ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Брутално! Вижте поредната гавра в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:09 / 02.02.2018Коментари (27)33392
Отново посегателство над паметници и плочи. Вчера, в деня на жертвите на комунизма. За това съобщава в социалната мрежа Фейсбук Десислава Йорданова, общинска съветничка в ОбС Пловдив от БСП. И добавя: "И понеже са много смели и големи демократи, показват по този начин ненавистта си. А ние, лошите комунисти, дето трябва всички да умрем, никога не сме си позволили да поругаем по този начин тяхна плоча или паметник. Защото сме научени на почит и традиции, дори към тези, които изповядват различна философия.

Онзи ден пак имаше обяснения от висши държавници как няма фашизъм отдавна. Еми тия пречупени кръстове едва ли ги е нарисувал някой антифашист... И между другото, да кажа на тия умници, които са направили това:  Братската могила, която сте нашарили, е мемориал на всички загинали във войните след Освобождението, до наши дни. С този си акт обругавате дори тези, които са се били за свободата ни след пет века робство.

А относно барелефа на Лиляна Димитрова - не знам какъв трябва да си, за да се отнесеш така към паметта на човек, загинал само на 25 години, самоубила се с последния куршум при неравна престрелка на това място, за да не я заловят, измъчват и принудят да предаде другарите си. Ама нищо, вие продължавайте да се криете като мишки и да поругавате по нощите паметта на достойните... Нищо не е забравено, никой не е забравен!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
червена комунистическа овца...нито една плоча на вашите убийци и престъпници не трябва да остане на публично място. И не знам защо на всички нацисти викате фашисти...две съвсем различни идеологии...ама то в комунист колко акъл да има???
+3
 
 
За търсачите на фашизъм ще припомня една история с главен герой масовия убиец и терорист - партизанката Митка Гръбчева, от чийто трудове признава, че се учил атентаторът Мехмед Али Агджа. "През късния следобед на 9.09.1944 г. Част от червенобрежкия партизански отряд "Георги Бенковски", наречена "Дядо Вълко", е в лозята между селата Торос и Дъбен - Предната вечер са обрали кметството и селския магазин в с. Дерманци и делят плячката. ... В отряда са Митка Гръбчева - Огняна, Пеко Таков, бъдещата му съпруга Вълка Горанова, Дочо Шиков, Никола Станев и още десетина "нелегални" от околните села, Луковит и Червен бряг. Когато все пак разбира, че властта в София се е сменила, Гръбчева излиза от гората и започва разстрели без съд. Първата жертва е не кой да е, а командирът на Четвърта армия ген. лейт. Атанас Стефанов, който пътувал от София за Плевен. Като не намерила друг по-виден човек в този край обаче, тя се ориентирала към селските първенци. На нейната съвест лежат поне 40-50 убийства по бързата процедура на обикновени хора - кметове, учители, свещеници и кръчмари, които в нейните очи олицетворяват "фашистката власт". ... с песни и гърмежи се стоварват в най-близкото село Торос, където влизат в кметството без съпротива, арестуват кмета Станьо Улиев и попа на селото Марин, а после се насочват към дома на училищния директор Коцо Бочев, който бил общински съветник. В дома му влизат Митка и Вълка с още двама местни побойници, но ятаци на отряда. Коцо Бочев е със съпругата и петгодишната си дъщеричка Магдалена. Двамата пройдохи го пребиват, а съселяни с ужас чуват отвътре дъщеричката да се моли на партизанката: "Леличко, моля ви не убивайте татко!" А Бочев е имал неблагоразумието да извика, че български даскал не заслужава жестокия бой пред очите на цялото село. В изблик на "справедлив комунистически" гняв Митка Гръбчева и Вълка Горанова вадят пистолети и го правят на решето пред очите на дъщеря му Магдалена. Стените на стаята били целите в кръв. Жена му припада, а детенцето млъква ужасено. Натрупала по този начин огромен актив пред "народната" власт, пред Митка се откриват бляскави възможности за партийна кариера..."
0
 
 
Лиляна Димитрова - комунистка-терористка, самоубила се при сблъсък с полицята през 1943-та, една от Петимата ремсисти. 2 пъти осъждана за антидържавна дейност. Влязла в някакъв кокошарник, собственикът я набарал и викнал полицията. Обграждат я, предлагат й да се предаде, но тя започва да стреля с пистолета си, като се накрая се гръмва. Слава на героинята.
0
 
 
Обикновено авторите на подобни вандалски прояви при установяването на някакъв режим, независимо от идеологията му, първи се озовават зад решетките или телените огради. Така че тъпото и страхливо копеле или откаченият дъртак - без значение кой го е направил, както и всички, които подкрепят подобни прояви са ярък пример на правилото: Историята учи, че човечеството не се учи от историята. Никой от всички загинали даже и не е предполагал, че ще му се случи. Така че по-малко самонадеяност и вонящи усти! За съжаление в историята по-често се повтарят зловещите събития, отколкото великите.
Сподели какво ново....
на 02.02.2018 г.
+4
 
 
За съжаление комунистите поругаваха хората живи , което е по - лошо . Комунист и коза влезе ли ти в имота все беля ще ти направи !
0
 
 
БРАТСКАТА МОГИЛА Е НАШАРЕНА МНОГО ПРЕДИ ВЧЕРА!КАТО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ПАМЕТНИЦИ СИ ГИ ПОДДЪРЖАЙТЕ ,ВМЕСТО САМО ДА КРАДЕТЕ!А ДО ТОВА ЗАЩО СЕ ШАРЯТ....ТОВА Е НАРОДНАТА ЛЮБОВ!АЗ ЛИЧНО БИХ ВИ НАШАРИЛ ЛИЧНО!И СИ МИСЛЯ ,ЧЕ МНОГО СКОРО САМИ ЩЕ СЕ КРИЕТЕ КАТО МИШКИ!ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ СА СЛЕПИ МОГАТ ДА НАУЧАТ КАКВИ ФАМИЛИИ НОСИТЕ И КАКВО СТЕ СЪТВОРИЛИ НА България!ЧЕРВЕН БОКЛУК!
0
 
 
ТУК ЧЕРВЕН БОКЛУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ИМАЛО ЛИ Е ИЛИ НЕ ФАШИЗЪМ!КАКТО ИМАЛО ФАШИЗЪМ ТАКА Е ИМАЛО И КОМУНИЗЪМ!И ВИЕ ДРУГАРКО СТЕ ЧАСТ БКП-БСП ,ВСЕ ОЩЕ СИ БРОИТЕ ПЛЕНУМИТЕ!ВИЕ ДРУГАРКО СТЕ ЧАСТ ОТ ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ,ТАКА ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА СЪС СОПОЛИВИТЕ ОБЯСНЕНИЯ ИМАЛО ЛИ Е ФАШИЗЪМ !ДА ИМАЛО Е И НЕ Е БИЛ ПО ЛОШ ОТ КОМУНИЗМА!РАЗБРА ЛИ ЧЕРВЕН БОКЛУК!
-3
 
 
САМО ТАКА!Това не са паметници!Това са остатъци от диктатура!Време е да има референдум за или против премахването на символите на тоталитарния режим!Не може да е обявен за престъпен от НС ,а символите му да ни напомнят за тази черна страница от историята ни!ТАКА ЧЕ САМО ТАКА !ВЪН ЧЕРВЕНАТА СГАН ОТ България!
+3
 
 
Една от разликите между България и Полша (на която противниците на ЕС уж много симпатизират напоследък). В Полша се приема закон, който криминализира употребата на понятието "полски лагери" и назоваването на Полша като съучастник на нацистите. В България една и съща шайка стимулирани безделници шарят с бои, трошат и снимат своите провокации, за да дискредитират собствената си страна и да я обвиняват в уклон към фашизъм.
Сподели какво ново....
на 02.02.2018 г.
0
 
 
"И понеже са много смели и големи демократи, показват по този начин ненавистта си. А ние, лошите комунисти, дето трябва всички да умрем, никога не сме си позволили да поругаем по този начин тяхна плоча или паметник. Защото сме научени на почит и традиции, дори към тези, които изповядват различна философия. - НАУЧЕНИ СТЕ ДА КРАДЕТЕ, ДА ЯДЕТЕ ВСИЧКО ОТ МАНДРИТЕ, ДА ИЗБИВАТЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА С ПРЕДТЕКСТ, ЧЕ СА ФАШИСТИ И ВРАГОВЕ НА НАРОДА, НАУЧЕНИ СТЕ ДА ПРИЛАГАТЕ ГЕНОЦИД, НАУЧЕНИ СТЕ ДА ЛЪЖИТЕ КАКТО И В КОМЕНТАРА ВИ НЕУВАЖАЕМА г-жо Йорданова !!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: