ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Срам! Президентът "забрави" жертвите на комунизма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:58 / 01.02.2018Коментари (35)7376
©
Важна дата за страната, която се обелязва за 7-ма поредна година, бе пропусната от държавния глава Румен Радев. Става въпрос за Деня за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим - 1 февруари. Радев не изпрати поздравителен адрес, нито венец с цветя. Нищо не беше споменато и в страницата на президентството, както и в официалния профил във Фейсбук на държавния глава.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За търсачите на фашизъм ще припомня една история с главен герой масовия убиец и терорист - партизанката Митка Гръбчева, от чийто трудове признава, че се учил атентаторът Мехмед Али Агджа. "През късния следобед на 9.09.1944 г. Част от червенобрежкия партизански отряд "Георги Бенковски", наречена "Дядо Вълко", е в лозята между селата Торос и Дъбен - Предната вечер са обрали кметството и селския магазин в с. Дерманци и делят плячката. ... В отряда са Митка Гръбчева - Огняна, Пеко Таков, бъдещата му съпруга Вълка Горанова, Дочо Шиков, Никола Станев и още десетина "нелегални" от околните села, Луковит и Червен бряг. Когато все пак разбира, че властта в София се е сменила, Гръбчева излиза от гората и започва разстрели без съд. Първата жертва е не кой да е, а командирът на Четвърта армия ген. лейт. Атанас Стефанов, който пътувал от София за Плевен. Като не намерила друг по-виден човек в този край обаче, тя се ориентирала към селските първенци. На нейната съвест лежат поне 40-50 убийства по бързата процедура на обикновени хора - кметове, учители, свещеници и кръчмари, които в нейните очи олицетворяват "фашистката власт". ... с песни и гърмежи се стоварват в най-близкото село Торос, където влизат в кметството без съпротива, арестуват кмета Станьо Улиев и попа на селото Марин, а после се насочват към дома на училищния директор Коцо Бочев, който бил общински съветник. В дома му влизат Митка и Вълка с още двама местни побойници, но ятаци на отряда. Коцо Бочев е със съпругата и петгодишната си дъщеричка Магдалена. Двамата пройдохи го пребиват, а съселяни с ужас чуват отвътре дъщеричката да се моли на партизанката: "Леличко, моля ви не убивайте татко!" А Бочев е имал неблагоразумието да извика, че български даскал не заслужава жестокия бой пред очите на цялото село. В изблик на "справедлив комунистически" гняв Митка Гръбчева и Вълка Горанова вадят пистолети и го правят на решето пред очите на дъщеря му Магдалена. Стените на стаята били целите в кръв. Жена му припада, а детенцето млъква ужасено. Натрупала по този начин огромен актив пред "народната" власт, пред Митка се откриват бляскави възможности за партийна кариера..."
0
 
 
За съжаление промиваният от десетилетия български мозък с московски боярышник не може да осмисли лъжата на века, тя е че фашизъм е имало в Италия, а не и в Германия или която и да е друга страна.Всъщност в Германия на власт е социализма- национал социализма и и трудно да се обясни как една социалистическа държава напада друга.Затова в лабораториите в Москва бе изфабрикувана огромната лъжа за германския фашизъм, оттам идва и опорнота точка на гъзолизците на Москва, това е нашият трети пол, и за български фашизъм! Всъщност всеки, който поне малко се е интересувал от история знае за фундаменталните разлики между италианския фашизъм и германския национал- социализъм!
-2
 
 
Коко КЕНЕФ... Последните анкети, извършени от френския Комитет за история на Втората световна война и неговия приемник Института за история на съвремието, сочат цифрата 8775 екзекуции по време на извънсъдебната чистка. Към тях трябва да се добавят осъдените на смърт от Висшия съд и обикновените съдилища (791 или 767 присъди, според различните статистики) плюс 769 осъдени на смърт от военните съдилища. Ликвидираните са около 11 000. България е втората страна след Франция по брой на убитите с т.н. Народен съд/трибунал...Това с Холандия и Дания е пълна ЛЪЖА и то защото такива гнусни твари,като теб са ЛЪЖЦИ.Ти си един скопен самотен изрод с червени въшки в кухата тиква вместо мозъчни клетки.
+2
 
 
Какво очаквате, та нали мунчовата партия гордо заяви , че поемат вината с мезета... позор и еманация на българската идиотия е като погледнеш кой ни е президент, премиер и вицепремиери! Ганьо, ти си ги избрал тези, същите които целеустремено те дърпат към блатото! Горко на България и малкото останали разумни хора в нея!Цялата власт е отново в цървулите!
+2
 
 
Празидента знае какво прави. Ако почете днес,трябва да почете и другите убити без съд и присъда.А и те са много!
-1
 
 
Мен не ме е срам, защото този сапун не го приемам за президент.
Aнонимен
на 01.02.2018 г.
-2
 
 
Коко ли си Динеф ли си ама си много глупав комуняга.Такива като теб Гешев ги е оправял много бързо шумкарска тикво.
на 01.02.2018 г.
0
 
 
Ами той жертви през комунизма не е имал завалията и затова.
+1
 
 
Вие не ги познавате. Онези фини хора. С изтънчени маниери и деликатност. Не познавате онези дами, винаги с фризура и перли на врата, вечното леко червилце, с изправен гръб, и прибрани колене, със събрани длани и крехки китки, отпуснати на елегантната им пола. Нежните глезени, завършващи в съвършени излъскани обувчици. Онези мъже, от които се носи ухание на чистота. Елегантни до последния детайл и винаги добре оформена коса. Които подават ръка на жената до тях, поднасят й цветя и носят часовник, наследство от дядо им, чиято изработка и детайли могат да ви запленят. Библиотеките им, четирите езика, които ползват свободно, грамофонните им плочи, пианото и цигулките. Не ги познавате, защото комунистите ги избиха. А ако са оцелели, са били унижавани с всички инструменти на комунистическата пропаганда. Нахлували са в домовете им, изнасилвали са, крадяли са сребърните им прибори и са се настанявали там, гаврейки се с картините, гоблените, малките шишенца с парфюми. Комунистическият строй е престъпление. Гнилост. Черна смрад. Простащината е издигната в култура. Селяндурщината в цялата й низост и дребнавост, грубиянщината. еснафщината и омразата към интелект, възпитание, обноски. Страхът! Реваншизмът, прикрит в политическа принадлежност. Убитите. Хилядите убити. Черен и вонящ период от историята ни. Чиито плодове още берем и още ще берем. Комунизмът не се различава по нищо от фашизма. Диктатура на простащината и мръсотията! Но аз помня. И детето ми ще знае. И колкото и да се опитвате да оправдаете този позор, знайте, че ние помним!
+3
 
 
Фашизъм в България не е имало..... Също като с турското робство..... Първото "антифашиско" възстание 1923г. е преди да го е имало като идеология. То си е метеж на земеделците срещу свалянето им от власт. Чак 1925г. Мусолини го формулира като идеология..... Друг е въпросът, че Мусолини е започнал като социалист. И на двата "фашистки"преврата 19.06.1923 и 19.05.1934г. начело е Кимон Георгиев..... Същия, който на 9.09.1944г.извършава преврата и става мин.председател..... По-късно в правителството на Г.Димитров е вице!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: