ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Сръбски министър: У нас не може да се държите както си искате
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 16.11.2017Коментари (11)4161
© bTV
Не е възможно да дойдете в Сърбия и да се държите както искате, не може някой извършва медицински услуги на територията на друга страна без съгласието ѝ. Така сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович коментира пред журналисти днес случая с българските лекари, които бяха задържани за кратко в Босилеград, предаде Танюг, цитирана от bTV.

Трите лица, по думите на министъра, са заявили, че нямат никакви забележки към действията на полицията, която "много коректно" разговаряла с тях. Инициативата за проверката дошла от здравната инспекция в Ниш, която получила информация, че определени лица се намират на територията на Сърбия и извършват медицински прегледи без никакво разрешение. Инспекцията повикала полицията да установи за какво става дума.

"Ставаше дума за трима, не сме сигурни дали са лекари, защото нямахме компетенция да проверяваме такъв вид техни акредитиви, но те са дошли на територията на нашата република да извършват медицински прегледи на населението. Тъй като нямаха никакво разрешение, полицията ги извика в полицейското управление да установи самоличността им, да знаем кои са хората, които се движат из нашата страна и вършат здравни услуги без никакво разрешение", каза Стефанович.

Той смята, че не може някой да прави това на територията на друга страна без съгласието ѝ, без определени разрешителни, без договор със здравни учреждения.

Министърът добави, че след разговори с полицията българите са пуснати и са се върнали с автомобилите си в България.

"Тоест, нямаме никакво желание да причиняваме на когото и да е каквито и да са вреди, също така се надяваме всички, които идват в Сърбия, да спазват нашите закони. Не е възможно да дойдете в Сърбия и да се държите както искате. В Сърбия се дръжте в съответствие с нейните закони и няма да има никакви проблеми", каза вътрешният министър.

Танюг добавя, че тримата български лекари са дошли да извършат медицински прегледи по покана на Културно-информационния център (КИЦ) на българското национално малцинство в Босилеград, а сръбските компетентни органи установили, че КИЦ не е упълномощен да организира медицински прегледи на населението, както и че прегледите са извършени без съгласие от министерството на здравеопазването или на Лекарската камара на Сърбия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Само че за сведения на сръбския министър тези земи са наши!!Ньойския договор по-който са им дадени за стопанисване(100 г.) изтече преди две години!!Трябва някой държавник ако е останал да го заяви официално!!
+3
 
 
Сърбите ни мразят, да има как в чаша вода ще ни удавят! Никакъв Европейски съюз, докато не решат проблемите на българското малцинство!
Aнонимен
на 16.11.2017 г.
+3
 
 
Всички комшии Балканци отявлено ни мразят и ни завиждат,поради не една причина за съжаление.И затова политиката им спрямо нас е такава.Те причините се знаят.
Aнонимен
на 16.11.2017 г.
+3
 
 
Пичку ви е**м сръбска
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: