ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Южен" бе прекрасен район, но дойдоха новопловдивчани и заселиха "Оазис"-ите
Автор: Васил Динев 10:50 / 30.12.2017Коментари (142)63801
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg, живеещ в Кючука ни изпрати своята гледна точка за развитието на квартала и тя не е никак положителна. Публикуваме мнението му, без редакторска намеса:

"Здравейте любима медия. Вие сте източникът на информация, който не се притеснява да посочва реалните проблеми на Пловдив без цензура. Затова реших да споделя виждането си за развитието на района в който живея именно с вас, надявайки се, че ще го публикувате.

Живея от както съм се родил в Кючука. Кварталът бе един от най-приятните за обитание - голям, но без да е пренаселен. Комбинираше соц блокове със старите къщи на местните кореняк пловдивчани. Инфраструктурата позволяваше да имаме всичко около нас и то да е достатъчно - лечебни заведения, магазини, детски заведения, спортна инфраструктура, но...

Всичко хубаво свърши, когато започна агресивното презастрояване на квартала. Постепенно старите къщи се превръщаха в кооперации, които в приземните си етажи, вместо гаражи, имаха магазини. Но все пак положението бе търпимо.

Всичко хубаво за квартала обаче приключи с построяването на гетата, цинично кръстени "Оазис".

Изключително попадение бе анализът ви, че "Оазис"-ите са новите гета на Пловдив. Всеки който спори по темата, да иде да се увери лично за какво става въпрос. С построяването на Оазисите кварталът се пренасели фатално, а още по-лошо е, че този прираст продължава и констатацията, която кметът Тотев направи пред вашата медия преди няколко дни е направо плашеща.

Друг голям проблем е и типът на хората, които населиха "Оазис"-ите, аз ги наричам новопловдивчани. Не ме интересува, а и според мен няма значение, от къде са дошли, важен е манталитетът с който заляха квартала.

Те са невъзпитани, нетолерантни на пътя, паркират умопомрачително, притежават огромно самочувствие без покритие, изключително нагли и агресивни са. Това поне е впечатлението ми от "сблъсъците" ми с тях в кварталните магазини, заведения, паркинги и прочие.

Може да звучи крайно като оценка, но според мен в момента се осъществява истински геноцид над типичното местно населени в Кючука и скоро кварталът ще е новата гето-спалня на Пловдив и нивото му ще падне под това на "Тракия", а дори и на "Източен".

Не мога да пропусна и тъжния факт, че ние от крайните райони на Кючука имахме уникална гледка към Родопите, която това бетонно недоразумение засенчи. Направо спря течението на свеж въздух от планината."



Още по темата: общо новини по темата: 24
24.12.2023 »
31.10.2023 »
10.08.2023 »
20.11.2022 »
16.07.2021 »
28.09.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Така е развалиха ни квартала, но виновния е тъпия кмет, защото вместо да направят заводи в Хасково, Харманли ,Смолян, и хората да си седят в градовете, сега ги докараха в Пловдив.
+1
 
 
Така, да си кажа и моето мнение, който иска да се съгласява, който не иска, не ми дреме. Аз съм съгласна с мнението на коментиращия, наистина градът е пренаселен и съвсем скоро ще стане София 2. НО първопричината е, че някой е разрешил тези Оазиси да бъдат построени на съответните места и със съответната етажност и прочие. Така че би трябвало да се поиска сметка на тази управа, която е разрешила всичкото това да се случи. Кметът Тотев много говори, че Пловдив има вече силна икономика и т.н, аз пък ще му кажа, че за мен не е никаква икономика заплата от типа 500-600 лв. Когато фирмите започнат да дават поне 1 000 нетна заплата и да осигуряват на тези пари, а не да дават в пликче под масата, тогава ще се съглася. Но да не забравяме и балъците, които си дават труда за тези нищожни парици. Хайде, със здраве!
0
 
 
1770 души дошли при над 360000 и им развалили хубавите квартали?! 1770 : 360000 това прави 0,5%! Ако половин процент може да преобърне нещата, изводът е, че тук е нямало никакви устои и традиции! Тъпите македонци се затръшкали, че някой им разваля квартала! Ами - връщайте се в Македония, откъдето сте дошли!
0
 
 
Да наистина е тъка.Аз лично познавам поне 15-20 помаци живеещи в Озисите в Кичука.
-2
 
 
Инфраструктурата??? Няма по-лоша инфраструктура в цял Пловдив от Южен. Една улица като за света няма.
+3
 
 
НАПЪЛНИ СЕ СЪС СЕЛЯНДУРИ, ОТ 43 ГОДИНИ ЖИВЕЯ В КИЧУКА И ТУКА СТАНА ПЪЛНА СЕЛЯНИЯ И СЕ НАПЪЛНИ С АБСОЛЮТНИ СЕЛЯНИ, НЕ Е КАТО ЕДНО ВРЕМЕ. ТРЯБВА ДА ВЪРНАТ ГРАЖДАНСТВОТО ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ
-4
 
 
кичука отдавна е синоним на сбирщина престъпници и хулигани, така че ставненията с Тракия са изключително неуместни...
+8
 
 
Повечето тука се имате за Пловдивчани, и все кореняци, както и за интелигентни хора обаче вижте как се държите едни спрямо други само защото живеете в различни квартали ? Гордеете се с града си, но си плюете кварталите все едно не са част от него, това е безумие! Ама хубаво се погледнете и си анализирайте собственото държание, не само това на събеседниците си. Ако всички мислеха еднакво то в Пловдив и не само щеше да има пусти квартали, в доста от случаите от които някой, бяга от даден квартал е поради съседи, или просто лошо положение на кооперацията или блока. Сега да почна, че съм живял в Тракия от как е построена, и още помня как сме си играли като деца в околните строящи се блокове, и съответно нямаше много неща в квартала, за сметка на много други квартали ( вече на всички ви е ясно ще не съм кореняк макар и роден в Пловдив). С времето нещата се промениха и в Тракия има всичко, а едно от най-хубавите неща на квартала е, че има инфраструктура на съвременен квартал и там задръствания НЯМА, и наистина е правен за много хора, за разлика от много други квартали за което и повечето недоволствате. Често ми се наби да се споменават хвърляне на боклуци през прозорци и тераси, нещо изключително грозно и неприятно, което съм го виждал и в Кючука тъй като съм учил 5 години там и съм обикалял квартала не малко както и във всеки един квартал, и за ваше успокоение съм го виждал и на самата главна улица на центъра.....което означава, че селяндура няма предпочитания за местожителство, и да в Тракия това беше масова практика обаче други добри съседи и аз в това число като разберяхме кой го прави им стоварвахме боклуците пред вратата или с други намеци, че така не се прави! Въпроса е и какво правим и ние за да променим новодошлите в града ни! Също така повечето от вас ( и аз в това число) сме горди и, че сме втория по-големина град, е как да се запази ако не се развива града. А щом се развива един град и в него идват хора да живеят защото има работа и добри условия.
+7
 
 
Ебаам ти и гетото долно! Само "кържалийци", пазаржиклии и от помаклъка!!! Долни и нагли до нема и къде. Първо вътре в коптората наречена "О Азис" няма къде човек да спре нормнално дори и на гости да отиде. Да не говорим, ако има някаква работа там. Един връз друг спират селяците. И аз съм от село, но... тия нямат граници. То вътре в "комплекса" им се чувстваш като на "каре" ехтиш като говориш... абе пълен та*ак.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: