ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
"Билд" хвана в крачка гръцки фалшификатори, предлагащи български паспорти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:03 / 29.12.2017Коментари (1)6993
©
Освен каналджиите през граница сега и фалшификаторите на документи в Гърция правят сделките на живота си, пише германският в. "Билд". Наистина, през 2017 г. гръцката полиция разби пет големи мрежи за производство и снабдяване с фалшиви документи, а само през последното тримесечие е спряла по летищата 729 мигранти с фалшиви паспорти. Но въпреки това много преселници стигат до Германия с подправени документи, които мигом захвърлят, за да получат бежански статут. Гръцка лична карта заедно със самолетен билет до Германия излиза 4-5 хиляди евро. Предлагат се документи от всякакви държави, включително канадски задгранични паспорти, пише "Труд". 

Търговци на фалшиви документи могат лесно да бъдат открити в Атина, установява репортерът на "Билд" Кристоф Кюрбел. То се среща с техен посредник на оживено място, встрани от центъра на града. Малко преди Коледа времето е студено. Въпреки това той и посредникът седят в кафене на открито, никой не ги притеснява. Посредникът бързо разбира, че с него не разговаря мигрант. Иска де се увери, че мъжът не е германски полицай - в последно време доста такива обикаляли гръцката столица. Репортерът му дава друга версия - иска да пътува до Турция, а като германски журналист това е трудно. Посредникът хваща вяра, но все пак остава капка съмнение: "Какво ще правиш в Турция?" Журналистът предлага нова порция обяснения - искал да пътува през Турция, може би и до Сирия. Накрая се стига до пазарлъка. Принципно посредникът може да му осигури всякакви документи. за такива, които издържат на контрол по границата, се плаща повече. За бежанци той препоръчва италиански или гръцки паспорт, но за репортера български задграничен паспорт ще е достатъчен. 

"С него лесно ще влезеш в Турция", обяснява той и предупреждава: Но с него не лети със самолети, при пътувания по суша няма проблем. Цената: 2000 евро, 1000 капаро и 1000 при получаването. На следващия ден репортерът предава на посредника парите и снимка за паспорта. Документът трябва да е готов за три дни, но заради Коледните празници срокът става 5 дни. В уречения ден и час репортерът получава българските си документи. Новото му име: Петър Иванов Тодоров. В Германия той се връща обаче с немския си паспорт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.12.2017 г.
+2
 
 
"Но въпреки това много преселници стигат до Германия с подправени документи, които мигом захвърлят, за да получат бежански статут" Въпрос: как в Германия охраняват Шенгенското пространство, щом влизат с фалшива лична карта????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: