ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители отписаха детето си от пловдивска градина след няколко инцидента!
Автор: Мариана Панчева 09:40 / 27.10.2017Коментари (26)45988
© Plovdiv24.bg
Пловдивско семейство се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже за тормоза, на който е подложено детенцето им в ДГ "Светла". Случката е от края на миналата седмица, ето и емоционалния разказ: "Синът ми - след два случая на спукана глава, за които никой не знае и не е видял, че му тече кръв от главата, стигнахме до следващия и последен за мен инцидент в детска градина "Светла".

Вземам си детето от тази градина и така наречената педагожка ме посреща с усмивка и казва "Ние пак ви посрещаме ранени" и казва "Аз не съм била на смяна, обадете се на другата госпожа да ви обясни", но тя все пак знаела, че цепнатината на сина ми точно под окото била от пясък.

Да уточня, синът ми ме посрещна с думите "Мамо, Ники ме удари с камък...." Аз попитах откъде този Ники (дете с много психични проблеми, което няма място там) е взел камък. Отговорът на госпожата беше - не е с камък, а с пясъчна ръка и след това се отдръпна.

Така, когато казах това в съдебна медицина, лекарката ми се изсмя - пясък. Всичко това го пиша, за да предпазя невинни деца, които родителите смятат да запишат в ДГ "Светла" 2 б група.

Аз махам детето си от там. Простих един път за спукана глава, простих втори път за спукана глава. Простих на проблемното дете; на учителките, които не си вършат работата и на директорката, която, за да задържи едно проблемно дете наранява другите 20. Не сме единственото дете в групата със спукана глава, да уточня.

Трети път няма как да простя разцепеното лице на сина ми. Господ го е опазил, че не е в окото, а е под него. Това, че директорът Людмила Тошева назначава педагози, които не си вършат работата, застрашава живота на моето дете и това вече е прекалено.

Да кажа още - имаме и лелка, която е с хематом на главата от това дете, имаме и дете което е със специални потребности (глухонямо), което също проявява агресия към останалите. Никога не съм мислила, че има толкова безотговорни хора с педагогическо образование към 4-годишни мъничета. Бог да ги пази", завършва емоционалното родителско писмо.

След като писмото пристигна в редакцията, репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора на детска градина "Светла" Людмила Тошева.

"Истина е, не мога да отрека, че едно от децата ни е по-буйно", сподели тя, но веднага поясни "Аз нямам правото да го диагностицирам", визирайки намека на засегнатите родители, че момченцето е с множество психически проблеми. Заради по-буйното поведение на детенцето е разговаряно с майка му, която се съгласява да го води на консултации с психолог. 

"Наистина, родителите не го харесват, но аз не мога да го изгоня", категорична е Тошева. За реакцията на бащата, който заяви за Plovdiv24.bg, че не желае да пусне сина си на градина, тя коментира, че е прав за себе си. 

"Поемам вината, че колежката е допуснала удари, но самият той се държа много грозно и унизително. Първо, саморазправи се с детенцето (Ники), саморазправи се с младата учителка на групата, опитах да го накарам да решим проблема, но той започнал да вика: Няма да си оставя детето, докато този паразит е тук, вие за нищо не ставате. Недопустимо е голям човек да се нахвърля 4-годишно дете." 

Последвал нов разговор с майката на проблемния малчуган, жената е склонила да направи крачката и да премести детенцето си в друга градина, разказа директорката.

"Едно преместване обаче не решава проблема, а само го прехвърля. Всеки е прав за себе си - аз, те и майката, която се съгласи, за да спре тормоза, да премести детето си", завърши разказа си Людмила Тошева.

"Моята реакция е напълно нормална. Този проблем не може да бъде решен", коментира за Plovdiv24.bg и бащата на битото дете. Мъжът е категоричен, че той също ще премести сина си. 

"Това е наглост, която трябва да бъде спряна. В тази група са назначени млади учители, които не могат да си вършат работата, децата им се качват на главата, а другите родтели си мълчат. Трябва ли децата да се осакатяват?", заяви още той и разкри, че вече е пуснал сигнал до образователния инспекторат, обмисля да подаде оплакване и до прокуратурата. 

Plovdiv24.bg разговаря с бащата, който не се страхува и не мълчи, когато става дума за живота и здравето на сина му. 



Още по темата: общо новини по темата: 229
24.03.2024 »
12.03.2024 »
13.02.2024 »
12.12.2023 »
22.08.2023 »
11.07.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
В много от групите има деца със психоемоционални проблеми Когато броя на децата е 27-30 а учителя е само 1 НЯМА ДА ИМА КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ , ( дори и зaплатите да са 10 пъти по високи ) но трябва да си в системата да го разбереш....а до всяко специално дете да има ресурсен специалист а не ФОРМАЛНА РЕФОРМА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ
+1
 
 
От първи клас дъщеря ми е все с такива деца, разбирам, съчувствам, нямахме проблеми, но тази година е нетърпимо!!! Момче, агресивно, налитащо на бой, говорещо на МА на учители, те не могат да се справят с детето, то пречи на часовете...Какво правим?!? Айде да търсим главната причина за увеличаването на такива родени деца!!! Имунизациите, Чернобил, отровната храна, отровите, които ни ръсят...защо не скочим на тези, които са виновни за това?!? Тук е лесно!!! Никой не е застрахован, но ако имам такова дете сърце няма да ми даде да се гаврят в училище и ще намеря начин максимално да съм с него!!!
+1
 
 
Ех,тази криво разбрана демокрация! По-малко мрънкащи родители,повече и по-щастливи деца!
0
 
 
А когато някое подобно дете убие вашето дете, тогава друга песен ще запеете!!!
-1
 
 
Не е нормално родител да посяга на дете,на учителка и на лелята...и да псува пред собственото си дете и половината детска градина! Но на всички детските градина,яслите и учителите са виновни! Бащата бабаит явно е най-невинния в случая!Много жалко ..
+2
 
 
Истината е, че ситуацията е представена доста по-розово отколкото е в действителност. Г-жа Тошева въобще да не хвърля вината върху побеснелите родители, които я молиха цяла година да предприеме мерки. Напуснаха редица възпитателки, деца, но само и само да не се вдиша пушек около случката, старателно всичко се смиташе под килимта. Дано Ники успее да намери светлината в живота благодарение на някой специалист. Но така, докато родители и институции пренебрегват нуждите му, няма да стане!
0
 
 
Проблема е в самата група.В нашата група, където второ дете поверявам пак при същете госпожи няма такива инциденти.Обаче учителките са бетон,децата са научени на ред,не се бият ,не се щипят и не клюкарстват.Няма кавги и протекции.На родителските срещи учителките говорят ,ние чинно слушаме и решаваме всичко веднага,проблемите не се отлагат ,а на момента се решават.Казвам ви че нямам никакви забележки.Има си ред и всички го спазваме.Децата са обучени и не си позволяват волности,лигавщини и капризи,няма ревове,няма крамоли.ОДЗ Космонавт втора група
-1
 
 
Ако не е грешката на природата с родители първи братовчеди, ще бъде вече порастналата грешка на природата в лицето на възпитателката. Но бой задължително има.
Сподел;ОИБУЖЪТРЕЗВТи какво ново....
на 27.10.2017 г.
+2
 
 
Всички са виновни - институции, родители, учители. Но само учителите нямат права.
+4
 
 
Да бе,пак учителите,лелките и филанкишията ни е виновен.С едно , две не можете в къщи да се оправите,а искате 2 учителки да се справят с 30 и то за никакви пари🤔
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: