ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проговори собственикът на магазина в Кючука, станал обект на безпардонно нагли кражби!
Автор: Мариана Панчева 08:58 / 31.10.2017Коментари (7)30145
Собственик на магазин на улица "Бяло море" в "Кючук Париж" се обърна към Plovdiv24.bg, за да сподели за поредната кражба, станала в обекта му. Наш репортер се свърза с мъжа, за да попита "Конкретният случай ли преля чашата?". "При мен подобна кражба не е за първи път", сподели Георги Михайлов. Той три пъти е сигнализирал в районното управление, колко пъти не е - не е броил. Кадрите, публикувани при нас пък са с цел превенция, гласност и справедливост. "Искам да се дава гласност, да се разчуе, че този обект се гледа, че са взети мерки", категоричен е пловдивчанинът.

"Дори на полицията съм казал - нито искам парите, нито нищо", коментира той, пояснявайки, че и миналата година е пуснал сигнал за посегателство над стоката му. Тогава става дума за 50-годишна жена, окрала стоки на стойност 15 лева. След три месеца органите на реда стигнали до резултат, дори върнали парите, защото такива са разпоредбите. 

"За тези 15 лева отделих толкова време, един ден бях в районното да подам жалбата, после да ми върнат парите, които така аз нямам претенция към тях, но такова било правилото", споделя мъжът. 

"Имам записи, имам скъпо видеонаблюдение и в крайна сметка - остават безнаказани. Тогава защо да не дойде да открадне втори път. Въпросът е с какъв акъл се решават на кражба при толкова камери? Дързостта идва от чувството за безнаказаност и липсата на морал. Повечето ми клиенти са младежи, нямат нито ценностна система, нито нищо. Той дори не може да се обиди - питам го: "Не ти ли е неудобно, не те ли е срам", а той въобще не реагира. Аз, ако съм на неговото място, ще потъна в земята, а той те гледа нагло", споделя не без огорчение собственикът. 

Обект на кражби в обекта му стават предимно лъскавите стоки - луксозна бира2(като в последния случай), кутия луксозни бонбони и чипс пък отмъкнала предишната мераклийка. "Лъскавите работи привличат, не ги влече нормалното - да открадне хляб, сирене и кашкавал".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само боя решава проблема. Зарежи ченгетата те са толкова заспали,че нищо чудно някой и пистолетите да им открадне докато спят на някое скришно местенце.
+1
 
 
Счупи му крадливите ръчички следващият път.
+1
 
 
"Дързостта идва от чувството за безнаказаност и липсата на морал. Повечето ми клиенти са младежи, нямат нито ценностна система, нито нищо. " Как да имат,като така са възпитани и как да не продължават да са такива,като няма нито полиция,нито съд нито прокуратура да ги постави на мястото им. А и Димитър Кунчев го е написал и за другата страна...дето се увличат да печелят и пренебрегват доста неща за да се жалват после,че изкушават дебилчетата!
+8
 
 
Ами нашата действителност ... това е резултата от нашия манталитет и възпитание, няма какво да коментирам зачестелите "кокошкарски" кражби и беззаконието в държавата, ние сме си ги избрали, ние си ковем законите или поне избираме "ковачите" им. Та ще си сърбаме попарата, най-лошото, че на масата народ им е ГОТ да си живуркат така кой от кой по тарикат бил, колко дъвки откраднал. Преди месец чух от човек с бизнес за стотици хиляди лева как ми се бие в гърдите, че в една Европейска столица се возил без билет в автобуса и като видял контрола успял да слезе на време, гордостта в очите му беше "зашеметяваща"... и това се води УСПЯЛ човек в същото време по нашите географски ширини.А сега нека бъдем малко по-обективни и разсъждаваме реално, къде според вас не се краде когато се види разоран двор ? Аз лично съм виждал да се краде от този тип навсякъде по света, нека не се залъгваме, че в ЧУЖБИНАТА всичко е цъфнало и вързало, мой приятел всеки месец да не кажа и на две седмици си принтира снимки от камерите и си лепи по стените на магазина, който е много важно да се спомене е добре аранжиран и не е изнесен извън търговския обект ! Та лепи по стените снимки на англичанчета от близкото основно училище които крадат всевъзможни глупости за по 30 цента 50 цента паундче ... Въпросния магазин в Кючука е 10 квадрата в същото време има 20 квадрата извън обекта, хладилници стока всичко е на тротоара какво очакват тези хора ? Чудно ми е плащат ли си за пространството което използват, нека не се залъгваме, знам че ще ме залеете с минуси и ще ме хулите, а след 30 минути ще ме псувате на улицата че спирам на стоп не минавам на червено и спазвам ограничението от 50км докато вие летите с 80км .... Кажете ми къде по света този господин ще си разпростира стоката до близкото кръстовище и ще го оставят органите отговарящи за това да продължава да го прави или къде няма да го оберат, та само в България ли се краде другаде по света няма престъпност ?!Пак казвам постъпката е повече от елементарна, аз се вбесявам от наглостта на хората, но нека не пренебрегваме факта, че половината стока на въпросния магазин е без надзор и извън обекта !
+8
 
 
Такива, за жалост, са младежите. Така сме си ги "възпитали", или по-точно оставили да се самовъзпитават. По ред причини и на мен ми се налага да работя с 16-20 годишни младежи. На въпроса "Не усещаш ли, че вече ставаш нагъл и се държиш неадекватно на ситуацията?" ми се отговаря "Не разбирам какъв е проблема!" или по-често, нечленоразделното "Ъ? К'во Юскаш ся ве. Ай еий си майкътъ. Му-ха-ха-хе."
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: