»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
¬ ѕловдив догодина: Ѕро€т кой как се отопл€ва през зимата
»зточник: Plovdiv24.bg 07:15 / 27.12.2017 ќтпечатай »зпрати
© Plovdiv24.bg
ѕловдивските домакинства ще декларират как се отопл€ват.†

“ова стана €сно от думите на представител на фирмата, разработила проекта на програма за подобр€ване качеството на атмосферни€ въздух в ѕловдив и план за действие към не€ за периода от 2018 до 2023 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Ќетипичното пребро€ване ще представл€ва един вид инвентаризаци€ и подробно проучване на източниците на отопление в битови€ сектор. ÷елта - по думите на експерта, е да се състави пълна картина за системата на отопление, вида гориво и количеството му за вс€ко едно домакинство по райони, квартали и улици.†

ѕоследните данни за това са от пребро€ването през 2011 година и показват, че 30 000 домакинства в ѕловдив използват дърва и въглища.†

—ега анализът, освен актуализаци€та, тр€бва да послужи за набел€зване на адекватни мерки за ограничаване замърс€ването на въздуха†- подм€на на горивните инсталации, филтри на комини или подм€на на горивната база - т.е. преминаване на отопление с ток, парно или газ.

»зпълнението на ко€то и да е мерки е свързано согромни разходи, които ще бъдат финансираниот ќѕ "ќколна среда".†

ѕо анализ на еколозите превишението на допустимата норма за съдържание на фини прахови частици във въздуха на ѕловдив, ко€то е 35, се пада основно на твърдото гориво - 70%; 20% се пада на†специфични€ регионален фон и даденостите на общината, 7% се пада на транспорта и едва половин процент на промишлената дейност.

ќбобщението за последните 7 години по този показател пък разкрива, че огромните нива на превишените норми са основно за времето от 2010-та до 2013-та годна: 150 - 160, следва почти двойно намаление, но като ц€ло резултатите са далеч от желаните норми.ќще по темата: общо новини по темата: 103
17.10.2018 »
03.10.2018 »
30.09.2018 »
28.09.2018 »
19.09.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
»нтересно...защо по селата въздуха е чист , а всички са на дърва? » защо най-замърсеното м€сто е кръстовището до бан€та на бул. ÷ар Ѕорис 3-ти? ѕросто питам
0
 
 
Ќазад към природата,и без друго все са си по селата когато има празници.
0
 
 
ѕравилно, които му е мило да гори въглени и дървесина да си ходи на село, кюмюрджии в мръсни€ град не ни тр€бват. ¬секи ден съм обгаз€ван от комши€та и негови€ кюнец, ни прозорец да отвориш ни на двора да излезеш. “о да съм само аз ами ц€лата махала страда.
0
 
 
ѕравилно, които му е мило да гори въглени и дървесина да си ходи на село, кюмюрджии в мръсни€ град не ни тр€бват. ¬секи ден съм обгаз€ван от комши€та и негови€ кюнец, ни прозорец да отвориш ни на двора да излезеш. “о да съм само аз ами ц€лата махала страда.
-1
 
 
“и€ кюмбета тр€бва да бъдат забранени със закон и който иска, да се прибира на село и там да си пали гуми,кюмбета ,компоти лютеници,че увеличаването на новите пловдивчани нищо добро не допринас€т за ѕловдив
+2
 
 
ќтидете на " райречна" и погледнете към квартала да видите, какво става! ћислите ли си, че обитателите му дава пари за дърва и въглища? “е не мога т€х да пребро€т, камо ли да разберат с какво се отопл€ват!
+5
 
 
“ова отопление се €в€ва проблем в толкова гъсто населен град, който расте нагоре, а не настрани. ќсобено в дни когато има мъгла, въздухът е отровен. Ќо не е логично да атакуват български€ пенсионер, който взима около 200-300лв. пенси€ на месец, и ако тр€бва да плаща ток или парно, тр€бва и да не €де, и да не пие лекарства. —ъщевременно никой не провер€ва в циганските махали, кой плаща ток и вода. » след това ние им ги плащаме. “ова го знае почти всеки турист, който идва в ѕловдив. ÷ели€ св€т знае за нашите цигански махали. —амо че не зна€т и че всички мангали са с инвалидни пенсии. ћасово крадат кабели. «а което ние плащаме такса пренос. «ащото навремето, когато Ѕ—ѕ са правили офшорките като ≈¬Ќ, са решили че за циганите тока ще е безплатен. «атова нека да отидат първо в циганските махали да провер€т кой си плаща сметките за ток и ¬и , но смее ли н€кой, гол€мо шубе от тези мангали, Ѕ—ѕ и  √Ѕ.
-3
 
 
≈дин от веро€тните сценарии за развитие на иде€та: 1. ѕребро€ването показва гол€м д€л на домакинствата отопл€ващи се на твърдо гориво. 2. —лед анализ на резултатите се предлага и в последствие въвежда данъчна ставка при закупуване на твърдо гориво. 3. ƒанъчната ставка се използва от производители и търговци като предтекст за масово повишаване на цените на основни продукти и стоки. 4. ƒомакинствата бавно започват да преминават на ток или парно, тъй като данъка прави отоплението на твърдо гориво почти толкова скъпо колкото отоплението с ток или парно. 5. ≈нергоразпределителните дружества и топлофикациите приемат "радушно" вълната от нови потребители и започват да предлагат "по-добри" услови€ за ползване на услугите. 6. ≈нергиината система на страната изпада в колапс, тъй като н€маме енергиини мощности, които да произвеждат нужното количество електроенерги€. «а да се избегне режим на тока държавата се превръща във вносител на ток. 7. ÷ените на тока се повишават драстично.
+6
 
 
ѕак едните ще ги бро€т, а другите не. » какво? Ќ€кой пак е усвоил едни държавни пари за н€каква си програма, от ко€то за пореден път н€ма да има никаква полза. —амо лапане. —тава същото като с пиратките в ѕловдив: продават ги съвсем официално по големите вериги, но глоби до 30.000, ако ги ползваш.  ато спрете да продавате дърва и въглища, много ще затрудните всички онези, които ги използват за отопление. –еспективно, част от т€х ще минат на други източници. Ќо на калинките главите им работ€т в друго направление, а именно как да изсмучат от държавата пари за собствено облаготелстване.
на 27.12.2017 г.
+1
 
 
 акво се прав€т на откриватели на топлата вода. ќще преди да има “≈÷ в ѕловдив и автомобилите б€ха по 2-3 на улица зимата сутрин не се дишаше от пушека от печките на твърдо гориво. ≈дно от решени€та всички блокове спрели парното да ползват н€какви преференции ако се върнат към стари€т начин на отопление. ≈дно от решени€та за проблема с паркирането например всички кооперации на които първи€т етаж са магазини се преустро€т на паркинг (както съм виждал на много места в √ърци€) също да ползват н€какви преференции като освобождаване от данък сгради или самата коопераци€ да отдава м€стото като платен паркинг.
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
Ћоко в ѕърва лига, сезон 2018/2019
‘  —партак (ѕд), сезон 2018/2019
Ѕрутално убийство в –усе
ѕодземен музей в ѕловдив?
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
 акво тр€бва да е бъдещето на летище ѕловдив?
ќбщината да го вземе и да го направи хубава концесионна процедура
ќбщината да го вземе и да го управл€ва сама
ƒа се даде на "местни€ консорциум" ѕ»ћ -—иенитЦ ÷ћ
ƒа остане държавно
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: