ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Показателна случка на пловдивски прелез
Автор: Васил Динев 09:13 / 10.11.2017Коментари (11)11721
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нашата медия, за да разкаже: "Здравейте! Пиша Ви във връзка със случващото се по улиците на града ни в неделя вечер (както и всяка друга). Възползвахме се от хубавото време преди дни и избягахме от шума на града. Заредихме се с положителна енергия и като се върнахме вечерта в Пловдив, веднага ни се напомни, че човек трудно може да остане с усмивка на лицето си, докато шофира тук.

Мястото е железопътният прелез на "Пещерско шосе" в посока центъра. Бариерите бяха спуснати и бяхме спрели в дясната лента (по пътна маркировка лента за движение направо и надясно) пред пешеходната пътека. В лява лента, както се вижда на видеоклипа, спря миниван (с отворен капак на резервоара), като за да освободи лявата лента (обозначена по пътната маркировка като лента за завиване наляво),  водачът на вана премести автомобила си след пешеходната пътека и започна да си цъка на телефона. 

Завиващите надясно трябваше или да го заобиколят отляво, или да се проврат между моя автомобил и него. Не стига това, ами и зад него спря друг автомобил, както се вижда на клипа. Така, за да не се затапва допълнително движението, се наложи да изместя автомобила си назад и да освободя допълнително място. Зад мен беше спрял автобус, а докато се изместя, имаше надуване на клаксони и гневни ръкомахания към мен от водача на автомобил, спрял в лявата лента (този, който ме принуди да изместя колата си с недоволството си - първият преминаващ между мен и останалите коли, които предизвикаха ситуацията). 

На клипа се вижда как преминават автомобилите и как някои водачи заобикалят спрелите две коли, като се създават условия за ПТП. Има затворени булеварди, има много автомобили и всеки иска да достигне бързо за където е тръгнал. Но трябва ли да става това, като се пречи на останалите участници в движението?"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Този е доказан идиот и малоумник пълен
-1
 
 
Сточна гара Найчо Цанов мебелна къща
-1
 
 
Мноо некадърници из града как може да знаеш че ще завиваш надясно по надлеза и да се движиш в най лявата лента и да се правиш на невинен и да се чудиш закакво ти свирят пълен дебил и малоумник беше днеска този индивид повечето незнаят в коя лента да се движат от три платна кара и на трите едновременно пълни и доказани нещастници
+1
 
 
Просто бариерите са пуснати и хората които са за завоя си минават!!Какъв е проблема?
-1
 
 
На същото кръстовище,миналата седмица,с детето и жена ми ходихме на детското влакчеи оттам ,по паважа и на това кръстовище,ще завиваме наляво и после пак наляво.Та карам си аз,давам ляв мигач,нареждам се в лявата лента,където всички завиват наляво тръгвам да завивам и в този момент отдясно един чичак с една Мазда и той завива налявои се набута между мен и и огражденията отдясно,естествено през това време идват коли отсреща вече,няма как да мина в насрещното и завивам и този ми бипка,едва ли не аз съм виновен,завих и натиснах спирачките и излезнах от колата да му поискам обяснение какво толкова иска,но както беше намалил уж да спира да се плашим и духна.Е мили съграждани,Пловдив се напълни със селяндури,ама с криви селски тимби,та такива работи за тях са съвсем нормални !!!
0
 
 
Ами господина има отдясно до тротоара 50см.някъде. Ама наистина има дебили на прелезите-оня ден на същия прелез преди обяд ни хваща.Спирам и аз така-пред бариерата вече стабилно са се наредили. Идва 1 зад мен заобикаляме от ляво минава пред мен и се бута на бариерата. Смолянски идиот беше(на бариерата вече си имаше 2 коли застанали една до друга,ама той 3-та колона се опитва да прави.
-1
 
 
Факт е, че все повече шофьори с умения на световно ниво избират Пловдив за свой град. За тях е тъжно да видят, как някой като снимащия кифладжия, уронва престижа на новите им регистрационни табели. Може ли на високоскоростния завой да сложат бариери и ЖП прелез, що за инжинерен гений? Тези релси не трябва да бъдат в града. Как се очаква от хората да подобряват рекордите си за обиколка от магазина до кенефа?! Да не говорим за всичките спирки и дървета, които са сложени на най-опасните места. Махаме паважа, а друг стар проблем не му обръщаме внимание. Тротоарите не се махат, като това създава предпоставки, определени тарикати да стават пешеходци, и да се появяват по пешеходните, пречейки допълнително. На най-противните престъпници, велосипедистите, вместо да им забранят велосипедите, им направиха велоалеи за милиони. Как да кара човек в този град?! Разбира се, че за всичко е виновен кмета.
+4
 
 
О! Това в неделя вечер! А в делничните дни! Не разбирам, защо в КАТ са назначени само неграмотни хора, които не четат публикациите на пловдивчани! Хората буквално крещят, че има нужда от повече контрол в града ни. С какво са заети висшите служители на полицията? Обсъждат повишаването на заплатите си? Да, този прелез е курс по майсторско измъкване от капана на вражески МПС-та, завиващи във всички посоки от всички възможни платна! За пешеходците -с уважение и прискърбие...в тъмната част на деня да си стоят в тях! Този прелез пеша не се преминава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: