»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
ѕрепоръки и задължени€, когато завали и натрупа сн€г
»зточник: Plovdiv24.bg 16:01 / 20.11.2017 ќтпечатай »зпрати
© Plovdiv24.bg
¬ъв връзка с настъпващи€ зимен сезон администраци€та на район "÷ентрален" уведом€ва всички жители на района за отговорностите на общинските служби и на всеки един собственик или наемател в района. «адължени€та са разпределени между ќбщина ѕловдив, лица и организации и са съгласно "Ќаредба за опазване на околната среда на територи€та на община ѕловдив" на ќбщински съвет - гр. ѕловдив.†

"— пром€ната на времето и прогнозите за застуд€ване и снеговалежи, които в н€кои части на страната вече са факт, бих искал да насоча вниманието на всеки един жител на района към това, какво би било добре да прави през зимата. ƒейностите са необходими, за да можем да имаме сигурност и безопасност, когато сме извън домовете си", коментира √еорги —таменов и добав€, че за ангажиментите на общинските структури ще наблюдава ќбщината.†

»нсп. Ѕотьо √иргинов от  ј“ "ѕътна полици€" - ѕловдив се обръща към гражданите с препоръка да смен€т гумите на своите автомобили със зимни и да бъдат внимателни на път€ при зимни метеорологични услови€. ѕрограмата за работа при зимни услови€ на община ѕловдив гласи следното:

1. ѕочистването на публичните пространства като улици, площади, градски паркове и други, сметоизвозването и поддържането на зелените градски площи, както и осигур€ване проходимостта на пътните платна и публичните обществени пространства при зимни услови€, е задължение на общинската администраци€ в рамките на утвърдени€ общински бюджет.

2. ѕочистването на тротоарите, съответстващи на фасадите или границите на заведени€, офиси, производствени и административни сгради, складови помещени€, гаражи, паркинги, павилиони, фургони, маси и съоръжени€ за търгови€ и открито сервиране, строителни площадки и други, е задължение на ръководителите на учреждени€, търговски дружества, обществени организации и физически лица, стопанисващи тези обекти, включително почистване от сн€г и ледени висулки през зимата.

3. ѕочистването на общите части на сградите, дворовете, частите от вътрешно дворните пространства и частите от тротоарите, прилежащи на съответните имоти, е задължение на собствениците в жилищни кооперации и на индивидуални жилищни сгради и второстепенни постройки и съоръжени€, включително и почистване от сн€г и ледени висулки през зимата.

—ъгласно програмата е забранено складирането на сн€г в обсега на автобусните спирки, срещу входовете на гаражи, в района на кръстовищата, срещу пешеходните пътеки и върху решетките на шахтите. –айонната администраци€ напомн€, че лицата, нарушили разпоредбите, както и лицата, допуснали извършването на такива нарушени€, ще се санкционират.†ќще по темата: общо новини по темата: 332
30.05.2018 »
03.05.2018 »
25.04.2018 »
17.04.2018 »
26.03.2018 »
26.03.2018 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“оест,зимата тротоара е наш,а л€тото е на общината и ако се опиташ да изкараш дори една кашпа с цвет€ за да разкрасиш ,минават и те глоб€ват.
0
 
 
’а така,общинарите да си ,,вържат гащите и да си изтри€т ръцете,,!
+1
 
 
¬сичко на харти€.....миналата зима вид€хме кога се погрижиха за леда и снега в кварталните улици.....сигурно след месец в центъра....качвах ежедневно снимки, как поне п€сък н€маше около училища и градини, висулки вис€ха, звън€х по институции, даже в пожарната.....ще седим и чакаме....да паднат...пълна скръб е както обществото ни, така и общината ни! ≈, пред кметството беше чисто до асфалт още първи€ ден! рЯШ†
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
√рипна епидеми€ 2018
ћъж е задържан за убийството на сво€та при€телка
ѕърва лига, сезон 2018/2019
Ѕотев в ѕърва лига, сезон 2018/2019
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ўе гласувате ли на предсто€щите местни избори?
ƒа, вече съм решил/а за кого
ƒа, но все още не съм решил/а за кого
Ќе
 олеба€ се
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: