ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив си търси архитект с визии и в крак с времето
Автор: Мариана Панчева 09:35 / 22.10.2017Коментари (8)5014
© Plovdiv24.bg
Куп модерни умения и компетенции ще трябва да притежава новият главен архитект на Пловдив, за да е в крак с времето. Това става ясно от характеристиката, която Община Пловдив пусна по повод новия конкурс за мястото, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След като веднъж изборът на главен архитект се провали, то сега самият кмет бе категоричен, че лично ще е против постът да остане вакантен за втори път. 

Отговорностите на поста вървят с 1000 лева среден размер на основната заплата.

Като изключим стандартните изисквания за образование, професионален опит, ранг и прочие, то  от администрацията са наложили няколко допълнителни, но ключови изисквания като:

умения за стимулиране на потребностите от разработване и реализиране на ясна нова стратегия или промяна в съществуващата; умения за мотивиране и поощряване на подчинените служители да излагат идеи и за насърчаване на реализацията им; умения за определяне на приоритетите, разпределяне и ефективно координиране на ресурсите за постигане на целите; умения за контрол на изпълнението на задачи; умения да създава организация на работата по отношение на отговорностите и да определя ясни критерии и срокове за постигане на целите и задачите; убедително представяне на позиции и аргументи за постигане на съгласие между различни страни; и не на последно място - управление и участие в екипи, които работят в сътрудничество за постигане на обща цел.

Документи за позицията се подават до 26 октомври, а конкурсът на допуснатите ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на познатата вече от първия и неуспешен конкурс тема: "Концепция за развитие на инструментите на градско планиране за управление на проблемите на Пловдив при вземане на краткосрочни решения в условия на неконфликтност с целите на дългосрочно планиране". 

Кандидатите трябва да имат визия за Пловдив и Тютюневия град; Пловдив - Европейска столица на културата; Пловдив - зелен, екологично чист; Пловдив - желан и привлекателен град; Пловдив и прилагане на ОУП; Пловдив - устойчив град и въвеждане на ГИС система.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Айде някой архитект да ми отговори дали някоя от днешните гипсо-фазерни постройки ще просъществуват 50-70 години?Защото всички масивни и здрави постройки са строени преди повече от 80 години?Май не са ни необходими архитекти след като всички майстори страят с картон и то масово.
0
 
 
В Пловдив има млади и талантливи архитекти, но първо не са "наши момчета" и второ ако случайно се класират за тази длъжност "системата" ще ги смачка за няколко месеца и всичко ще си върви по старо му.
0
 
 
Хахахаха да, да, успех в търсенето! Младите архитекти, които да не говорим, че са малко, заминават за чужбина, за да трупат качествен опит, работейки с експерти в сферата. Те имат креативни идеи, които могат да се реализират. Какво ще им предложите вие? 1000 лв. да ви дават всичко готово и едно браво да получат. Няма как да стане.
+2
 
 
Или мега модерни био офис сгради ;) С кафененца на покривите.
-2
 
 
Архитект в крак с времето ми звучи като евроатлантик:):):)
+2
 
 
А предишния (главен архитект) го умъртвихте заради сбъркан адрес на тютюневите складове?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: