ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Защо никога няма да имаме трайно нещо хубаво в града ни?
Автор: Васил Динев 08:44 / 08.11.2017Коментари (18)51107
Защо никога няма да имаме трайно нещо хубаво в града ни? Това попита читателка на Plovdiv24.bg. И си отговори: Защото не пазим. С години чакаме да бъде направено нещо хубаво, с години обвиняваме общината и кмета, че нищо не се предприема, с години ругаем властта и се заканваме. А когато нещата се случат, с лека ръка рушим. Чисто нови тротоари в градове и села, изградени с много средства и труд след дълги години чакане, веднага биват заемани от безброй автомобили, бусове, селскостопанска техника, а пешеходците отново са на пътното платно. 

Щом бъде асфалтирана някоя улица изцяло, появяват се от ВИК, започват да копаят, а след това никой никога не контролира как възстановяват нарушената настилка и тя почти веднага пропада и се съсипва. А контролира ли някой фирмите, които премахнаха и след това пренаредиха паветата по ул. "Любен Каравелов", за да се положат тръбите на ЕВН към Медицинския университет? Дали тази фирма щеше остави в такова състояние пътното платно, ако беше наета да извърши тази дейност в друга държава, в Австрия например? Дали паветата щяха да хлътнат веднага и да образуват десетки малки и големи ями, да не говорим за количеството пясъци и прахоляк, които останаха след тях? Кой трябва да контролира такова предаване на обекта? Властите, фирмата поръчител? Къде са и каква работа вършат те? Имат ли сили, или са смешни в безсилието си?

Само година, след като бяха изградени чудесните велоалеи в целия град, една от тях вече е съсипана. Мястото е чисто новият булевард "Васил Априлов" веднага след колелото с ул. "Любен Каравелов" в посока Централна гара. Преди известно време една вечер, тръгвайки си от работа, забелязах багери и друга техника, струпани на това място. Започнаха да копаят почти на смрачаване, на изкуствена светлина. Сърцето ми се сви, както предполагам и на други хора, които това лято успяха да изпитат удоволствието да се придвижват с велосипед из града. 

След известно време минах отново оттам. В разкопания участък велоалеята беше възстановена с павета. Розови на цвят, като останалата част от нея, но павета. И понеже оттук явно минават автомобили, вижте от снимките какво е състоянието на участъка днес. Днес вече изпитах гняв. И питам пак - кой поръча това? Кой трябваше да контролира възстановяването на участъка? 
Управата на града има ли сила да наложи някакъв контрол, глоба, принуда дори, за да бъде извършено нещо качествено? Или е слаба и немощна, и жалка до сълзи вече, както личи от всичко, което с такава лека ръка се руши в града ни? Искрено се надявам медиите да се намесят и да потърсят отговори на тези въпроси.


Още по темата: общо новини по темата: 142
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
03.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма дренажи за отвеждане на водата от дъждовете. Водата отмива почвата и земята пропада .
0
 
 
Защото вече имаме нещо друго трайно - простаци. Две трайни неща на едно място не виреят.
0
 
 
Защото, откакто в България има ''ДЕМОКРАЦИЯ'',отговорните лица не си говорят на български и всеки се мисли за ВЕЛИК, а повечето от обикновенните ''граждани'',мислят че са със статут на "НЕДОСЕГАЕМИ".Затова не им пука какво се случва-стига да не засяга пряко ТЯХ.
0
 
 
Понякога си мисля, че реализираната идея на места за велопътеки е меко казано смехотворно тъжна. Заемат твърде много място от мястото на пешеходните тротоари, а понякога ги заемат на 100%. Доколкото четох една доста интересна идея и това е новите велоалеи да заемат повече от пътя и така хората нашироко да се разхождат или да карат колелета, то град Пловдив изглежда е направен не толкова за хората, а за колите. Отделно от това понякога търсенето на място за паркиране спокойно може да се превърне във филм на ужасите.
0
 
 
за6тото така се прави за да може да се с4упе и да се поправк за да се краде
0
 
 
ми докато всичко се прави от фирмата на братовчеда или баджото на някой от управляващите няма да има нищо качествено направено....
+1
 
 
Този тротоар не е направен за да се качва Ганьо с джипа или буса на аварийки,спрял за баничка щот е по-близо. Докато сами не пазим и не спазваме законите...все ще си руши и чупи безнаказано.
+1
 
 
Защото днес цял ден чета ,че някакъв от БСП нарекъл 80% от българите дебили. Прав е човека, и даже не 80 а 99% са дебили. И не ми пишете минуси и не се обиждайте, защото съм сигурен,че ВСЕКИ от вас някога е направил нарушение например паркирал на тротоар един път, ти един път, аз един път, друг един път и тротоара смачкан. Да всички сме дебили.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: