ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Повръщано? Вижте мизерията, която сътвори клиентелата на пловдивско заведение!
Автор: Васил Динев 11:00 / 21.10.2017Коментари (38)66405
Добро утро. Денят е 21 октомври 2017 г., часът 8:30. Прекрасна, все още топла съботна сутрин. Така читателка на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия. И продължава: "В "Капана" е тихо, но малко по-малко, тук-там се прокрадва живот. Хората, работещи в района, идват на работа с кафе в ръка и се подготвят за поредния ден сред павирани улички, туристи, гъсто паркирани коли и шумотевица. Отивайки на работа тази сутрин, всички ние, работещи около клуб "Войд", знаем какво ни очаква. 

Все пак е събота сутрин. Вместо да отворим спокойно и да си допием кафето, докато градът се събужда, ние метем, чистим и изхвърляме чуждата мизерия и боклуци. Всяка събота е така. Често се налага дори да мием повръщано от тротоарите пред магазинчетата си, че и от витрините. Понякога дори поправяме щети. Тази сутрин е една от онези, в които чистачките знаят, че трябва да дойдат и да почистят. В 9:40 отвън се чува шум от метли. Само че в 9:40 ние вече работим поне от час. Така ли трябва да изглежда "Капана" в събота сутрин? 

Всяка събота сутрин? Не може ли стопанисващите клуба да си поемат отговорността? Може би да си наемат човек, който след края на работния ден да почисти следите от клиентела по цялата пресечка и съседните улички? Трябва ли други да чистят след тях? За всяка табелка, поставена на тротоара, за всяка маса и стол, собствениците на заведения в "Капана" вероятно плащат тротоарно право. Вероятно с правото да ползват тротоара получават и задължението да го поддържат чист. Тук те ще кажат, те си знаят как се обгрижва бизнес в китния ни "Капан". И след като клиентите на "Войд" ползват тротоара и района за маса и боклукчийски кош, не е ли редно "Войд", както всяко друго заведение в района, да поеме отговорност за своите клиенти? 

В една от уличките тази сутрин група чуждестранни туристи ме спряха, за да питат за посока. Не е за първи път. Често туристите идват не за да пият и пеят (макар, че и това се случва) по родните кръчми, а за да видят красотата на града ни, на България. Тези хора, станали рано и дошли в прекрасния ни град, тази сутрин видяха "красотата" му в целия й блясък. Всички я виждаме. Сутрин в събота. Гледаме я с потресен, възмутен поглед,  докато я метем и мием от тротоара, от витрината, от пейката. Всичко, казано дотук, разбира се, е мое лично мнение, но смятам че не съм единствена. Поздрави от "Капана", Живка Димитрова".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В отговор на г-н Стилиян Динев: В това "свърталище" на скоро свири джаз музиканта Теодоси Спасов в рамките на проекта "Дръм & джаз", поставят се камерни театрални постановки, прожектират се документални филми, близо половината събития са с музикални групи от цяла Европа. Но разбира се, тази "дупка"..... Господине, подозирам, че нямате представа за тези неща, но бързо и лесно категоризирате. Подкрепям г-жа Милка Божкова като уточнявам, че най-близките казани са зад халите.
+2
 
 
Проблема ще решите,като сложите кош за боклук!!!
0
 
 
Ужас ,ще взема, да си спра децата от детска градина!
+1
 
 
Свърталище на наркомани и алкохолици! Собственикът на заведението, трябва да поема отговорност! Инак се затварят вратите на тази дупка !
на 21.10.2017 г.
0
 
 
Де*ба гадните чалгари!!! 100% те са виновни и са дошли да съботират мирните, спретнати и "извесени" клиенти на заведенията в Капана! См*рт за всичко гадни чалгари!!! :D :D :D
на 21.10.2017 г.
+1
 
 
И на запад било така и там имало буклуци. Да добре и това ли трябва да е критерия и примера? Значи ли,че като там има буклуци и вие които направихте това трябва да сте буклуци? Какво може да се очаква от такива хора в живота питам? Да оставим,че са долни отрепки които нямат пари да влязат в заведението и затова лочат на улицата като кучета а кой е длъжен да оправя тази помия? За да видите що за стока е един човек,дайте му да пие и ще разберете,че хубавите хора стават още по приятни а негодниците стават лекета като тези от снощи,които не се задоволяват само с мизерията оставена след тях а трябва разбира се да намачкат и водосточните тръби.
-3
 
 
Това е едно уникално нощно заведение!!! Пълна сръб! Клиентите.....ами вижда се,че са му на нивото! Живея в близост и мога да ви споделя,че тази мизерия се разпростира доста...както и самите пияни деца,които вършат какво ли не под прозорците на спалните ни!Наистина "какво ли не"-от малка до голяма нужда,та и до задоволяване на нагонски такива....Толкова е жалко,че Капана започва да придобива "слънчака" вид! Ужасен ужас!
-1
 
 
Еее ми, това са вашите " пловдивчани" ...
-1
 
 
То като в европейския съюз,няма проблем,нормално
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: