ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината ни готви голяма анкета! Влиза в домовете, брои комини, пита за печки!
Автор: Мариана Панчева 08:40 / 16.02.2018Коментари (27)13291
© Plovdiv24.bg
Общината има разработена анкета, с която ще събира информация за това как се отопляват пловдивските домакинства, както и до каква степен пловдивчани са готови да направят лична промяна и да се включат в борбата за по-чист въздухДопитването се състои от две части с общо 24 въпроса, а Plovdiv24.bg се сдоби с него.

То започва с описание на типа жилище - къща, блок, кооперация; броя на стаите в него, както и каква е отопляемата площ. След това пловдивчани ще трябва да посочат вида на използваното отопление - централно, соларно, електрическо, твърдо гориво, газ, локално на дизелово гориво, или пък никакво, ако домакинството е избрало да пести напълно. 

Ще се събира информация за броя отоплителни уреди, за вида горивото - въглища, пелети, дизелово гориво, ТЕЦ, дърва, природен газ или електричество, както и за това какъв е разходът на домакинство за гориво в отоплителния сезон от октомври до април. 

Значение за проучването ще и типа покривна конструкция, общият брой на действащите комини в жилището, санирано ли е то или не, има ли изолация, нова или стара е дограмата.

Във втората част втора част на анкетата Общината ще попита пловдивчани какво биха направили, за да опазят въздуха в град по-чист. 

Тук са включени следните въпроси: 

"Знаете ли какво представляват фините прахови частици и какво причиняват на здравето те?"

"Одобрявате ли участието на Общината в проекти за прилагане на мерки за намаляване на замърсяването на въздуха?" 

"Одобрявате ли подмяна на старите горивни устройства на твърдо гориво в жилището - печка, котел и други, с по-ефективни, намаляващи замърсяването на въздуха?"

"Одобрявате ли монтирането на филтри на комините като мярка за намаляване на замърсяването на атмосферния въздух във вашия град?" 

"Съгласни ли сте да Ви бъде монтиран филтър на камина цел намаляване замърсяването на атмосферния въздух в Пловдив?" 

"Одобрявате ли преминаването от отопление на твърдо гориво към алтернативно отопление?", както и "Коя мярка сте съгласни да приложите в жилището си - подмяна на горивното устройство, монтиране на филтър на комина, преминаване на алтернативно отопление?"

Анкетата продължава със сондиране готовността на хората да отделят лични средства за гореописаните промени. Пловдивчани ще бъдат попитани и дали биха се съгласили да участват в експеримент, свързан с монтирането на електрически филтър за финипрахови частици на комините им. 

Не е подминат и транспортният сектор. В тази връзка са въпросите: "Съгласни ли сте да замените дизеловите и бензиновите автомобили с електрически"", както и "Съгласни ли сте да ползвате автобуси на градския транспорт, които се захранват с електрическа енергия?". 

За цвят има и два "зелени" въпроса: "Иската ли вашата Община да има повече зелени площи?" и "Съгласни ли сте да участвате в инициативи по затревяване и изграждане на тревни площи около крайпътни и блокови пространства?".

Въпросникът все още се доразработва и е възможно да претърпи леки промени, поясниха от Общината, но същността на допитването ще гравитира около този първи вариант. Допитването ще се проведе пилотно в район "Централен".


Още по темата: общо новини по темата: 374
17.03.2024 »
03.03.2024 »
18.02.2024 »
17.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да броят колите- те замърсяват въздуха- преди 70те години на миналия век масово се отоплявахме с печки на твърдо гориво и по скоро въглища но въздуха беше чист защото нямаше толкова автомобили. сега броя на отопляващите се с печки на твърдо гориво са може би едва 20% от броя на на автомобилите
0
 
 
немогат да ми кайат с кво да се топлк през зимата !!! кви са тикк тапотииии
0
 
 
За да продадат медните кабели по мрежата
0
 
 
,,Стига глупости ,,Кредисимо"- пари на време". Ха, ха, ха....
0
 
 
Всеки нормален човек иска да диша чист въздух, да кара съвременна кола и да не се цапа с дърва, въглища и пепел.. Но повечето нямат пари да си го позволят. Докато не се вдигнат заплатите и не се намалят цените на тока няма как да стане.
+1
 
 
Общината до външната врата нямя право да влиза в апартаменти и къщи
+1
 
 
супер , сега да видим как ще се оправите с мангалите.... , по добре въведете въглеродния данък, а не се занимавайте с несвойствени работи.....
0
 
 
дрън-дрън пак ще оправдаят присвоени пари и никаква файда от анкетата
+1
 
 
Анкетите и локумите вадят пари.Затова е пълно с НПО-та,фондации,социолози,анкетьори... Другото е ала-бала!
на 16.02.2018 г.
+1
 
 
Загуба на време и ресурс, който може да се впрегне, за да свърши наистина нещо. Ала-бала. Разпоредби и яки глоби! Не е нормално разни олигофрени да горят каквото си искат и да замърсявате онова, което ползват всички. Парни инсталации в апартаменти, горящи какво ли не. Превърнали са околоблокови пространства в дъскорезници и кюмюрджийници. Режат, вдигат шум, правят боклук. Шепа простаци тормозят хиляди данъкоплатци. Лесно е да се намерят. Подавайте сигнали.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: