ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Църква се сдоби с акт, горили дрехи от дарения
Автор: Мариана Панчева 08:25 / 11.02.2018Коментари (2)7483
© Plovdiv24.bg
Пловдивска църква, спадаща към нетрадиционните за страната ни изповедания, се е сдобила с акт за замърсяване на въздуха, научи Plovdiv24.bg. 

Служители на Пловдивския общински инспекторат (ПОИ) посетили адреса след сигнал, на място заварили да се гори текстил, дрехи - по всяка вероятност от дарения. "Написан им е акт", разказа за читателите ни шефът на Инспектората Ангел Славов

Сигналите за мръсен въздух тази зима са десетки, голяма част от тях точно за изгаряне на боклуци. По думите на Славов, обаче, при проверките си в голяма част от случаите инспекторите не са открили нередности, освен изгаряне на дърва и въглища. Обяснение за тези ситуации обаче има - често хората използват нафта и други запалителни течности за разпалки, след което продължават само с твърдото гориво, коментира Славов, позовавайки се на опита си. 

В ПОИ са постъпили няколко сигнала за горене на гуми в коритото на "Марица". Изпратените на място служители установили, че се гори, но не гуми, а... кабели. Написани са два акта, отчете Славов. 

Отработен е и сигнал за горене на плоскости в цех за мебели. "Направихме близо 20 внезапни проверки, но не установихме нищо нередно. Все пак сме им написали предписания и продължаваме да ги следим", разказа още шефът на Инспектората. 

През декември сигналите покрай празниците са намалели, но не липсват. От общо 11 постъпили 6 са се оказали неоснователни, по 2 от случаите са издадени констативни протоколи, написани са и 3 акта. 

Интересен сигнал точно от последния месец на миналата година е за замърсяване на въздуха, идващо от къща в самото сърце на града - на ъгъла на улиците "Капитан Райчо" и "Иларион Макариополски". 

Проверка установила, че става дума за остъклен парник за цветя, отопляван с печка на дърва и въглища на твърдо гориво, други нередности обаче не са засечени. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 11.02.2018 г.
0
 
 
А през махалите някой минава ли ,за да види какво се случва там? "Чистия" въздух ,който "братята " мангали споделят с нас! Ееее, ама те са привилегировани ,законите са по-различни за тях! Всъщност за тях няма такива.
+2
 
 
Трябва изменение на закона и на орките, които горят гуми и кабели, не актове, а затвор и спиране на социалните за цялата фамилия! Като им напишете актовете на тия, какво смятате, че ще стане - да не би да ги платят?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: