ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Правят им блока чисто нов, а те викат полиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 23.10.2017Коментари (44)79779
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Много трудно се работи с толкова хора. Всеки е с различни претенции. Достъпът до апартаментите не е лесен. Много по-добре е да започнеш нов строеж, отколкото да ремонтираш цял един 8-етажен населен блок с шест входа и 144 апартамента. Думите са на Хрони Абаджиев, чиято фирма санира една от най-големите жилищни сгради в Пловдив. Фасадата й е 9000 кв. метра и цялата е опасана от горе до долу в скеле. 50 работници действат по етажите. Бръмчат ударни машини, подменят се дограми, градят се балкони с итонг, поставя се стиропор с дебелина 12 см, по покрива са монтирани специални изолационни панели. Подменени са старите гръмоотводи. Мазетата също ги изолират. Блокът е 1101 и се намира на ул. "Димитър Талев" 134-144.

"Започнахме го едва на 11 септември. Тогава получихме строителното разрешение от общината, а проектът ни беше представен още през май", припомня Абаджиев. Градската управа проведе търговете през август м.г. И въпреки това за месец и 10-ина дни е направено немалко. "Всичко зависи от времето. По договор имаме 115 дни да го завършим. Но технологичните процеси зависят от атмосферните условия. Например шпакловката отвън на онзи вход трябва да изсъхне", сочи строителят. Повечето тераси ще се затворят с РVC дограма. Тя е 5-камерна с нискоемисионно стъкло, което дава по-добра защита. 

"Преди да пристъпим към същинската работа разпространихме листовки до собствениците на жилища. Отворихме офис в отсрещния блок, за да могат хората да имат непрекъснат контакт с нас и да казват желанията си. Премахнахме старите прозорци на входовете, изграждаме с итонг подстълбищните клетки. Влагаме материали внос от Австрия", разказва Абаджиев.

И признава, че всекидневно са подложени на непрестанни проверки по сигнали на самите живеещи. Непрекъснато пращали полиция и служители от инспектората. По наредба между 14 и 16 часа не трябва да се вдига шум. Ай чуят бормашина, собственици от същия блок веднага се обаждали на 112. Екипи на полицията тутакси се озовавали на обекта. "Стараем се в този промеждутък от 2 часа да не вдигаме никакъв шум. Изцяло спира целият процес. Но хората са с различни претенции. Например една жена дойде да се разправя. Искаше да си запази старата изкривена дограма. На всякакви капризи са обръгнали строителите. Вече има напълно готови сектори от блока. 

Външните цветове са одобрени от общината. За район "Южен" те са в светлосиво, тъмносиво и розово. Там, където е завършено, изглежда като чисто ново. Договорът за този блок е на стойност 1,5 млн. лева. "В момента в Пловдив се работи на над 20 сгради, а до края на месеца предстои да се открият още 15 строителни площадки", съобщиха от общината, пише "24 часа". Най-краткият срок е 80 дни. До зимата е изключено започнатите блокове да бъдат завършени, категорични са строители.


Още по темата: общо новини по темата: 285
07.03.2024 »
29.02.2024 »
26.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Простаци колкото щеш!Правят им нещо,което те никога не могат да си направят,струва поне 20 хил.лв.Нашият блок също в момента се санира-лудницата е голяма,боклука много,но това е сериозен ремонт.Досега не е идвала полиция,но идиоти подали жалби май има!
0
 
 
С оглед на годишната финансова вноска към бюджета на ЕС от страна на България като член, санирането на блока Ви изобщо не е безплатно, а се плаща от всички нас!
0
 
 
Като не им харесва да си живеиат в кочините и да не обвиниават общината или даржавата. Нещо да се направи в полза за хората и веднага недоволни. Тарпение и ще стане красив блок и то за без пари ако не ходете в ирак и там има такива блокове
0
 
 
Естествено, че няма. Ако имате роднини - партийни членове, на които им се подаряваха жилища не означава, че всички са си купували жилищата на безценица. И, да не могат да се съберат 5те лева за асансьор, защото сме територия на работещи бедни.
+1
 
 
Чисто нов - също като 80-годишна булка след пластичен хирург.
+1
 
 
Каква угодия, какви 5 лева? Нашия блок го санират, като започнаха края на юли. Свалиха всички климатици в най-голямата жега, след което работата спря, защото било много топло. Първоначално беше обещан 3 месеца срок, а сега крайния срок стана март месец 2018! Зимата не знам с какво ще се топлим и не се учудвайте ако и за това има жалби, защото това е една подигравка! В най-големите дъждове се хванаха да правят покрива... е познайте... покрива в апартамента протече, но никъде не се споменава това в статията. Дограмата е сменена само на някои места в блока, като 2 пъти ме връзват да чакам в къщи, за да ми сменят единия прозорез, защото само там нямам пвц дограма и отново познайте... все още не е сменена. Работниците са само цигани и са страшно мързеливи, един съсед сам си качи дограмата и стъклопакета по стълбите, за да може да му я сменят! В последно време работник не се е вясвал и работата е в застой, дори си мисля и че ще избягат и ще оставят всичко така. Подочува се, че не им плащат. Хората, които пишат тук да не бързат със заключенията, а могат да се поставят и на наше място. Неудобството е огромно и честно да ви кажа и аз се чудя дали този "ремонт" ще привърши някога. Според мен хората, които имат претенции са прави, явно така трябва да станат нещата, българина е свикнал да си мълчи само и да се задоволява с трохите. Като е спечелен проекта трябва да бъде изпълнен както трябва, а не отново една огромна сума пари, излезнала от джоба на данъкоплатеца да изчезне безследно.
0
 
 
Хахах чисто нов с малко стериопор :D А отдолу заварките корозирали :D
0
 
 
Ей това сме си ние българите - вечно нямаме угодия и все хленчим и мрънкаме!
-3
 
 
Като знам как го правят, не мерси. То най-добре сам да се хване човек. Пишман майстори. На мои приятели санираха по тая програма и след два месеца протече при положение, че преди това беше всичко наред. Пак се краде здраво. На кого е фирмата изпълнител?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: