ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (23)
Бивш нападател на Локо и Спартак е головият хищник на Югоизтока
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 11.11.2017Коментари (0)7158
© Plovdiv24.bg
Андрей Атанасов е водещият голмайстор на четирите Трети лиги към настоящия момент. Нападателят на Борислав 2009 (Първомай) има 17 гола в 14 мача от началото на сезона на Югоизток. 30-годишният играч има солидна визитка в Първа лига. Той изкара един сезон в Локомотив Пловдив, но не успя да се пребори за титулярното място на Лаута. Впоследствие игра успешно и за Спартак (Пд), преди отборът да се разпадне.

В чужбина Андрей Атанасов е играл за отборите на Бананц (Армения), Калисия (Полша), Рудар (Черна гора) и Ахарнайкос (Гърция). Най-силният му период в родния елит е с тима на Ботев (Враца) през 2013 година, когато отбелязва голове на Лудогорец, Левски, ЦСКА и Литекс. Тогава след силния сезон е близо до преминаване при "сините", но в последния момент е станало ясно, че на "Герена" ще пристигне чуждестранен нападател.

- През настоящия сезон в Трета лига имаш цели 17 гола в 14 мача. На какво отдаваш тази ти форма?
- Изцяло дължа всичко на отбора и добрия колектив, който направихме през лятото. Треньорският екип си върши работата много добре и резултатите са на лице както за мен, така и за отбора.

- Поставил ли си си цел някаква бройка попадения до края на сезона?
- Не, играя всеки мач на сто процента, радостно е, че вкарвам толкова много, а най-хубавото е, че възвърнах старата си форма и успяваме с моите голове да побеждаваме, въпреки че сме заедно само от шест месеца с момчетата.

- Играл си в "А" група, "Б" група и доста места в чужбина, какво е нивото на Трета лига спрямо другите места, където си бил?
- Нямам голямо наблюдение върху другите трети лиги, но специално в нашата не мисля че разликата е много голяма от Втора лига. Може би отборите във втора лига са по-подготвени физически, но като качества не мисля.

- Какво е впечатлението ти от Борислав (Първомай)?
- В началото, когато дойдох, отборът не беше в особено добро положение с оглед на резултати и футболисти. Мисля, че след пристигането на настоящия треньорски екип нещата се промениха коренно. Въпреки добрите резултати обаче отборът все още е на аматьорско ниво относно организацията.

- Финансово как е ситуацията с оглед на факта, че много отбори се оплакват от безпаричието във футбола ни?
- И при нас не е цветущо, има постоянни забавяния на заплати премии. Има някакъв шанс да се подобрят нещата. Всички се надяваме да се случи това с времето, но на по-късен етап ще стане ясно.

- Какви са целите на отбора?
- Конкретни цели не са поставени. В началото, когато започвахме, видях с какъв професионализъм подхождат към тренировъчния процес от страна на щаба, казах къде на шега, къде наистина, че в края на полусезона ще сме в тройката и ето че това е факт.

- След представянето ти има ли вече интерес към теб от други отбор?
- До колкото знам да. От по високо ниво от Трета лига е интересът. Има и няколко варианта за чужбина. Все още не съм решил какво ще е бъдещето ми.

- В Кърджали се наливат доста пари в момента. Според теб има ли кой да спре Арда по пътя към професионалния футбол?
- Мисля че не, организацията при тях е на много високо ниво и работят много професионално. С такава дейност е сигурно, че нещата ще се развиват в положителна насока за тях.

- Разкажи ни къде си играл в чужбина и как се развиха нещата там за теб.
- Играл съм в доста държави - в Армения, Полша, Черна гора и Гърция. Разликата във всички държави е, че заплащането е много по-добро от нашите отбори в Първа лига. Като качество на футболистите мисля, че с нищо не им отстъпваме.

- С екипа на Ботев (Враца) за един полусезон вкара голове на всички грандове в елита, какво помниш от престоя си там?
- От там пазя само хубави спомени. Колективът ни в Първомай, който сме в момента, много ми напомня на този, който беше в Ботев. Страхотен треньорски екип и много добри футболисти и хора. Мисля че, точно това е рецептата за доброто представяне на отборите у нас - добрият колектив и отношението между играчи и треньорското ръководство.

- След силния полусезон във Враца имаше ли интерес към теб от някой от грандовете ни?
- Имаше много напреднали преговори с Левски. Дори почти се стигна до договор но в последния момент се оказа че ще дойде чужденец и се провлиха нещата. Както в много други отбори и ситуации нашите така наречени грандове предпочитат недоказани чужденци, които се задържат шест месеца и после няма и помен от тях. Конкретно мисля, че футболистът, който дойде бе Жоао Силва. Именно това мисля, че трябва да се промени и да се дава повече шанс на нашите момчета, защото съм бил на много места навън и твърдя, че ние сме много добри футболисти като нация просто трябва да се дава повече шанс на младите момчета от България.



Източник: Спортал
Още по темата: общо новини по темата: 764
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024
18.04.2024
16.04.2024
12.04.2024
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: