ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин се оплака от общинско "полицайче", има ли обаче основание?
Автор: Васил Динев 09:58 / 08.01.2018Коментари (55)19448
© Plovdiv24.bg
Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия, може би с хеликоптер или...? Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия: "Здравейте, пиша до вас за един казус, който искам да получи внимание и да има някакъв отзвук. Детето ми е записано и посещава детска градина "Малкият принц" в Пловдив от 4 години. Спирането на автомобилите ни пред детската градина, за да си оставим децата, се случва на ул. "Леонардо Да Винчи", на която има знак "Паркирането забранено", а не "Спирането за престой"!

През въпросните 4 години не помня на тази улица пред градината да е имало проблем да спираме колите си в рамките на 2-4 минути, за да оставим децата си на занятия. В средата на декември обаче това се промени. В конкретния ден, както и във всеки друг, следобед около 16:25 ч. изчаквам детето си във фоайето на градината и друг родител, влизайки, пита:  "Кой е с лек автомобил "Ауди"?. В случая това е моят личен автомобил. Човекът ме предупреди, че "паяк" подготвя колата ми за вдигане и репатриране. При излизането си се запознавам с полицайче от "Общинска полиция", явно доста младо, нахъсано, арогантно и невъзпитано (съжалявам, че не ви го снимах до се запознаете с хубостника). Отношението и поведението му беше повече от недопустимо.

А именно и заради това ви пиша. Извиках охраната на градината, след което и самата директорка. Те му обясниха, че откакто са на работа във въпросната градина (а те са от много години) до сега не са имали такъв случай на вдигнат с "паяк" автомобил на въпросната улица в часовете между 07:00 ч. - 09:00 ч. и следобед от 16:00 ч. - 18:00 ч.. Полицайчето, явно новоназначено, се държа изключително нагло и арогантно и с тях, като им заяви, че от този ден натам родителите ще трябва да идват с придружител в колата си, за да може придружителят да ги изчаква в автомобила, докато се взимат децата от фоайето на градината.

Беше му зададен въпрос за автомобилите, които са на другите родители, прибиращи децата си, как ще се процедира. Той отговори: "Завъртаме по улицата и започваме да вдигаме всичките наред". И не на последно място, искам да обърна внимание, че за въпросната глоба от 30 лв., която заплатих, получих една-единствена касова бележка, без описания на таксата, без да получа фиш или документ, в който е описано нарушението, данните на автомобила, моите данни, данните на съставящия глобата и т.н.

Пиша до вас, за да може темата да има гласност и отзвук, защото е публична тайна, че по държавните и общински институции системата е изключително тромава, бюрокращината е идиотска. Имам въпрос: Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия, може би с хеликоптер или...?"



Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всяка една двупосочна улица се превръща в пълен хаос и дори една кола не може да мине, от "спряли за малко"!Нека има санкции,аз как мога да паркирам надалече и да си водя децата?Чакала съм по 25 минути паркирали за малкп!Това не е кратък престой.Поздравления , че вече има санкции.
0
 
 
В зоните на детски градини и училища трябва да бъде уредено с разпоредба и ясен регламент паркирането и престоя на колите на родителите, които закарват и прибират децата си. Не се създават и прилагат закони и наредби, които превръщат масата хора в нарушители от липса на алтернатива.
0
 
 
Като искаме добра държава да спазваме правилата А - браво на полицая
0
 
 
Не знам какво има чак пък толкова да се коментира. В закона съвсем ясно е записано що е то "престой": "Раздел XIX, Чл. 93. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача." Та... Никъде не пише, че "Само за две минути оставих колата." също е престой!
0
 
 
Ей, цъкате всяка буква от закона като кълвачи! И излизате с малоумното оправдание, че били запушвали улицата... Колко мъка има по тоя свят, Божееее! Ами ако в колата има човек, тогава и цял ден може да стои там и никой гък не може да му каже - тогава какво оправдание ще измислите?! Тая улица щом има знак, че само паркирането е забранено, значи са преценили, че престоят не пречи за преминаването на други автомобили. И в крайна сметка, дали има човек в колата или не, престоя си е престой, а не е паркиране - каква е разликата в случая, при положение, че става въпрос за 5 минути! Ревете, че заради такива положението в града е трагедия, но истината е, че положението е такова заради такива като вас - нагли, нетолерантни, мразещи!
+2
 
 
Да има правила, ама за другите... След като Общинската комисия по безопасност на движението е решила някъде да има еди какъв си знак и ако той е забранителен, съответно нарушителят подлежи на санкция.
0
 
 
Драги коментиращи, вие само в сайта ли сте толкова злобни, или и по принцип?
0
 
 
Браво, един полицай си е свършил работата и дай да го оплюем. Убийте му мерака на младото момче с такива коментари и чакайте да се оправим после. Не стига че виновни, ами и нагло извикали директорката и охраната??? Че и нагло се държали с тях. Защо не отидете да се разправяте с орган на реда в друга държава, че нарушението било само няколко минути да видим как ще стане тази. Освен за паркиране е трябвало да ви глобят и за другото.
0
 
 
Опитайте да го доставите в детската градина с ДРОН,по евтино и по качествено ще Ви е.!!!!
0
 
 
Браво на полицак , покраи Малкик принц не мойе да се разминат 2 автомобила заради тези тесхкари . Нека по цхесто да минават и разцхисткт улицата . Там е хаус и стават големи задрастваник . Но малаумните глупаци се мислкт за голкма работа . Мислкт цхе града е ткхен и могат да спират кадето си искат . Немойе да прецхисх на двийението и да руптаесх .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: