ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Абсолютен потрес! Фейсбук група в подкрепа на Катя Лерца сипе обиди, нарича народа "стадо", гаври се с убития полицай!
Автор: Мариана Панчева 17:54 / 22.01.2018Коментари (103)48513
© Plovdiv24.bg
Катя Лерца и вдовицата на убития полицай (на заден план)
Фейсбук група призовава пловдивчани за подкрепа на Катя Лерца. Припомняме, че пловдивчанката бе осъдена на 2 години и4 месеца затвор заради това, че прегази на място полицая Делян, докато той изпълнява своите служебни задължения. Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса някои от коментарите в нея.

"Хора, трябва да бъдем активни, не само в тази група, а в интернет пространството! Мисля, че можем, да "преборим" журналистическите внушения у народа! Народът е едно стадо! Където духне вятърът, той върви с него. Когато съдът оправдае г-жа Лерца и се излезе с ясно и адекватно становище, ще запеят друга песен! "Тълпата е най-лошият съдия" - Луций Аней Сенека. Полицаите в началото мълчаха и не правеха коментари, докато не видяха накъде тръгват медии (където лесно може някой началник, да е помолил за услуга) и започнаха атака. 

Те не казват, че колегата им е нарушил закона, като е изминал 10-12 метра разстояние от мястото, на което трябва да е! Един автомобил си има маса. Дори с 20 км/ч. да се движи, когато внезапно се хвърли някой пред него, то времето за реакция е 0, а скоростта е достатъчна, за да убие човек... колко е един човек, пада, удря си главата и дотам. Така че, дори и с 5 км/ч, да се е движила г-жа Лерца, тя пак щеше да блъсне полицая, защото той е действал като някое дете на 3 години, но и те са по-умни, знаят, да не пресичат, когато идва кола. 

Повечето са шофьори и ме разбирате! Тази случка може да се случи на всеки един водач, после ще му казваме "убиец ли"? Ще го сочим с пръст? Дали според вас тази случка е равносилна на случая с шесторното убийство, където е умишлено и съзнателно извършено? Не мисля, че г-жа Лерца е убиец (както я наричат в интернет) и това, да е ясно! Приятели, пишете по интернет форуми, до медии, нека се види, че не всички са стадо, където повтаря една лъжа! Ще оборим лъжите! Според мен е много важно за процеса, защото случая доби голяма гласност! 

Полицаите ползват една и съща опорна точка: "Той имал деца". Ами като е имал деца, да е мислил за тях, преди да се метне пред колата и при това умишлено! По медиите се ползва друга опорна точка - че Катя "карала без книжка", "не се имала за виновна". Всички тези заглавия са манипулативни и целят реакция от простия народ. Първо, какво значи да караш без книжка? Когато стане ПТП, от КАТ, взимат контролния талон и караш с акта, когато платиш глобата, връщат контролния талон (ако няма някакво наказание от сорта на - 1 месец лишаване от право на управление на МПС.). 

В случая, Катя не е карала без свидетелство за управление (доколкото ми стана ясно) Второ - няма как да се чувства виновна, за това че някой е решил да се самоубие, като скочи пред колата и! Японците го разбраха отдавна и го прилагат добре... Когато кола се движи по пътя си и блъсне пешеходец, почти винаги виновен е пешеходецът. Казват така: Водачът може и да е пиян, може да му е лошо, може автомобилът да му се е развалил внезапно и да не може да спре, ти, пешеходецо, като видя, че не намаля, защо мина пред него? 

Друго важно е и масата! Защо никой не сочи машинистите, когато блъснат някой с влака? Защо не ги наричат убийци? Защото те няма какво да направят в случая, също, както е нямало какво да направи г-жа Лерца на скочилия пред колата и полицай... просто не и и е дал възможност за действие!"

Други поддръжници на Лерца я описват като прекрасен, всеотдаен човек и невинна жена, подложена на изпитание в доказване на своята правота. 

"Познавам лично Катя Лерца, тя е почтена,грижовна майка и много съвестен човек. За мен категорично е невинна за този нелеп инцидент! Подкрепям невинността й с цялото си сърце!!!", "Бъди силна, Кате, ние сме с теб! Ти си невинна. Ще го докажеш!", гласят повечето коментари. Други пък стигат до следните заключения: 

"Вина нямаш каква му е работата на полицаят да скача върху колите на хората???"



Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кое е милото на тази жена та ми я защитават да караш в населено място със сто километра в час това да не ти е магистралата.За къде се е разбързала за гробищата...или както изпрати прегазения поличай.
0
 
 
Ако тя не беше карала със 100, полицаят нямаше да изскочи на пътя и всички щяха да са живи и здрави. Колегите шофьори изобщо не се замислят защо се стига до такива ужасни инциденти. Простичко е: 95% от всички ПТП-та са следствие от погазване на правилата за движение. И най-много 5% са причинени от техническа неизправност. Защо толкова много се гази законът? Защото има престъпление, но няма адекватно наказание. И като се обърне колата, пътища много. Тя била самотна майка. Тя била много отговорна, много съвестна, много не знам си какво. Отговорен човек не кара със 100 в града. След това не кара автомобил изобщо, докато не приключат делата. Защо не са й взели СУМПС? Защо не са предявили обвинения, когато са я хванали втори път да кара автомобил? Сега започва едно прехвърляне на топката между полиция, съд и прокуратура. А разни адвокати лаят, че в затвора хората не ставали по-добри. Дайте тогава за престъпленията им да ги пращаме на топлите острови за награда.. Баси логиката.
0
 
 
В Сливен да се пенсионира вќ—пёЏвќ—пёЏвќ—пёЏ
0
 
 
То затова беззаконието в България е върха на правораздаването.
на 24.01.2018 г.
+1
 
 
Част от аргументите са логични. Полицаят също има вина за инцидента... При всички случаи правосъдието трябва да се дава от Съда. Нито от тълпата , нито от фейсбук...
-1
 
 
Винаги съм казвала че трябва са има крумови закони в тая държава но в случая добавям смърт за смърт много от хората ще кажат че съм жестока и крайна но докато не се приложат строги мерки оправия няма да има .Полицая бил скочил пред колата като дете така казват нейните защитници ами да ги питам аз тая малоумни бисерка защо е карала с такава скорост ако беше карала с 50 км дали сега полицаят щеше да я м ртъв .Да се засрамят поддръжниците на тая тъпа овца и да се позоват на съвестта си ако изобщо имат такава
-1
 
 
орднините на убитият полицай могат лесно да съберат неголяма сума и на Катето да й се случи ужасен и "трагичен инцидент", око за 2, зъб за чене
0
 
 
Кака Лерца вече прекали-ами като караш със 100 в града каквото и да излезе пред колата и го газиш ма како.Ако беше карала с 50 щеше да заковеш киата.Ако не беше тръгнала да бягаш вдясно щеше да удариш предната кола леко и пяк нямаше да има ниощо.А ти -щом е за родината газ до ламарината,караш със 100 в града и после охххх влезе ми дълбоко.
0
 
 
Не бях чел по-тъпа агитация и не бях виждал по-тъпи доводи....
-2
 
 
Възмутително , давай да трепем на пътя пък няма да лежим . След случелото се тя беше хваната да шофира без книжка (отнета от органите ) . Такъв човек без съвест му е малко наказанието . Трябва да е затворят за 20 години за нейната наглост и без очие.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: