ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Петричанин иска да е жена, оперира се много пъти, а сега ще си маха и мъжкия полов орган
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:15 / 29.01.2018Коментари (29)12207
©
Снимката е илюстративна
Съдебномедицинска експертиза, която да бъде изпълнена от сексолог и психиатър, е наредил Петричкият съд по повод иск на млад мъж от града да бъде променен полът му и да стане жена. Молбата му е подадена в края на декември м.г., а към нея са приложени десетина медицински документа от лекари и болница във Франция.

"Като дете си играех с момичета и кукли, обличах се с рокли и говорех за себе си в женски род." Това са част от мотивите, които е посочил в исковата молба до районния съд в Петрич младият мъж, който желае да му бъде променен полът от мъжки в женски, съответно името и ЕГН-то.

От 3 г. насам мъжът се подлагал на хормонална терапия, в резултат на което се засилили вторичните му полови белези. Подложил се е и на няколко операции на тялото и лицето - липектомия на шията, ларингопластика, префасониране на долната челюст и брадичката, липоаспирация на корема, ханша и бедрата и други.

По време на първото заседание по делото, което е било преди дни, неговият адвокат от Пазарджик е обяснил, че в момента клиентът му се е подложил на поредната хирургична интервенция и му предстои премахване на мъжкия полов орган и оформяне на женски.

След серията операции мъжът категорично приличал вече и визуално на жена, както всъщност се чувствал. Едно от удостоверенията е на френски лекар, според което нашенецът има разстройство на половия идентитет (транссексуалност). Петричанинът, който от години живее в чужбина, е посочил още, че мъжкото име в документите му създавало емоционален дискомфорт и било пречка в социалните контакти и затруднявало живота му.

За районния съд в Петрич това е второто дело от подобен род. Преди повече от 10 г. друг младеж от града е поискал промяна на пола и са удовлетворили молбата му. Наскоро и в съда в Разлог имало постъпила такава молба от мъж, който иска да бъде признат за жена, но в хода на делото той починал.

Единственото такова дело в съда в Благоевград пък бе преди около 2 г., но тогава случаят бе за малко дете хермафродит. Родителите на 4-годишното момиченце поискали да бъде сменен полът му в мъжки, защото година след раждането установили, че детето има бързо нарастване на клитора. След редица хормонални изследвания в три столични болници е установено, че е с преобладаващи мъжки хромозоми и става въпрос за хермафродизъм. 

Детето нямало влагалище и матка, а фалос и тестиси. Лекари посъветвали още в ранна детска възраст да се направи операция за корекция на аномалията, докато то още не се е самоопределило и за запазване на психичното му здраве. Преди това родителите поискали смяна на пола от съда и магистратите удовлетвориха молбата им.

В районните съдилища в страната се водят и други дела за смяна на пола, като съдебната практика е противоречива. Все повече нашите съдии се водят от практиката на ЕСПЧ по сходни дела. Отдава се приоритет на "психичния пол", когато едно лице е с половото съзнание и самоидентичност на един пол, а е родено с друг биологичен. Позовават се на понятието за лична независимост, което е гарантирано от конвенцията за правата на човека.

ВКС по касационно дело от януари м. г. например се произнесе, че за промяна на пола не е задължителна операция, а хормонална терапия. Върховните съдии са категорични, че транссексуалните не може да се задължат да си направят хирургическа операция против волята им като предпоставка за промяна на пола. Те обаче трябва да докажат пред съда cepиoзнoто и нeпoкoлeбимo peшeниe зa биoлoгичнo пoтвъpждeниe нa изпълнявaнaтa oт тяx пcиxичнa и coциaлнa пoлoвa poля. 

Използвали са и научни публикации и описание на транссексуалността в правната и социалната теория. "Според нея термините "транссексуалност" и "трансджендъризъм" трябва да се разграничават. Ако трансджендъризмът акцентира върху т.нар. психологически пол и правото на всеки човек да "преминава" от един към друг пол, то транссексуалността е свързана с извършването на телесна модификация", цитира ВКС научен труд, пише "24 часа". Една от съдийките в състава обаче е била с особено мнение, че дeйcтвaщoтo зaкoнoдaтeлcтвo нe пoзвoлявa пoлът дa ce oпpeдeля пo дpyг нaчин ocвeн пo пъpвoнaчaлнитe пoлoви бeлeзи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ми кво да ги правиш!?!Само не приемайте Истанбулската конвенция!!!
+1
 
 
Пе*ераси си е имало още от оно време, и ще има докато и хората ги има. Нито операции, нито психиатри могат да помогнат, защото си е вродено. Това нещо не се прикрива и не се лекува - може само да се задълбочи. Не мога да разбера нито онези малоумници, които правят парад от това, нито невежите сельовци, които се изпотрепаха да коментират и да псуват. Всеки ще си прави квото си ще. Никой от вас това не го бърка директно, нито на личностно ниво, нито на финансово. Да си изливате малоумната простащина не ви прави по-малко жалки от самите пе*ераси. А да не говорим, че повечето от вас ходят на концерти именно на такива пе*али като Азис, Галин и какви ли още не циганета с измислените им маанета, които смятате за "музика", а после анонимно коментират по форумите, правейки се на голямата интелигенция
0
 
 
Сега се подгответе за масирана всекидневна рекламна кампания на пе-де-расите! След като българският народ каза своето категорично "НЕ" на гнусната конвенция всеки ден ще ни заливат с помии из всички медии- започнаха да правят театрални постановки за педерунгели, събраха измислени "преподаватели" в подписка, постоянно ни информират кой бил пе*ал, кой ще става пе*ал, кой ще си сменя пола, кой с кой ще си бърка в дупките. И това-всекидневно- нямат умора неморалните типове. Целта е докато ние нормалните ни омръзне да отстояваме морала и ценностите! Затова е крайно време да се организира всенароден протест срещу неморалността която ни залива в защита на българското семейство,жени,мъже и деца!
+1
 
 
де**а вашта майка мръсна! Поредният мъж който иска да е жена вместо мъж е*ахти п******а Азис номер 2. Че то тоя може и да е бил гей и да прави любов с мъже и какво ще постигне като смени пола си и се превърне в жена какво! Ще прави секс със мъже и ще види какво е да им духа като им прави свирки ли е*ахти п******а.
+5
 
 
Естествено ,че е свободен да прави каквото си иска. Да си монтира и крокодилска глава при желание, но хайде държавата да не му позволява да прескача от пол в пол. Днес Гошо , утре Глория... Може да му омръзне вдругиден и хайде пак на ново галимации. Пак ли ще сменяме ЕГН-та? Тая Истамбулска конвенция и тия социални полове размътиха мозъците на широката общественост. Ти се раждаш или мъж или жена. Каквото Оня горе е отредил! Играй си социалните роли ,но не изисквай от останалите да те приемат. Аман от либералщини и педеращини...
-1
 
 
Тоя тип само копира и поставя едно и също. С google translate ли борави?
+8
 
 
Накакъв луд отишъл във Франция да му отрежат ташаците, после се върнал в циганската махала в Пазарджик да го опънат и да го признаят за жена, каква трогателна история, направо за турски сериал.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: