ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Клиент разказа какво е преживял в пловдивски ресторант в новогодишната нощ!
Автор: Васил Динев 16:29 / 03.01.2018Коментари (93)126192
© Фейсбук
Мистрал
ул. "Александър Терзиев" бл.148

0 коментара за Мистрал
Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже как е посрещнал Новата 2018 година в заведение в града под тепетата. Сигнала си той е озаглавил "Мила Родино от "Мистрал". Даваме му думата: 

"За много години на всички читатели и на всички българи!Реших да напиша няколко реда за преживяното в новогодишната нощ от мен и голяма част от гостите на едно тракийско заведение. След като бях сюрпризиран с по-голям куверт за допълнителен гост с обяснението, че места има, но кувертите били вече напечатани няколко дни преди Нова година, перипетиите идваха една след друга през цялата новогодишна нощ. Първо с влизането ни в заведението една изсулена сервитьорка, с поглед на лоша учителка, чакаща да те хване в беля, започна да ни обяснява надълго и нашироко какво ни се полага като вечеря, като наблегна на 50 грама алкохол - български, и то без право на избор, а именно водка. 

Дори след обяснението, че никой на масата не пие водка, тя не трепна и каза, че няма как да се смени с нищо друго. Обясни ни, че не трябва да се изненадваме в края на вечерта от сметката, защото цените били различни (разбира се, с 20% нагоре, макар и да не е отразено никъде), но това били около 15 стотинки на ястие. В заведението се пуши свободно, но само ако си поръчаш енергийна напитка и тръскаш в кутийката. И така лекцията приключи. Сестра ми реши да отиде до тоалетната, която се оказа платена и гостите нямаме достъп до безплатна такава. 

Обяснението на жената, която събираше по 50 стотинки от всеки, беше, че хората не чистели след себе си и ако някой ден има промяна, то щяла тогава и тоалетната да е безплатна и таксата се събирала всяка вечер, не само в новогодишната. Как не си изяде боя тази женица, не знам, но след като питахме персонала законно ли е да плащаме, самите те казаха, че не е, а и разбира се, никой не даваше бележка за услугата. За храната ще кажа две думи - пред всеки плато с картофена салата, зелева салата и маруля с общ грамаж около 300 грама, а за основно - кисело картофено пюре с малка пилешка пържола, полята с малко кашкавал, по един портокал и на цяла маса една чиния с евтина луканка, разбира се, в единия ъгъл. 

Две думи за музиката - масово балади и влизане от диско или хаус в мазен кючек, микрофония и поздрави за две маси. Оказа се, че човекът зад пулта, певицата и певеца за 20 лева направиха Наско от Брестовица президент и това беше сериозно натяквано, а компанията от Чирпан се радваше на присъствието на певицата на собствената им маса за поне час в рамките от два до три часа, разбира се и всички трябваше да слушаме сватбарски бавни песни, което се отрази на лицата на повечето от гостите на заведението. И въпреки всичко това, най-големият шок за мен беше в рамките от 23:55 часа до края на вечерта. 

Първо, като човек с известен музикален опит очаквах поне да преброим последните секунди от старата, отиваща си година, да чуем химна и разбира се, Дунавското хоро. Нищо подобно - каза се, че е нова година и се пусна някакво подобие на Дунавско хоро. Аз отидох до диджея и го помолих да пусне химна, а той ми изсумтя и така и не го пусна. А в рамките на първия час от новата година и половина чух три песни на турски и две на цигански (изключвам кючеците), посредата на една, от които се чу поздрав "Наздраве за всички цигани". Накрая, макар и цялата компания да искаше да танцува, не се чу или изпя нито една танцувална песен и цялото заведение започна да се изпразва, а на дансинга нямаше почти никой. 

Озаглавих сигнала си с първите думи от нашия химн, защото аз не го чух и поне около 200 човека също не го чуха. На мен ми липсваше и всеки ден ще си го пускам по веднъж, за да опровергая твърдението, че както ти тръгне на първи, така ще е цяла година. Аз не искам да ми е повече по мистралски и няма да го позволя!

P.S. Ще напиша няколко думи и за себе си, защото аз нито имам общо с някаква конкуренция или съм "хейтър", просто бях унижен многократно на място, на което съм отишъл да се забавлявам и съм си платил за това. Готов съм да говоря с всеки от заведението и да застана наяве зад думите си!"...

Репортер на сайта се свърза с представител на заведението. Оттам заявиха, че не са имали оплаквания от техни клиенти в новогодишната нощ и че посрещането на новата година е преминало нормално и без забележки.


Още по темата: общо новини по темата: 92
29.01.2018 »
09.01.2018 »
09.01.2018 »
05.01.2018 »
05.01.2018 »
04.01.2018 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Боже,пази България от музикални инвалиди.. По отношение за човека с известен музикален опит от статията и сигнала си "Мила родино от Мистрал", като клиент искам да кажа, че Дунавското хоро в ресторант Мистрал не беше никакво подобие на Дунавско хоро и ако този човек е с известен музикален опит,би трябвало да не се изказва като музикален инвалид.. няма такова понятие "подобие на Дунавско хоро", тъй като съм Северна България,празнувах със семейството си, и играхме на дансинга около 10 мин. истинско хоро.. Ресторанта беше толкова препълнен "че изобщо не е хубаво там" по отношение на сервитьорките, за мен като мъж, бяха от ранга на манекенки, а най-вероятно този клиент от статията е искал нещо повече от сервитьорката и му се е сторила "изсулена с поглед на лоша учителка,тъй като му е отказала.." имаме такава поговорка българска " Гроздето е кисело за лисицата,която не може да го стигне." По отношение на куверта,такъв сигурно в цяла България на цена от 45лв. нямаше .. И затова ние от Северна България дойдохме да празнуваме в Пловдив като закупихме кувертите още в началото на ноември месец. Още тогава ни беше заявено , че за допълнителна консумация ще има 20% надценка заради новогодишната нощ с участието на оркестър (жива музика и диджей). Ако все още някой не е убеден, за това колко е добро това заведение може да погледне профила в фейсбук,където се намират клиповете от Новогодишната нощ.. (Мистрал Ж.к.Тракия)
+1
 
 
Ми като те посрещне един миризлив и един пиян сервитьор и ти няма да функционираш рџ?Ѓ
+1
 
 
Най-гнусното заведение, а сега занемариха и това до хлебозавода. Персонала е гнусен също!
0
 
 
Избий балъците и тарикатите сами ще измрат
0
 
 
аз го знам като "Циганското", та ми е чудно, защо циганията там ви изненадва :D
0
 
 
Ами ходете в кочини, като МиСрал и очаквайте ресторант :)
+1
 
 
Аз си празнувах в къщи !!!Яденето ми беше уникално - домашно направено и много !!!Пиенето ми беше уникално - домашно направено и много !!!Музиката ми беше каквото ми се слуша на сърце - силно и много !!!Не празнувайте по заведения, кръчми и ресторанти бе хора !!!Там е пълно с мръсотия,а и съдове, които са употребявани от много хора ( даже и да се измият отрицателната енергия се "запаметява" в стъклото )
+1
 
 
Това сме ние българите! Масово по заведенията е така! И в Пазарджик е същото! Бяхме на банкет в заведение което прилича на конюшна и дори и по 50гр алкохол не ни дадаха. Общо взето хранят ни като прасета!! Нашто основно ядене беше като вашето! Да не е на мода това меню?!рџ?Ђрџ?Ђ Всички роптаят но гласно никой не изказва недоволство!! Това сме ние българите!!!
+3
 
 
Ужасно заведение, ужасен персонал, не знам някои как си го причиняват да ходят там. Когато беше Тони2000 си беше супер, след това пропадна.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: