ги карат тези същите хора всеки ден да се лашкат или местят в Пловдив. Защо не го направят до Карлово, Асеновград, Първомай, Брезово ..... и още една дузина градове които умират поради липса на инвистиции от работодатели поради което хората тръгват на околосветски пътешествия или най-много до Пловдив или София?
-2
 
 
Ще си внесат и китайци, защото не останаха нашенци да работят за 200 - 300 евро.
+3
 
 
Сега ще ревнат, че правителството не им е вдигнало минималната заплата на 1000лв. И ще хулят инвеститорите. Българина е неблагодарен народ, циганско племе.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: