ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Историята на куче, което чака починалия си стопанин, трогна цяла България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:13 / 24.01.2018Коментари (2)15081
Историята на едно куче, което чака да се появи неговият стопанин всеки ден, трогна цяла България. Сара, както първоначално става популярна във Фейсбук, загубва стопанина си, докато той я разхожда в "Западен парк". Мъжът получава инфаркт и го отвежда линейка, а тя остава сама в парка. Всеки ден след това отива на мястото, откъдето са отвели стопанина й, с надеждата, че той ще се появи. Кучето става популярно, след като жена го забелязва да чака на мястото си в парка и описва историята му във Фейсбук: 

"Историята на Сара е като от филм... От няколко месеца тя живее на входа на "Западен парк", имала е стопанин, на когото по време на разходката в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да го чака там. За съжаление той не се връща (може и да е починал, никой не знае) и тя е там от месеци. Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка, където е била последната й среща със своя човек. 

Когато мине линейка със пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие. Аз съм разтърсена от нейната преданост и обич и ми се иска много хора да се поучат от тази чиста любов. Надявам се, че стопанинът й е имал роднини, които ще могат да я приберат и да се погрижат за това изключително предано създание".

Истината се оказва много по-трагична. Оказва се, че собственикът на кучето действително е починал, но не преди месеци, а преди цели четири години. И през цялото това време вярното животно отива всеки ден неизменно на едно и също място: "Историята на Сара има неочакван обрат! С мен се свърза момче, което потвърди нейната съдба, но с поправка, че е от 4 години (а не месеци). Шура (истинското име на кучето) си има попечители от 4 години, всяка вечер си спинка при тях, а през деня е в "Западен парк"! По стечение на обстоятелствата са били разделени един месец, но от тази вечер тя отново си е при тях! Благодаря на всички които споделиха и не останаха безучастни към нейната съдба!" 

Трогателната история на Сара - Шура действително разчувства много хора. Още повече в киното има вече заснети филми с подобен сценарий. По-старата версия е руският "Белият Бим - черното ухо" - историята на едно куче, което по същия начин губи стопанина си, след като го отвежда линейка. По-съвременната версия е друга история по действителен случай - тази на кучето Хачико, което всеки ден чака стопанина си, изигран от Ричард Гиър, на гарата, без да знае, че той е починал.


Източник: Блиц







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ако сте гледали филма "Хачико" с Ричард Гиър, ще разберете историята на най-преданото куче, което очаква починалия си стопанин си на едно и също място, чак до естествената си смърт (издигнат му е и паметник). Оказва се, че филмираният действителен случай не показва единствения, а само един от случаите. Историята е покъртителна, защото предаността и благодарността на кучето към човека, негов стопанин, не се среща (вече) в отношенията човек към човек...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: