ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съпругата на "червения" Иво Христов - съдружничка с бос от митичната "Мултигруп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:07 / 21.11.2017Коментари (10)30236
©
Човекът, който нарече 80% от българите дебили, а през последните години се изявява като активен русофил и евразиец, и непрекъснато вещае апокалипсиси за България, май невинаги е бил заклет фен на политическата и нравствена хигиена. Вече бяха осветени връзките на Иво Христов в първите години на демокрацията с младежкото СДС, както и с шефа на правната комисия в парламента и бивш правосъден министър Светослав Лучников. Христов е съветник от 1996 г. в същата комисия и запален седесар. Участва в подготовката и писането на всички закони, които по-късно са приемани от "десните", включително и този за приватизацията (с особения акцент върху РМД-приватизацията). В същото време обаче като в класически трилър "живее с врага", пише "Фактор".

Съпругата на червения депутат, която е юрист по образование, се оказа един от най-доверените хора на Иван Дремсизов, вторият човек след Илия Павлов в митичната "Мултигруп". Нейната бизнес история с един от босовете в групировката е с поне 18-годишна давност, когато освен Илия Павлов, в "Мултигруп" собственик е и Иван Дремсизов.

През 1999 г. Николета Калчева Лингорова-Христова е управител в основната фирма на Дремсизов "Интерстийл трейдинг къмпани". Това беше една от основните компании в структурата на "Мултигруп", работеща в сферата на металургията. При правителствата на Любен Беров и Жан Виденов "Интерстийл" стоеше на входа и на изхода на "Кремиковци". По това време металургичният комбинат редовно не плащаше на държавната НЕК за консумирания от него ток и се стигна до изключването му от мрежата. Въпреки това обаче ръководството му изрядно плащаше на "Интерстийл".

Схемата "вход - изход"

не е измислена от Илия Павлов, но е факт, че в България тя беше приложена особено успешно и донесе значителни печалби на "Мултигруп". Типичен пример за подобна схема на "Мулти" са отношенията между фирмата на групировката "Интерстийл" и металургичния комбинат "Кремиковци" в годините преди неговата приватизация. Девизът на групировката беше: "Сложи ръка на входа със суровините - и ще разполагаш с крайния продукт на пазара." 

Тази схема нанася трайни щети за държавните дружества, тъй като посредникът не се интересува от инвестиции в тях. Самата "Интерстийл" отричаше, че има доминиращ дял в търговията с готова продукция. Но шефове на комбината по онова време твърдяха, че дялът на "Интерстийл" в износа на готова стомана от комбината е бил над 25%. Според високопоставен служител на "Мултигруп" "Интерстийл" е внасяла около 350 хил. тона коксувани въглища годишно и около 500 хил. тона желязна руда за комбината. Общият обем на тези операции по данни на групировката е бил около 150 млн. долара годишно.

Половинката на червения депут - Николета Калчева Лингорова-Христова, е съсобственик с Иван Дремсизов и в дружеството "Инекс пропъртис", сочат данни от търговския регистър. Освен това още от 1998 г. тя е партньор с човека на "Мултигруп" и във фирмата ""Ферексим". Николета Калчева Лингорова-Христова е толкова близка със семейството на Дремсизов, че продължава бизнес традициите като до преди година е била съдружник и със сина Николай Иванов Дремсизов - във фирмата НВП Консулт.

Едва ли днес за някого има съмнение, че "Мултигруп" и босът й Илия Павлов преуспяваха с протекциите на БКП-БСП, държавата, ДС, мутрите и естествено Русия, въпреки, че групировката често менеше политиката си - според интересите си и политическата си окраска. Моделът "полугрупировка-полупартия" дълго време носеше успех на Илия Павлов. Умелото лавиране между партиите в парламента беше възможно поради факта, че всички правителства след 10-ти ноември имаха крехко мнозинство и с подкупването на правилните хора в парламента лесно можеше да се влияе на държавната политика. Това обаче едва ли е създавало дискомфорт на синия демократ Иво Христов, когато е бил в екипа на Светослав Лучников. 

Нито пък вероятно го притеснява и сега, когато се е устроил на левия бряг като депутат от БСП. Може би в този сбъркан модел се крие и злото на проваления български преход, принос за който има и "ерудита" Иво Христов, който с подставените лица от така наречената "стара десница", съучастваха в превръщането на политическата власт на БКП-БСП и ченгетата в икономическа, за да се върнат после от позициите си на икономически властници в България отново в политическата власт. Така неслучайно и Христов днес е прероден в депутат от БСП.

Неслучайно "168 часа" наскоро акцентира, че Христов е едно от загадъчните лица в парламента - едновременно го приемат за американофил и русофил, специализирал е в САЩ, но и в московска школа, бъркат го дали е "ляв" или "десен". Но неоспорим факт е, че живее като заможен човек, кара нови автомобили и държи на модните тенденции. Това може да се установи и от декларацията на депутата, подадена в сметната палата. Семейството разполага с къща, вила, апартамент, дворни места, луксозни автомобили, участия във фирми, спестявани в банки (виж в галерия имотната му декларация). Но това безспорно е друга приказка - не за дебили.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази снимка може да се ползва за учебник по психиатрия ,като модел за психическо заболяване и визуалните белези за това.
0
 
 
#дебили #мълчниетонаагнетата #корупция
0
 
 
в БСП вече комунисти няма, само олигарси и отритнати политически неориентирани. Христов винаги набляга на това,че макар и издигнат от БСП,не е член на БСП. Интересното е като какъв се самоопределя, освен като част от 20-те процента....
+2
 
 
Няма значение кой какъв е. Всеки народ си заслужава управлението. Сърдете се на себе си.
0
 
 
И не само комунистите от БСП са мафиоти
-1
 
 
То е иасно. Всицхки комунисти са такива мафиоти
+1
 
 
Затова не се проверяват за конфликт на интереси, защото ще се хванат! Всички са навързани като черва! Почнете от Корнелчето, моля!
+4
 
 
Не може да се отрече страстта към капитализма на евразийските комунисти. А можеше да си вземе една жена-ударничка от скромно работническо семейство - ватманка или кранистка, например. Някой знае ли от луксозните возила, за които пише в статията, колко са евразийско производство? Президентът на Уругвай, като убеден социалист, се движеше с евтина количка, май Трабант беше, и облечен скромно. Там обаче не са имали ДС.
+6
 
 
Не 80%,а 99% са дебили,щом търпим 1% управляващи ,които ни тъпчат и мачкат.
+4
 
 
Лустрация! Парите в хазната, комунетата до стената!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: