ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Преобразяват Бунарджика, пускат и влакче!
Автор: Мариана Панчева 15:11 / 08.01.2018Коментари (20)9696
© Plovdiv24.bg
1 000 000 лева от бюджета на Пловдив са заделени за преобразяване на Бунарджика. Добрата новина днес съобщи кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това става възможно, след като малко преди нова година е съгласуван планът за управление на хълма (заедно с плановете за управление на Младежкия и Дановия хълм), поясни Тотев. Кметът на район "Централен" Георги Стаменов вече е натоварен със задачата да събере комисия за обход на територията, целта е да се огледат и опишат всички опасни места, потенциалните свлачища и срутища, за да бъдат укрепени, след което ще бъде възстановена цялата алейна мрежа, осветлението до върха и т.н. 

"Трябва да накараме пловдивчани да свикнат с хълмовете и да ги ползват", категоричен бе Тотев. По думите му в момента на Бунарджика има главно спортисти, но хората масово предпочитат центъра на града и квартал "Капана".

"Може би защото трябва да се изкачват", коментира кметът. Затова за тези, които не желаят или не могат да правят големи усилия (както Plovdiv24.bg вече информира своите читатели) ще бъде пуснато влакче до върха на Бунарджика с две спирки - начална край паметника на Левски в подножието и крайна - обръщалото на хълма. За композицията с два вагона в бюджета са заделени 160 000 лева. Коментираната цена на билетчето е 1 лев. 
 
"Трябва да накараме хората да се качат горе. В момента там е пусто и безлюдно място, не е оживено. Няма град е Европа, където да има хълмове и те да не се използват, а в Пловдив не се използват. Това е истината  - няма жив турист там", заяви Тотев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да не го пипат. В момента Альошка си е много добре, да пийне човек една бира долу на пейката, а после да се качи горе да пусне една вода.
0
 
 
Аз искам отсега да попитам дали картата за градският транспорт ще ми важи и за влакчето, дали ще има влакче и от Филипово и дали ще има и ресторант - вагон?
+2
 
 
Г-н Кмете, замислете се само как от гарата или автогарата слизат туристи и те биват посрещнати от проститутките в региона. Направо всички туристи ще останат впечатлени от първоначалният допир с Пловдив. Време е за градска наредба или общински закон, против пороституцията в града, иначе красота и мир няма да се види в града. Глобявайте хората, който ползват уличната проституция и всичко ще се нареди ...
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+4
 
 
И какво да гледаме изпражнения, спринцивки и боклуци ли? Първо трябва да се почисти и след това да се подържа и чак на края да искат посещения да има
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
на 08.01.2018 г.
+2
 
 
Пълни глупости! Пак някой да похарчи, а друг да вземе нашите пари.Преди тридесетина години,баща ми ни водеше по пътеката, която се виеше над църквата Св.Мина до върха.Беше удобна,уютна и красива пътека.Май месец ни водеше там да ловим майски бръмбари по цъфналият бъз.И по стълбите се качвахме до горе,но никога по пътя.Бунарджика беше пълен с деца,млади и стари.Беше прекрасен! Сега какво се е променило?Неподдържан,непочистен и неприветлив е,за това не е вече любим кът за пловдивчани. А и няма къде да се паркира вече.
0
 
 
и пак толкова бонус,ако изпревариш професионален колкоиздач от тука...до кам альоша....
-2
 
 
Що бе, може да ги направите синя зона, сам там не сте се сетили, ама аиде в тон с екологията там може да е зелена зона и ще вземат да ги ползват :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: