ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проговори братът на Катя Лерца! Това е неговата теория!
Автор: Васил Динев 09:30 / 24.01.2018Коментари (129)37825
© Plovdiv24.bg
След като Plovdiv24.bg ви информира за създаването на фейсбук група в подкрепа на Катя Лерца, днес публикуваме пост на брата на осъдената на две години и четири месеца затвор: "Катя Лерца е моя сестра и аз се гордея с това. Защото тя е прекрасен човек. Тя е естествена, неподправена, добросърдечна, дружелюбна, грижовна, отговорна, толерантна. Някои хора я наричат "убийца". Само че тези някои, в това число и журналисти, нека погледнат в български тълковен речник и прочетат тълкуването на думата "убиец".

Там е написано: "убиец" - "Човек, който с поведението си е причинил смърт на друг човек". Какво е било поведението на Катя в трагичната ситуация във фаталния ден 13 май? Поведението на Катя е било съвсем адекватно, реакцията й е била съвсем точна. А именно: предприела е преминаване от крайна лява в средна лента на пътното платно, за да избегне сблъсъка с внезапно набилия спирачки автомобил. За да спаси живота на приятелката си, която е пътувала с нея, за да спаси живота на водача на автомобила пред нея, за да спаси собствения си живот. 

Как би могла Катя да предположи. че там в средна лента на трилентов булевард би могъл внезапно да се появи човек? А това да улови процеса на неговото появяване /да го види/ е било невъзможно, понеже е нямала видимост поради спрения вдясно за проверка камион. Сигурен съм, че ако Катя бе доловила внезапното появяване на човек там, където не би могло да се очаква, нейната реакция би била друга. Катя Лерца не е убиец! Както вече споменах, поведението и действията й по време на инцидента са били съвсем адекватни и правилни. 

Нека се замислят тези, които винят Катя, каква маневра биха предприели в дадената ситуация, нямаше ли реакцията им да е същата. Законът не забранява преминаване от крайна лява в средна лента на трилентов булевард. Правилникът за стопиране на МПС за проверка не разрешава на пътния полицай по време на стопиране да се подвизава в средна лента на пътното платно. Има инструкции на КАТ, ясно регламентиращи начина за стопиране на МПС. Тези инструкции и правила не са спазени от загиналия полицай. Той е постъпил неразумно и непрофесионално. Със своето действие е допринесъл за смъртта си. Да, трагедията е голяма. Но това е трагедия не само за семейството на загиналия, моите съболезнования към близките му. 

Това е трагедия и за Катя и за нейното семейство. Защото животът на Катя се промени, тя е разпознавана и сочена с пръст, съдена за нещо, за което няма вина, унижавана, децата й са унижавани. Голяма част от обществото си създаде негативно мнение за Катя Лерца, за което са виновни медиите, които едностранно и некомпетентно отразяваха събитията. Бих помолил журналистите да проявяват безпристрастност и професионализъм в работата си. Надявам се следващото решение на съда да не бъде продиктувано отново от обществения натиск. Мисля си за деня, в който тези, които винят Катя, ще се осъзнаят. Благодаря на всички, които подкрепят Катя! Тази подкрепа е важна за нея. Подкрепям те, Кате!!!"


Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Със сто километра,42 м.идеален спирачен път,за 3 секунди изминаваш 100м.Или ако беше карала с 50кл.това нямаше да се случи.И била в лява лента с незнам колко сто и косур километра щото удара е със сто кл. и не могла да спре.Тук става въпрос за умисъл и причиняване на смърт да ама не жалко.
0
 
 
к-***ата е убиец! Със 100 км.по булеварда е много отговорно. Смърт за нея!
-1
 
 
Разбрахме какво е тълкуването на думата"убиец"....Питам как се тълкува човек който съзнателно с действия застрашава собственото си здраве и живот? Не за първи път заставам на страната на Лерца.Не защото я оправдавам.....а защото вината не е само нейна.Монетата има две страни....Полицая е виновен повече и от ней!Вероятно не само на мен се е случвало да бъда свидетел на прескачащ през платната катаджия,стремящ се да достигне до заветните думи"И сега какво правим?!..Знаете ли защо ви спрях ...без това...без онова....ако поразгледам ще изкочат още неща...."
0
 
 
такива нарушения трябва да се третират от наказателния кодекс като ,,опит за предумишлено убийство'".ЗАДЪЛЖИТЕЛНО>
0
 
 
Вижте броя на коментарите !!!Защо още ни занимавате с тая пачавра,разбира се,че на никой не му се лежи и за това впрегнаха всичко-групи,трупи,брат,сват,това се случва само в една издънена отдавна държава!!!Да си убиец и да искаш да се разхождаш като всички останали,че и да правиш допълнителни гафове-безценно!!!Мястото ти е за много повече време ей там на вятъра-гад мръсна и нагла !!!!
0
 
 
Имам и въпрос-с какво право лерците вкарват в групата приятели във фейса без те да знаят??
+3
 
 
Това е трагедия за двете семейства. Няма смисъл от мерене на думите и съпоставяне с това, дали е права или полицая е прав. Жалко.....
на 24.01.2018 г.
+1
 
 
Ами как няма да набие спирачки и как няма да застраши собствения си и живота на приятелката си като е летяла! Когато летиш със 100 и някой пред теб намали така става особенно ако си загубена патка. Този полицай ако беше решил нея да стопира най-вероятно сега пак нямаше да е между живите.
0
 
 
Наглост и безочие ! Чак фейсбук група направили в нейна подкрепа рџ?… СМЯХ !!!
+1
 
 
Тя едва ли не е ГЕРОЙ според брат и,а пък някой я обвиняват в убийца.Ами убийца е ,ами каква друга.И как и изчислиха с 99 км.ч.незнам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: