ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Първа стъпка към връщането на казармата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:47 / 16.01.2018Коментари (44)21044
©
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов има уверения от премиера Бойко Борисов и от парламента, че ще подкрепят предложението за въвеждане на доброволна военна служба. Това заяви в Смолян министър Красимир Каракачанов

Той поясни, че продължава да настоява за връщането на казармата, а въвеждането на доброволна военна служба би било първата стъпка в тази посока. "Няма държава, която икономически да е просперирала и да няма армия", допълни министърът на отбраната. "500 години хранихме чужда армия, стига толкова", смята вицепремиерът. 

"Рисковете в света стават все повече и приближават към границите на България", посочи министър Каракачанов. Според него младите хора в България трябва да имат военна подготовка. Предложението за първата стъпка към връщането на казармата предвижда да могат доброволно да служат онези млади хора, които желаят да получат подобни знания и умения. Те ще бъдат не кадрови военнослужещи, а доброволни. Прогнозният срок е 6-9 месеца в зависимост от специалността. Преминалите доброволната служба ще влизат след това в резерва. 

По негови данни незаетите места в системата на отбраната в национален мащаб са 5500. "За да има държава, да се охранява животът и здравето на хората, териториалната цялост на България, трябва да има армия", категоричен е вицепремирът Каракачанов. 

Той предлага да се въведе швейцарската система по отношение на наборната служба. Министърът посочи като примери Швеция, Финландия и Норвeгия, които връщат наборната военна служба. "Заплахите към тях са много по-малки отколкото са заплахите към нас, държавите от Южна Европа или Балканския регион", допълни Каракачанов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Армията трябва да бъде малка, платена, но добре въоръжена, с модерна техника. Проблемът сега е, че в армията бяха наети много жени, болшинството от тях не вършат никаква работа, а вземат заплати. Те трябва да бъдат съкратени и на тяхно място да бъдат взети, мъже (и жени), които наистина вършат работа. България няма нужда от голяма армия, няма да нападеме никого. Освен това най-големите врагове на нацията са вътре (не отвън) - това са политици, неправителствени организаии и други, които съсипват нацията и държавата
-1
 
 
Който иска казарма да ходи да работи в нея...даже и ще му плащат :)
+2
 
 
А Шиши колко ще плаща и с кво шъ храни де? :)
0
 
 
Разрушиха всичко, сега дори да върнат наборната служба, къде ще се помещават казармите? :-))))))
+3
 
 
В момента няма смисъл. Докато КГБ управляват ДС, никой няма да си хаби времето за някаква тъпа казарма, нито пък някой ще се жертва за държавата, като знае, че има червени боклуци навсякъде, които само крадат пари. Дори и да спечели войната, той нищо не получава, всичко отива за Русия, Лукойл, ЕВН, парите от наркотици и т.н., просто никой не е чак толкова тъп да умре за тях.
+4
 
 
Само да напомня, че функцията на армията (казармата) е да охранява държавата- не е нито лечебно заведение за хомосексуални (имахме такъв- пед@л влезе, пед@л излезе и по- голям пед@л стана), не е и възпитателно заведение ( за 18 години ако не са го възпитали, не очаквайте чудеса), не е и социална служба ( за неграмотните и често малоумни цигани трябва да има други организации, които да ги вкарват в пътя). Стига сте въртяли мантрите от кръчмарските маси, а мислете с главите си!
0
 
 
Време е, че прекалено много педе***** се навъдиха.
+2
 
 
Първо искам да видя толупът- "министър" как ще покрие нормативите за физическа подготовка. А той кога ще отбива служба? Не е лошо и той да "стане мъж"... доброволно ( и безплатно)! Интендантството ще му ушие поръчков, марков въшкарник размер 8XL. На кУрВелия синът също да заповяда- места има!
+1
 
 
Май никой не иска да става военен, а ? Защо ли ?
+6
 
 
Пиша го на всички, които си мислят, че казармата е учлище за мъже и че има голям смисъл от нея... Говоря от опит - служих 1 година и 6 месеца... От казармата има смисъл САМО И ЕДИНСТВЕНО - УЧЕБНИЯ ЦЕНТЪР - той е около първите 2 месеца - там се учи за оръжията, има строева подготовка, стрелби, тренировки... след това биваш разпределен в бойното поделение - или си охранител или си някаква обслужваща служба... нищо, ама нищо смислено и мъжко.. а последните 6 месеца, буквално стоиш и чакаш да минат.. вече си старо куче и просто чакаш.. безвремие... АБСОЛЮТНА ТЪПОТИЯ е казармата... имат смисъл само първите 2 месеца... Лекетата си остават лекета... Отделно казармата те учи на скатаване, което не смятам, че е добро качество....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: