ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
17 убити след стрелба в училище във Флорида (ВИДЕО)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 15.02.2018Коментари (4)15916
17 души бяха убити при стрелба в училище във Флорида. Инцидентът стана малко след 14:00 часа следобед в сряда местно време. За масовото убийство е задържан 19-годишният Никълъс Круз, бивш възпитаник на гимназията. Преди време Круз е бил изключен от гимназията дисциплинарно. 19-годишният е открил огън с полуавтоматично оръжие AR-15 в училище в град Паркленд. Круз се е появил в училището, носейки противогаз, димни гранати и голямо количество муниции за оръжието си, след което е активирал противопожарната аларма. Когато повечето ученици и учители се събрали на едно място, той е започнал да стреля, предизвиквайки паника. Първоначално се съобщаваше, че е носел и джихадистки колан.

Много хора са се барикадирали в класни стаи или хранилища. Малко след екшъна полицията е отцепила района и е започнала операция по залавянето на стрелеца, която продължила около два часа. 12 от жертвите са били убити в сградата на училището, двама от тях в двора, един е застрелян на близката улица, а последните двама са издъхнали на път за болницата. Сред жертвите има деца. Други 16 души са ранени, някои от които се намират в критично състояние. Не са ясни и мотивите на стрелеца. 

След като му е оказана медицинска помощ, е предаден на полицията за разпит. Поне няколко часа стотици родители чакаха да се срещнат с децата си, тъй като районът беше отцепен. Много от тях се чували със синовете и дъщерите си само по телефона. Шерифът на окръга Скот Израел уточни, че се търси мотивът за зверството на 19-годишния бивш възпитаник на учебното заведение Николас Круз.

"Започнахме да разглеждаме посещаваните от него уеб сайтове и интересите му в социалните мрежи", допълни Израел, наричайки някои от постовете на Круз "много, много обезпокоителни". Позовавайки се на свои източници, американската телевизия Си Ен Ен обяви пък, че младежът е стрелял с полуавтоматична карабина AR-15 - най-разпространеното оръжие за "цивилна" употреба в САЩ и най-често използваната пушка за масови убийства в страната. В себе си Круз е носил няколко пълнителя.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тъй като очаквам да прочета много коментари от типа "Американците това, Американците онова", само ще ви кажа, направете си една бърза справка в Гугъл, нито се случва само в Америка, нито е единствения подобен случай, просто се дава по-голяма гласност именно, защото е Америка. Там лошото е, че всеки може да си купи оръжие и кабинета на Тръмп, вместо да прави нещо по-въпроса, се опитва да защити възгледите си, че повече хора умирали при аборти, отколкото при престрелки, а реално 1606 са жертвите след Санди Хук (2012 година) трябва контрол над продажбата на оръжия, а такъв няма....
+2
 
 
не си представям какво щеше да е в бг ако продажбата на огнестрелни оръжия е като в сащ нямаше 1 човек да остане :D
-3
 
 
Какво има за казване в случая? Жалко за жертвите. А Путин го е страх да даде оръжие в ръцете на обикновените хора, да не би да пострада от "народната любов"...
+2
 
 
Къде са русофобите да се изкажат?! Жалко за жертвите. Системата не прощава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: