ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Двоен стандарт при лепенето на глоби в Пловдив? "Общинска охрана": Няма такова нещо!
Автор: Мариана Панчева 12:20 / 14.12.2017Коментари (21)14229
Огорчен от двоен стандарт и грубо отношение пенсионер по болест се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже за унизителния си сблъсък си със служители на пловдивската "Общинска охрана". Мъжът е със 75% инвалидност след изключително сериозна трудова злополука. Работил десетилетия като строител, получил немалко почести за труда си, включително и зад граница, разказа пред наш репортер той. 

Настоящата история започва с необходимостта да закупи нов бойлер (покупката прави на 12 декември) за жилището си в кооперация срещу МБАЛ "Свети Пантелеймон". На следващия ден решава да го качи в апартамента си. 

На улицата пред входа на болницата обаче има знак за спирането забранено. Имаше доста коли, паркирали въпреки знака, пояснява той. Решава, че не може да спре колата на платното, за да може да свалят и после качат в жилището бойлера. "Щях да запуша тясната улица, ще почнат да бибиткат", обясни мъжът. 

Затова спрял точно пред входа на кооперацията наполовината върху тротоара. Поставил инвалидната си карта и заедно със съпругата си и мъжете, които наел за помощ, се качват до жилището. "Да сме се бавили около или малко повече от 10 минути", връща лентата потърпевшият. На улицата обаче вече ги чака изненада - автомобилът му е облепен с глоба за 50 лева заради паркиране върху тротоар. 

Тогава идва втората изненада - никой от паркиралите пред знака за спирането забранено не е наказан. Тази сутрин прави опит да обясни на служителката, написала му фиша, посрещнат е от - по думите му, трима служители, изумили го с грубото си отношение. 

"Особено единият по-възрастен мъж, започнаха да ме дърпат, държаха се с мен като с престъпник, казаха, да се жаля в съда. Имам книжка с 8 категории, опитах да кажа, че съм шофьор и знам правата. Добре, нарушител съм, но аз ако за един бойлер нямам право да спра пред дома си, какво ще става по-нататък. Добре, нарушител съм, но защо е двойният стандарт спрямо останалите нарушители", емоционално споделя Юсмен. "Ще платя тези пари, но е обидно да нямат уважение към един инвалид".

Репортер на сайта се свърза с шефа на "Общинска охрана" Александър Стайков, който уточни: "Човекът наистина е с определена степен на инвалидност и по тази линия има право да паркира на забранени за това места, но не и върху тротоар. Освен това направихме справка, която показва, че той далеч не е бил единственият санкциониран във въпросния ден в този район.

Тук е моментът да кажа, че в нашата централа ежедневно идват потърпевши и служителите ни винаги им обясняват какъв точно е редът и какво следва след написването на акта, а именно - че той може да бъде обжалван в съда. В конкретния случай нямаме данни за грубо отношение спрямо него".



Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
стайков,недей да говориш глупости!!!Да си дигнат задниците и да свалят ПАРКИРАНИТЕ КОЛИ върху тротоарите,а не този в цитирания случай!И вижте кой и как паркира върху СТЕРЕО-ЗЕБРАТА до училище *Петър Берон*!
+2
 
 
Двоен стандарт определено има. Из целия град има брутално паркирали, пречещи на хиляди преминаващи. Източен с Богомил, паркирали около светофара. По Христо Ботев, и от двата края, най-много около болницата и гарата. Санкт Петербург, на двете платна. Мария Луиза, по северното платно. По Руски, на западното платно до Бунарджика, по двете платна към колелото на гарата. Васил Априлов, от кръговотодо моста, от двата края, най-много са около училището, гиросите (на светофара разбира се), банките, Куба. 6-ти, около аладин (на светофара) и фламингото са най-много. Цар Борис, източното платно, от спирката на тунела, аптеката, булевард паркинга продължава чак на 6-ти, след това от Тримонциум до кафенето пред ПУ-то, западното платно, "само" от колелото на Панаира до Дунав. От колелото на Брезовско до гората, от двата края. В Левски, пред гиганта и вулканизатора срещу Ален Мак, пред Ескейпа на светофара, от двата края на светофара, общо на 3 ленти от двете платна. Дунав, от Джоаната до циганския парк, на двете платна. Победа, от България до Марица, на двете платна, "само" на моста няма. На Капитан Райчо масово. На Арх. Камен Петков, фул. На Оборище (м/у Руски и В. Левски), от двата края. На Белград (от Новотела към Цар Борис), пред студиото за кифли. Около х-л Ленинград, всички улици. На България, пред пилетата, всички лафки, аптеката на Ленинград и Марешки. Марица юг, пред магазините, на тротоара или платното, въпреки, че има свободни 1000 паркоместа, също и под пешеходния. Марица север, след синята зон, след Гердижика нататък е Индия. Авксентий Велешки, от Гладстон до сточна гара, повечето на източното платно, към сточна гара и на двете. Дондуков, най-много около Даяната. Всичко това на знак "В27". Имат предостатъчно работа, че да търсят да тормозят пенсионери из малките, разнебитени улички. Според мен.
-1
 
 
Това е яма от тлъсти и дебели лайна.....
+5
 
 
Ние сме си държава на двойните стандарти :-) Жалко, че човекът е станал пенсионер по болест, за да го разбере. Корупция, двойни стандарти, крадци в закона от всички партии и нива на управление. Само троловете се правят, че живеем в Швейцария на Балканите.
-5
 
 
Отвратително и едностранчиво представяне на нещата. А другите хора, и инвалиди, които искат да минат по тротоара? Да те чакат 10минути ли? Аман от хора, които спират "за 10 минути пред дома си". В града само спрели за 10 минути..., по крастовища, във крастовища, всичко живо. Затова е блокиран града. Да, нужно е общината да осигури на хората място за спиране, нужно е и хората да са културни и да се съобразяват със закона...но в тази наша дива държава всеки е специален, всеки бърза, всеки е за 10 минути, всеки е "пред дома си".
+2
 
 
Вместо да се жали на арменския поп, да жали фиша в съда, и след като го отмени, да осъди общината за разноските. Така даже ще си избие бойлера. Общината се държи като амбулантен търговец, създава изкуствен дефицит (на паркоместа) след което започва да кешира неминуемите нарушения, чиито предпоставки тя самата е създала.
-1
 
 
Има двоен стандарт със сигурност. на нас ни се случи подобно нещо.
+5
 
 
То двойни стандарти има за всичко. Забранено е да се спира по тротоарите, понеже се чупили, но не е забранено да имаш тротоар пред гаража (минаваш през него всеки ден). Просто нищо нямаме уредено като хората. Логиката винаги куца. Не знам кога е променен закона, но преди беше: можеш да спираш на тротоара, но трябва да имаш отстояние 2 или 3 метра от сградата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: