ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокатът на Лерца: В сливенския затвор е страшно, там има много лоши жени!
Автор: Мариана Панчева 16:42 / 05.01.2018Коментари (22)52053
Катя Лерца и вдовицата на убития полицай (на заден план)
Присъдата е малка, заяви покрусена роднина на прегазения полицай Делян Палазов след като пловдивският Окръжен съд определи 2,4 години затвор за Катя Лерца, прегазила Палазов, докато той изпълнява своите служебни задължения, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Съпругата и децата му отпразнуваха рождения му ден на гробищата. Днес се говореше много за деца на Лерца, а за децата на Дилян - не. Дълго време с тях работи психолог", сподели още жената. "Нагла е, на целия квартал е разказала, че не чувства вина", коментира на свой ред афектираната сестра на Делян.

"Защитавате децата на престъпника, а моите внуци, кой ще ги защити. Всеки ден плача, децата са малки, съпругата ми е болна", заплака и треперещият от скръб баща на жертвата. 

"По принцип съдът даде наказание, каквото прокуратурата и частното съдебно обвинение поиска - реално лишаване от свобода, лишаване от право да управлява моторно превозно средства за срок по-голям от лишаването от свобода", коментира присъдата прокурорът по случая Стефани Черешарова. Окръжният съдия пък бе категорична, че ефективното наказание, наложено в случая - освен всичко друго, е сигнал към всички шофьори с цел превенция. Точно ефективната присъда на Лерца разби основната линия на защитата й. 

Само часове по-рано Марин Марковски разви дълга теза за това необходимо ли е клиентката му да лежи реално в затвора.

"На подсъдимата скамейка имаме майка с деца, които трябва да издържа. Лерца е майка, майките знаят цената на човешкия живот. Като влезе в килията на сливенския затвор, ще стане ли по-добра? Там има жени - ромки, съдени за ужасни престъпления. Престоят й ще е престой на една млада жена, която трябва да оцелее в джунглата, там тя трябва да стане зла", представи вижданията си Марковски.

По думите му точно тежките условия в българските затвори са станали причина европейските магистрати да препоръчат на българските си колеги да търсят смекчаващи вината обстоятелства и да избягват налагането на ефективни присъди, когато това е възможно.

"Престоят на Лерца в затвора няма да доведе до нищо добро, а последствията ще са катастрофални - фирмата й ще фалира, болната й и бедна майка, която е пенсионерка, ще гледа децата й", описа още защитата. Присъдата на Окръжен съд обаче не е окончателна, тя може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни. 





Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Разсъждавах малко по-трезво от повечето изказали се. Абе не е ли по-добре за семейството на загиналия човек, тази кокона да работи няколко години за тях и да им дава доходите си. Вместо 2,5 в затвора да работи 5 за тях. С условна присъда и без книжка разбира се. Сега се разсъждава емоционално да се накаже да лежи, ама според мен при едно споразумение, щетите за пострадалото семейство, поне ще са материално намалени. Ако може да им подсигури 80-100 хиляди лева за такъв период, хем тя ще може да си гледа децата, хем децата на убития ще получават известно време някакъв доход. Ако тази е затвора ще има само емоционална полза. Станалото е Огромна беля, ама тези хора със загинал баща, ще имат нужда и от пари.
0
 
 
Я-я-я, свинята-адвокат го избива на етническа омраза и дискриминация.....
+1
 
 
Имало в затвора много лоши жени.А да убиеш полицай сигурно те прави ангел неземен?Колко по-лошо нещо от убийство трябва да са извършили, та да са по-лоши от нея?
СТЕФАН СТАМБОЛОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАДАТЕЛ. СЕКЛИ СА ГО НАСРЕД СОФИЯ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ. КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА КАЗАЛ ГО Е ПАТРИАРХЪТ ВАЗОВ- БОГЪ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!! ХОРА БДЕТЕ!!!СМЪРТЪ НА АМЕРИКА - ТЕ ПЪРВИ СА ПОИСКАЛИ НАШАТА СМЪРТЪ, БОМБАРДИРОВКИТЕ ОТ 1943 И
на 06.01.2018 г.
0
 
 
Бог да го прости полицаят!!! Но защо се е крил зад колите, след като има закон който им забранява да се крият, а трябва да бъдат видими и разпознаваеми за всички участници в движението!!! Отговорът е ясен - за ПАРИ!! Още веднъж Бог да го прости и да внимават останалите милиционери - ето стават грешки и страдат децата им!!! Лакомията за пари не е най-добрият стимул и съветник. А и не дотам виновни хора ги вкарват в затвора заради милиционерската лакомия!!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
на 06.01.2018 г.
+1
 
 
Според българския закон (https://bg.wikipedia.org/wiki/Убийство_(българско
_право) ) никъде не пише , че при убийство дадения човек дължи само пари. Че трябва да лежи в затвора мининум 3 години е безспорен факт. Толкова нелепо потъпкване на конституцията и закона няма. Какво е като е майка, според вас на какво ще научи децата :" Деца,като бързарта за Метро , бързайте си независимо от това ,кой стои на пътя ви, колко по-висока скорост толкова по-добре". За мен лично дадения субект трябва да лежи най-малко 5 години в затвора , за може поне малко да се стресне и дал господ оцени , че живота на друг човек е също толкова ценен ,като собствения. Нека ромките я научат на това да цени чуждия живот.
0
 
 
Защо адвокат Марковски не защи така яростно децата на полицая?А за лишаването й от право да шофира-на нея пречели й без книжка,както до сега след инцидента?
0
 
 
А закона не позволява да караш със 100 километра в час в града. Ами ако вместо полицая беше дете..... Така че тя е убийца и то съвсем съзнателно, а и след няма и месец отново кара с висока скорост и този път без книжка. Това вече е наглост и безочие. Та стига я оправдавайте.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: