ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Един от първите български производители на плюшени играчки празнува 20-годишен юбилей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:08 / 25.01.2018Коментари (0)9581
©
Все повече пловдивски компании набират инерция не само на националния, но и на международните пазари. Без съмнение, добрите резултати са дело на неуморен труд и добър колектив, който влага всичко от себе си, за да радва своите клиенти. Добър пример за развитието на фирмите е пловдивската компания, занимаваща се с производството на детски и бебешки играчки - "Амек Тойс". Те се превърнаха в един от водещите лидери на българския пазар, благодарение на множеството си кампании с деца в различни градове, добре развита дистрибуция и възможност за онлайн поръчки в техния онлайн магазин, който е достъпен както за крайни потребители, така и за търговци на едро.

По повод 20-годишния си юбилей, екипът на "Амек Тойс" ни разказа подробно как протича производството на плюшените играчки в тяхната база, позиционирана в града под тепетата. Плюшената играчка започва своя живот по доста интересен начин и извървява дълъг път, докато стигне до рафта на някой цветен магазин. През целия процес, активно участие вземат редица служители - от дизайнери до шивачи. Ето какво споделиха от фирмата, относно производството на всяка една нова играчка.

Всяко ново начало е трудно. Първо плюшената играчка се заражда като идея, което никак не е лесна задача. Всички сме виждали какви ли не дизайни на плюшени играчки под най-различна форма. След като дизайнерът създаде идеята и внимателно я обмисли, идва ред на нейното узряване. Тя отлежава, докато не се избистри напълно и не прерасне в кройка запечатана на лист хартия. Обсъждат се цветове, детайли и всички дребни детайли - от това какви да бъдат очите на животинчето (пластмасови или бродирани), до това какъв да бъде цвета на копчето на даден елемент.

Тази кройка прецизно се прехвърля на няколко пласта от основния плюшен материал , от който ще се изработи самата играчка. След като различните съставни елементи се изрежат, те се изпращат за бродиране, където специализирана машина добавя всички необходими детайли. Така се създават надписаните блузки на някои плюшени мечета например, очи, елементи по лапичките и куп други неща. След като всички части са готови с този етап, се зашива от шевна машина. Вече сме почти на финала. Имаме красива, мекичка обвивка на плюшена играчка, но тя не е пълна с пух. 

Затова всички малко приятели се отвеждат за пълнене с пух, за да заживеят своя собствен живот. Така играчката вече е пълна, пухкава и чака своя собственик, който да я гушка и да си играе с нея. Но за да достигнат до малки и големи, играчките напуснат родния дом (производствената фабрика) и тръгват на път, за да достигнат до малки и големи магазини, в очакване на техния собственик.

Колкото и да е интересен този процес на думи, гледайки го с очите си е истинско вдъхновение. Всеки от нас е имал, и може би все още има, плюшени играчки вкъщи. Създаването им прилича на магия, която пленява малки и големи вече 20 години в сградата на Амек Тойс.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: