ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Официално: Това е коледно-новогодишната програма на Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 25.12.2017Коментари (1)7279
©
Програма на община Пловдив за предстоящите коледно-новогодишни празници:

25 декември 

12.00 ч. - празничен коледен концерт с участието на "Биг Бенд Пловдив" и "Арт войс център"

Сдружение "Арт Войс Център" е създадено през 2014 г. Основната му цел е да обучава млади таланти по рок, поп и джаз пеене. Негов основател и главен вокален педагог е Румяна Иванова. За три години Центърът се превръща в най-добрата музикална школа в Пловдив и сред първите в страната. Признанията за упоритата работа на Румяна и децата не закъсняват. Множеството награди и отличия, които джаз дарованията печелят на десетки национални и международни конкурси, са повод както за гордост, така и стимул за нови музикални предизвикателства. Имаме честта да ви поканим на съвместния коледен концерт на Арт Войс Център с прекрасните музиканти от Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев. Елате, да се потопим в Коледната магия с някои от най- популярните и обичани Коледни песни по време на светлия празник!

16.00 ч. - сюрприз (около елхата)

17.00 ч. - "Арт център Алехандро" представя ".Салса шоу и табата" и "Регетон"

"Коледа в "Капана" (22-26 декември) ще представи над 100 български творци и техните красиви, ръчно изработени изделия. Oсвен автентичния коледен базар, за празничния дух ще допринесе и богатата коледна украса, която включва над 2.5 км светлинни гирлянди, 5 км зелени гирлянди, хиляди коледни играчки, светещи фигури и, разбира се, огромна празнична 7-метрова елха, която всеки може да доукраси със своя играчка.

Събитието се провежда за трета поредна година и има за цел да възроди празничните обичаи, които събират и сплотяват хората в най-хубавото време от годината. Специалната празнична програма за малки и големи включва кино на открито, традиционни коледни напитки и вкустотии, както и възстановка на Рождество Христово. Акцентът в събитието ще бъде автентичният коледен базар - последното издание за годината на една от най-утвърдените и водещи базарни организации у нас. Очакват ни над 100 български автори в различни категории - бижута, козметика, декор, облекла, храни, напитки. Именно разнообразието от качествени, ръчно направени изделия, превръщат коледния базар в Капана в една от желаните дестинации за избор на подаръци.
Светлият коледен дух и уютната атмосфера ще превърнат събитието в истински празник за душата. 

Новогодишен концерт на открито - 31 декември на сцената до община Пловдив на пл. "Стефан Стамболов" № 1:

Начало: 22.00 - 22.45 часа - Концерт на група P.I.F. Димо Стоянов - вокал, китара, теремин, Иван Велков - китара, Юри Божинов - бас, Мартин Профиров - барабани. Знаковата рок група е сред символите на алтернативната музика в България от началото на новото хилядолетие. Тогава P.I.F. изпяха песни като "Приказка", "Колело", "Вали" и "Невидимо дете", белязали цял период от живота на техните фенове.

Впоследствие групата не спря да се развива, да вади нова музика и да предлага по нещо стойностно на своите последователи. P.I.F. преминаха през различни периоди и промени в състава, но със силните си текстове и зашеметяващото си въздействие на живо продължават да бъдат една от емблематичните групи на българската сцена. А с песента си "Огън" от тази година за пореден път показаха, че са все толкова добри в това да превръщат важното в живота в песни, които ще се помнят дълго.

22.45 - 23.30 часа - Концерт на "Банда Дел Падре" (Banda Del Padre). "Банда Дел Падре" (Banda Del Padre) е Фламенко/Уърлд /Фюжън формация, основана през 2009-та от Христо Коликов "Падре", заедно с китаристите Цветан Андреев и Симеон Иванов, под името Румба Афисионадо. През 2012-та, те променят името си на Banda Del Padre, а "Румба Афисионадо Рекърдс" се превръща в наименование на инди-лейбъл, който продуцира и издава първия албум на бандата, със заглавие "Rubi". В записите участват музиканти от различни точки на света - Колумбия, Коста Рика, Кипър, Куба, Сърбия, Испания, Полша, Австрия, Германия, Италия, Словения и България. Албумът съдържа девет авторски композиции и четири кавъра.

Стилът на групата е повлиян от испаноезичната музика, както и от фолклорни и етно елементи от цял свят. В процеса на търсене и изграждане на собствено оригинално звучене, към основния състав на Banda Del Padre се присъединяват и Живко Василев - кавал , Орлин Цветанов - цигулка, Деян Илиев - барабани и Димитър Сираков - бас. Основна роля в оформянето на завършения автентичен стил на бандата, изиграва композиторът и музикален продуцент на албума, Свилен Ангелов.

И за да не се повтаря усещането от музикалното приключение нито веднъж, на всеки свой концерт Banda Del Padre канят различни интересни гости - световно признати перкусионисти, пианисти, басисти, диджеи, певци и фламенко танцьори.
Към днешна дата Banda Del Padre може да се похвали с богата сценична биография в различни международни и български фестивали - Празници на изкуствата "Аполония", международния джаз фестивал "А to Jazz", Перелик Еко Джаз фестивал "Звукът на тишината", София Фюжън Фест и много други.

22.30 - 23.50 часа - Изпълнения на Фолклорен Ансамбъл "Тракия". Обичаният и популярен у нас и в чужбина Фолклорен ансамбъл "Тракия" ще зарадва своите почитатели и любителите на българския фолклор с кръшни хора, красива хореография и много настроение. От създаването си до днес "Тракия" е явление в националната ни култура и "лице" на град Пловдив, присъствайки на всички значими форуми с изяви при откриването им или със самостоятелни концерти. Творческият облик на "Тракия" е създаден от проф.Кирил Дженев и се развива през годините с помощта на най-големите автори в областта на фолклора - доц.Стефан Мутафчиев - първият диригент на хора, проф. Николай Стойков - първият диригент на оркестъра, академик Николай Кауфман, Коста Колев, Живка Клинкова, художничката Нева Тузсузова и редица други изявени творци. Съществен принос за този неувяхващ творчески заряд винаги са имали и изпълнителите.

През всички години от създаването си през 1974 г. до днес, "Тракия" е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и легенди. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области.

23.50 - 0.00 часа - Новогодишно телевизионно обръщение на Президента на Република България Румен Радев ( предава се на видеостена)
0.00 - 0.30 часа - Празнични илюминаци и изпълнения на Фолклорен Ансамбъл "Тракия"
0.30 - 02.00 часа - Концерт на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" е една от най-емблематичните групи на съвременната музикална сцена. Това е формацията, с която българският актьор, певец, композитор и филмов режисьор записва култовите си албуми "Към", "Обичам те, мила", "Революция", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Пансион за кучета" , "Пропаганда, хромозоми, силикон", "LIVE", достигнали общ тираж от над 250 000 копия.

"Обичайните заподозрени" е в състав: рок-легендата Иван Лечев (китарист на ФСБ, единствената българска група, носител на "Грами"), джаз/етно/рок виртуоза Стоян Янкулов (барабанист и перкусионист, концертиращ с редица световни джаз музиканти), Веселин Веселинов - Еко (най-известният български басист, трасирал пътя на знакови джаз, рок и поп групи, а в момента, работещ в колаборация с примата на родната естрада Лили Иванова) и китарната звезда от новото поколение Мирослав Иванов (съосновател на "Инфинити" и "Сафо", работил значителен период от време в Ирландия, като китарист на група "Amoric").

02.00 часа - Дискотека на открито с DJ ANGELOVE



Още по темата: общо новини по темата: 92
29.01.2018 »
09.01.2018 »
09.01.2018 »
05.01.2018 »
05.01.2018 »
04.01.2018 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.12.2017 г.
0
 
 
Поредната простотия, как ансамбъл тракия и фламенко групата ще свирят по едно и също време,в отдел култура е пълно с неграмотници и аматьори
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: