ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Гърция пропищя от евтинията у нас, затяга контрола на "Маказа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:18 / 04.02.2018Коментари (7)39071
©
Нелегалният внос на храни, горива и други стоки през ГКПП "Маказа - Нимфея" добива застрашителни за икономиката в района на Комотини размери и местният бизнес поиска конкретни мерки от правителството в Атина. Цели села в района на Комотини вече се хранят с продукти, закупени на ниски цени в Кирково и други населени места в Източните Родопи, съобщава "24Родопи". Местни бизнес формирования често повдигат темата и огласят данни за фалирали гръцки бизнесмени след отварянето на прохода "Маказа", но за първи път правителството в Атина е набелязало конкретни стъпки за спиране на контрабандата и за строг контрол на стоките, внасяни от България за лична консумация. 

Председателят на Родопската търговско-промишлена палата Антонис Грабанис иска пряка помощ от министерството на финансите и министерството на развитието в борбата с противодействието с незаконната търговия, която е факт в Северна Гърция след отварянето на граничния пункт "Маказа - Нимфея". Искането бе оповестено от заместник-министъра на финансите Катерина Папанасиу и от служителите на Министерството на развитието.

Грабанис е заявил в интервю за радио Time 87.5, че е участвал в две последователни срещи, проведени в съответните министерства, и на които се обсъждала спешната необходимост от засилване на граничните мерки - да се поставят мобилни везни, в проверките да участват независимият орган за държавните приходи, или смесени групи от различни контролни институции. Според Грабанис главната причина за незаконната търговия е вертикалната ос Нимфея-Маказа, която може да донесе много туристи в района, в същото време е и в услуга на търговците, тъй като контролът в тази гранична точка е непълен или изобщо не съществува. 

Президентът отбеляза още , че "последиците" от това не засягат само Северна Гърция, но и цялата област Тракия, тъй като незаконно влизащите през границата стоки се разпространяват в по-широк периметър. Той твърди, че е постигнато споразумение с министерствата и че създаването на екипи за проверки ще започне в най-скоро време. Според Грабанис, правителството не може да иска от компаниите - производители да плащат 70% от приходите си като данъци, а от друга страна, да ги оставят незащитени срещу незаконната търговия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
А `га ядоха кифтетата, ни риваха.... Защо не протестираха, когато българите ходеха да пазаруват в Гърция, или пък когато подбиваха цените с нелегално внасяни в България плодове и зеленчуци ? Дребни византийски номера....
+7
 
 
Пазарна икономика драги господа византийци! рџ?†
0
 
 
Ако знаят само какви боклуци внасят.....
+10
 
 
За да не се занимават гърците с глупости най-лесния начин е да ни върнат Беломорска тракия и готово!Какво се плюнчат там !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: