ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Похитителят на Адриан и гард на Ториното е воювал в ЧВК "Вагнер"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 17.02.2018Коментари (7)9659
©
Георги Близнаков, охранител на престъпния бос Ивайло Борисов -Ториното, който неотдавна бе арестуван заедно с началника си и още двама човека за отвличането на милионерския син освободен от съда поради липса на убедителни доказателства, е бил част от секретния руски частен военен отряд "Вагнер". Това разкриха запознати с биографията на 47-годишния Близнаков, цитирани от в. "Уикенд". Около дейността на частната военна компания "Вагнер" се разшумя през последните дни, след като миналата седмица американските сили ликвидираха между 100 и 200 членове на частната армия при ожесточени боеве в Източна Сирия. 

Макар и руснаците, и американците официално да отричат, че сред жертвите при престрелката в Сирия са загинали стотици наемници на "Вагнер", съществуват достатъчно данни за жестокото клане на руснаци в Сирия. Заподозреният като главен участник в отвличането на Адриан Златков охранител Георги Близнаков също е бил част от частната армия "Вагнер", разкриват негови познати. През есента на 2013 г. бодигардът на Ивайло Ториното заминава за Русия, за да се включи в тренировъчен лагер. Според негови познати Близнаков се надявал да бъде одобрен и да се включи в секретни мисии на "Вагнер" срещу месечно възнаграждение от 3200 евро.

Българинът изкарал близо 2 седмици в тренировъчен лагер на полигон в село Малкино в Южна Русия, преди да бъде отхвърлен заради липсата на достатъчна физическа подготовка и стрелкови умения. "Обученията са се водили лично от подполковник Дмитрий Уткин, който е подготвял бойци за завладяването на Крим", твърдят запознати. В лагера за обучение тренирали над 1700 човека като освен Георги Близнаков имало още четирима българи. Всички те обаче били пренасочени към други руски военни формирования. 

Така Георги Близнаков се озовал в друг руски отряд завоенни действия - "Тайфун" и като част от него е изпратен в Украйна през пролетта на 2014 г., за да подпомага сепаратистите от Донецк и Луганск, които завзеха администрацията и кметството в Донецк и обявиха създаването на Донецка народна република. Според признанията на самия Георги Близнаков, направени пред негови познати, той е прекарал в размирния Донецк повече от 3 месеца, като е участвал в десетки военни сражения. Според данни на украинския портал "Миротворец", Близнаков даже е бил награден с медал за вярна служба към непризнатата Донецка народна република.

Месеци след като се завръща в България, Георги Близнаков бе арестуван като главно действащо лице в мутренско изстъпление на Околовръстното шосе. На 24 февруари 2016 г. Близнаков, заедно с Христо Христов и Александър Гечев пребиха жестоко спортиста Васко Наумов и съпругата му с метални палки, а случаят потресе цяла България, след като жената успя да заснеме инквизицията с мобилния си телефон. Последваха шумни арести за охранителите на Ивайло Борисов - Ториното, които по документи се оказаха не негови гардове, а икономи и готвачи. 

Близнаков и останалите агресори от Околовръстното шосе обаче излязоха тихомълком от ареста след няколко седмици, а впоследствие получиха минимални осъдителни присъди. Любопитна подробност е, че докато течеше делото, Георги Близнаков избяга от България и отново пребиваваше известно време в Донецка народна република, преди да се завърне тайно в началото на миналата година, за да подготви отвличането на Адриан Златков. "Докато Близнаков отсъстваше от страната, той беше осъден на ефективен затвор от 2 години за друго свое провинение.

Сега би било редно охранителят на Ивайло Ториното да влезе в затвора за тази присъда, макар да бе пуснат на свобода от съда за отвличането на Адриан", коментира столичен прокурор. Срещу бандита още не е приключило и делото за побоя над спортиста Васко Наумов. Затова от държавното обвинение се опасяват, че Близнаков отново може да избяга от България, макар да му е наложена забрана да напуска страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 17.02.2018 г.
0
 
 
Колко детайли от живота на този престъпник знаят,само не знаят защо с тези и други факти не е в затвора?Важно е обаче да се "наблегне" на "руската връзка".Аз пък съм чул,че е от американските морски тюлени.Те на тях им викат морски крави ама нейсе.
0
 
 
Хахахахахахаха, тоа тюфлек отишЕл да воюва. Не може да си представи от какво се е отървал. Много филми е гледал май :-)))))
0
 
 
тоя на снимката ли е апаша ? Много голяма гуша има,такъв толуп едва ли ще има физическа подготовка да води битки с автомат :)
+2
 
 
Нали трябваше да лежи заради побоя на околовръстното,когато посегна на мъжа с жената и детето или ви е толкоз паметта?
0
 
 
на асад не му ли трябва паметник на освободителите :) да му харижем огромното гранитно гумно от бунаджика :)
0
 
 
не са сто двеста :) ...... къмто 600 са :) ..... разстреляли са ги най позорно като бясни кучета :) амин братушки .... каквото търсехте намерихте го :) путкин да му мисли за вдовиците :)
+2
 
 
А на млади години сигорно спасител на мореторџ?‚рџ¤Јрџ¤Ј
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: