ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на "Родопи" обясни има ли чадър над д-р Невен Енчев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:13 / 08.11.2017Коментари (5)28711
Какво точно е това и в какво се изразява тоя политически чадър, аз това не мога да го разбера?! Така кметът на община "Родопи" Пламен Спасов коментира пред "Радио Пловдив" обвиненията на жители на Белащица, че общинската администрация и лично той е разпънал чадър над известния здравен мениджър д-р Невен Енчев, собственик на резиденция "Алхемиста" край селото. "Като кмет трябва да съм приятел, да съм в добри отношения с всеки жител на общината", обяви Пламен Спасов

Съветниците от "Родопи" се събраха вчера на извънредна сесия заради продължаващия с години конфликт между жители на Белащица и д-р Енчев. Местните твърдят, че са подложени на истински тормоз - силна музика, фойерверки след полунощ и нарушаване на нощната тишина от гостите на комплекса, чието официално разрешено работно време е до 4 ч. сутринта. Освен от непрестанния шум хората се оплакват и от мръсотията от хотела, чиито отпадни води се изливат в съседните дворове.

Над д-р Невен Енчев е разпънат чадър от община "Родопи", убедени са жителите на Белащица и посочват, че строежът на резиденция "Алхемиста" е разрешен от главния архитект на общината Атанас Недевски, а въпреки жалбите кметът Спасов не предприема мерки. "На всеки съветник съм раздал папка с документи за действията на администрацията", съобщи кметът Пламен Спасов. Той посочи, че има неразбиране за проблема - той касае не жителите на Белащица, а само 20-на души, живеещи в съседство с резиденцията на д-р Енчев. Спасов обясни, че става дума за територия, земеделски земи със сменен статут и дадено право за строеж. 

"Така през 2015 година там д-р Енчев строи къща за гости, от която се жалват 20 комшии. И в този комшийски скандал ни замесиха като община, затова се наложи точка по точка да обяснявам предприетите от администрацията действия", оплака се Пламен Спасов. Спасов каза още, че е издал разрешение за удължено работно време след съгласуване с началника на Първо РУ и кметицата на Белащица.

Проблемът не е с работното време, а спазването на шумовите норми. Това, което показах на сесията, е, че в деловодството на общината е входирана една-единствена жалба от 20 комшии на д-р Енчев. Относно обвиненията, че не е предприел никакви мерки и няма издадени санкции, Спасов обясни, че за да издаде наказание като кмет на общината, трябва да има замерване от РЗИ със сертифициран уред и надлежно издаден протокол за превишение на шумовите норми. Такова нещо ние нямаме, подчерта кметът. 

Спасов призна бавните действия на общинската администрация по повод оплакванията за отпадните води къщата за гости на д-р Енчев, които замърсяват околността. Той обясни, че това е втора септична яма, за която още миналата седмица комисия е препоръчала да бъде изпразнена и заличена. Тук можеше наистина да действаме по-бързо и адекватно, призна Спасов. И съобщи, че д-р Енчев е внесъл преди два дни проект за изграждане на малка пречиствателна станция. "Смятам, че този проблем скоро ще бъде решен. Цялата тази атака не е политическа, а според мен съседите смятат, че така ще ми въздействат да спра строежа на фабриката, която д-р Енчев беше замразил, а от миналия месец тръгва да я довършва", подчерта кметът на община "Родопи".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Мазник,нагазил си лука,поне замълчи , не наглеи!!
+3
 
 
Няма чадър казвате ? А защо има шум до 4 сутринта ? Или може би такова нещо не се е случвало и хората са се объркали, а ? Безкрайна наглост...
+1
 
 
Последно тоя анален разбойник фабрика, резиденция или хотел е построил? И тези общинари големи майстори на недвусмислените отговори и преиначавне на .... същите като размислите на лидера на ДПС "Седнахме да говорим и се разбрахме, че трябва да седнем да говорим" Мустафа Карадайъ. С две думи Made in Bulgaria. И както каза Иво Христов ....80% са дебили!
+6
 
 
Най-некадърната община, хората подават сигнали на 112, но явно от полицията нищо адекватно не може да се очаква. Фабрика във вилната зона на земя по 50 евро квадрата? Няма такава малоумщина, ще направи сградата и ще я промени на хотел. Има късмет че не е по-навътре в селото, че щеше вече няколко пъти да го оправят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: