ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Какъв позор – Гестапото, владиката Николай, Шаренкова и Стамболов на едно място
Автор: Любомир Минчев 17:20 / 06.02.2018Коментари (17)11057
© Plovdiv24.bg
Някак между другото мина известието, че митрополит Николай получи признанието за "лидер в духовността" от ченгето Димитър Иванов - Гестапото и Светлана Шаренкова, виден представител на руските интереси у нас. Двамата раздават награди в името на Стефан Стамболов - стопанисват институт за лидерство с това име.

То някак и между другото предадохме Стамболов в ръцете на хора, като тези двамата. Какви са те, ако не наследници на духовните убийци на Стамболов. Това е кощунство с паметта на великия държавник - неговите убийци да раздават признания в негово име.

Свидетели сме на исторически позор. Онези, които усърдно и неуморно работят да ни пришият към своя любим евразийски съюз, раздават индулгенции в името на велик български политик, който беше посечен защото не искаше да види как това се случва, не искаше да приеме, че това е възможно.

И тези хора не се гнусят от действията си.

Дори владиката Николай призна, че изпитвал колебания дали да участва в събитието. Още малко и да им каже да не го занимават с глупости. Но колебанията на Николай не идват от факта, че срещу себе си има руски агенти, не идват от поруганата памет на големия българин, не идват дори от неприязънта, които той изпитва към самия Стефан Стамболов. Той бил смутен, защото намира суетата за вредно и опасно качество. "Ние, православните християни, дефинираме гордостта като грях и то смъртен. Да приема, а още повече да повярвам, че съм "лидер в духовността" или "духовен лидер" означава безвъзвратно да изпадна в този грях, което е стъпка към погубването на душата. Това, разбира се, аз не мога да си позволя", казва владиката пловдивски.

Толкова за неговите терзания. Останалото е срам.
Николай, който отбягва упорито честванията на големия държавник на площад "Стефан Стамболов" в Пловдив, приема награда "Стамболов". Колкото и да се е колебал, отстреща са кръвните му братя, с които плетат мръсните си интриги, с които заговорничат срещу България.

Ако Стамболов може да види отнякъде как руски подлоги са учредили награди с неговото име и ги раздават на митрополити, за които няма нищо по-свято от Руската православна църква, вече да се е хванал за кобура. Той затова е бил твърд към Светия синод и някои митрополити, за които бог е Русия. В словото си Николай нарича това грях на Стамболов и твърди, че "неговата мъчителна смърт е изкупила голяма част от греховете му."

Приемайки наградата "Стамболов", владиката Николай се държи като убиец на Стамболов. И нахално твърди, че "историческата наука проявява известна търпимост към недостатъците на държавните дейци, когато посмъртно делата им са се оказали полезни за общонародното дело и националните интереси, такива, каквито светската историческа наука ги разбира."

Владиката Николай ненавижда Стамболов."Целият ми опит ми говори, че наложеното още по времето на Стефан Стамболов неопределено, светско отношение към Българската православна църква не е изживяно докрай, като неговите рецидиви се проявяват отново и отново", заключава този "лидер в духовността".

Събрани на едно място - Гестапото, Николай и Шаренкова, да говорят за Стамболов, е все едно Хитлер да изнася лекция в Аушвиц за хуманното си отношение към евреите.
Това е национален позор. И ще продължим да търпим безочието на тия хора, защото има далеч по-важни теми - да спасим две лъвчета, да няма втори лифт на Банско и да покажем колко дълбоко сме вникнали в Истанбулската конвенция.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Русия винаги си е преследвала своите си имперски интереси, освобождаването на България от Турция е било претекст за кой ли път през 18-ти век да се опитат да стигнат до Проливите. Никъде в Санстефанския договор не се споменава името "България" ! Само няколко години след Освобождението "братята" руснаци си показват зъбките, когато неистово се противопоставят и на Съединението, и на обявяването на независимостта на България. Точно Русия подкокоросва Сърбия да ни нападне и даже е карала Турция да си завземе обратно Източна Румелия.
0
 
 
България се е обърнала към Европа, заровила е глава в пясъка и се е надупила към Русия.
-2
 
 
.... дядо попееее .... нитО си лидер в духовността .... нитО духовен лидер :) .... агент си дядо попе агент на кгбто :)
на 06.02.2018 г.
0
 
 
Ако вярвам на автора,руснаците,КГБ и комунистите са утрепали човека,който се е скрил по време на Априлското въстание.Героите са загивали,а някои "водачи" са станали премиери.А автора винаги е прав,защото публикациите му са винаги на първа страница на най-известните световни медии.Но съм объркан,защото световните медии,пишат,че са го бастисали, защото не е чул волята народна и офицерството за по-близки връзки,а не насаждане на омраза,с Русия.
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 06.02.2018 г.
+1
 
 
..ако Стамболов беше хубав чиляк и Премиер на България...едва ли щяха да му цепнат картуната на две,той си има своите много грехове.
0
 
 
И тримата са за отстрел!Мръсни червени гадове!
+1
 
 
Циници. По цинични от Диоген са само партийните червени боклуци и техните копелета. Точно тази лайняна троица се подиграва със Стамболов.
+6
 
 
Дано наистина Стамболов не вижда целия този позор, защото няма да намери покой! Това е един от най-гнусните КГБ-ски прийоми - да се изходят върху всичко чисто и свято, за да девалвират всякакви ценности. Нещо като задължителните портрети на Ботев и Левски в кабинетите на тежката номенклатура.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: