ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Пловдив даде отличен пример с проекта "Спортно междучасие"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:03 / 17.11.2017Коментари (0)2202
©
Проектът "Спортно междучасие", който се реализира в Пловдив, е пример за това как трябва да се осъществяват различни спортни инициативи, защото в него обединяват усилия неправителствени организации, местна власт, медии, спортни клубове и училища. Именно затова той ще бъде представен пред всички кметове в България. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, която бе гост в "Дарик кафе" тази сутрин.

Тя уточни, че подобни проекти има в Англия - "1 миля" и в Ирландия - "Мove minute". А в Швеция денят на децата е разделен на две - учене предиобед и спорт следобед.

"Доказано е, че физическата активност разтоварва от стреса, намалява агресията при децата и им дава добър старт за деня. Аз бях свидетел как те се оживиха още в първите минути на заниманието, в което участвах заедно с тях в СУ "Свети Седмочисленици", отбеляза още Ваня Колева.

Заместник-министърът даде пример с Исландия, където употребата на наркотици сред подрастващите е намаляла от 40% до 5% благодарение на активно спортуващите.

Когато треньори и активни спортисти влизат в час, това е магия, каза още Ваня Колева. Тя подчерта, че при каузи като тази в борбата с на

©
днорменото тегло и болестите, причинени от затлъстяването при децата, е важен и личният пример на родителите, защото любовта към спорта се предава първо от тях.

Много висока оценка за осъществяването на проекта даде и заместник-кметът на младежта и спорта Георги Титюков. Той подчерта, че програма "Региони в растеж" не дава възможност на големите общини в България да кандидатстват за подобряване на спортна инфраструктура, но е възмжно Община Пловдив да помогне за финансирането на проекти за нови физкултурни салони в училищата. Освен ОУ "Екзарх Антим Първи", през 2018-та г. средства за нов спортен салон ще получи и училище "Васил Петлешков", уточни Титюков.

Все повече училища искат да се включат в инициативата, съобщи кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, който е патрон на проекта.

"Спортно междучасие" ще бъде представен най-вероятно на първата среща на Националното сдружение на общините през 2018 г., уточниха от Министерството на младежта и спорта.

В проекта абсолютно доброволно се включиха треньори и хореографи от 19 спортни и танцови клуба, които проведоха близо 100 занимания с участието на над 3000 деца от различна възраст.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: