ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив: Мъж чу страшна диагноза "След 2 дни няма да те има на този свят" и свали 103 кг с ядене!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 16.01.2018Коментари (5)21803
България има нов световен рекорд - с положителен знак. За 12 месеца един от най-тежките българи отслабна със 103 килограма с ядене, без операции, лекарства и други крайности. А само преди година - в края на 2016-та, 276-килограмовият /при ръст 1.70 м/ Димчо Тодоров от Първомай е "отписан" от медицината. Тогава лекарка в пловдивска болница му поставя диагноза: "След 2 дни няма да те има на този свят". Именно тези страшни думи карат Димчо да потърси алтернативни методи за спасението си. За да се превърне в случай без аналог в световната медицина - да намали над 1/3 от теглото си с редовно хранене, да свали от себе си на практика... 2 манекенки, при това без увисване на кожата!!! 

Обикновено при драстично отслабване се прави пластична операция за премахване на излишната кожа. При Димчо не се налага, защото се доверява на единствената в света методика за сваляне на килограми без йо-йо ефект и увисване на кожата - тази на Иван Гарабитов. През декември 2016 г. Димчо с усилие пристъпя прага на лечителя си. За да стигне до входа, му трябват 40 минути и сядане на стол, който дъщеря му носи. Иван Гарабитов успява да обнадежди Димчо, да го амбицира да се бори за физическото си оцеляване и пълна промяна. Изготвя индивидуална програма за 276-килограмовия мъж, която съдържа периодичен прием на напитка, съчетана с швейцарски натурален палмов сироп, специални леки физически и дихателни упражнения и матрично-ритъмна терапия. 

И чудото се случва - след година Димчо не само, че не е напуснал този свят, но вече тежи 173 кг, намалил е талията си с половин метър и се движи, без да се налага да посяда след няколко крачки. Преди дни за първи път от години седна и зад волана, за да отиде от Първомай в Пловдив на процедури. Вече е жизнен и енергичен, радва се съпругата му и припомня, че преди заспивал, както си седял и водил разговор.

Първомаецът е истински феномен - сваля 103 кг без операции, без лекарства, без диети, като се храни редовно. "Похапвам салати, ориз, картофи, супи, сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци, станах вегетарианец", споделя диетата си Димчо. Олекна ми, сега не нося такава голяма тежест, непрекъснато правя разходки, но нямам километраж за изминатото разстояние, шегува се 51-годишният мъж. И добавя мнението си за методиката "Гарабитов": тя въздейства на клетъчно ниво - с масажа с уреда за матрично-ритъмна терапия "прибираме" кожата, за да не увисне, а двата сиропа разграждат мастните плаки, изхвърлят токсините от организма, възстановяват обмяната на веществата, "подмладяват" клетките. 
 
Освен, че страда от наднормено тегло, Димчо е и диабетик. Методиката на Гарабитов му помага да смъкне и кръвната захар - от 8 до 4.7 единици. Стрес отключва здравословния проблем при Димчо през 2010 г. и го превръща в един от най-дебелите българи. За 15 дни по време на болнично лечение от 130 става 170 кг и след това продължава да качва килограми. 

СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДЬОРИ:

• Британка спечели титлата рекордьор по отслабване на международния конкурс Slimming World's Greatest Loser 2007, след като успяла да свали 128 кг в рамките на 2 години, съобщава The Daily Mail. 42-годишната майка на 2 деца Джули Джоунс (Julie Jones) от Йорк преди тежала 224 кг. 
 
• Американецът Уилям Коб е рекордьор в най-драстичното отслабване в историята. От 364 кг той сваля 259 кг за 32 месеца. През 1965 г. в резултат на отслабването става 105 кг, но през 1973 г. започва отново да пълнее и достига 196 кг.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Я потърсете информация за предишните трима рекордьори на Гарабитов и тогава го хвалете и възвишавайте
+1
 
 
Името на доктора , ако е възможно, който поставя таква диагноза?!?!?!!!! Изчадия долни !!!!!!
+1
 
 
...2 манекенки, при това без увисване на кожата!!! Браво!!!!!
+3
 
 
Браво! Със сигурност това е било най-трудното решение в живота му, но е осъзнал грешките си и се е взел в ръце. Със силата на волята човек може да постигне всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: