ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Автогол съкруши Ботев на Герена, 21-годишната черна серия продължава
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:23 / 18.02.2018Коментари (55)16205
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) загуби нелепо от Левски с 0:1 като гост в първия си официален мач за 2018 година. Единственото попадение падна в 88-ата минута и бе автогол на Пламен Димов.

По този начин жълто-черните прекъснаха серията си от 12 поредни мача в Първа лига без загуба.

Възпитаниците на треньора Николай Киров обаче продължават негативната 21-годишна серия, в която нямат спечелена точка срещу сините в София.

Пловдивчани остават на 5-о място във временното класиране с актив от 32 точки.

Още в 12-ата минута "канарите" можеха да открият резултата. Густаво Афонсо пусна към Тодор Неделев, който от 20-ина метра отправи силен удар, но топката рикошира в гредата.

Малко по-късно няколко футболисти на Ботев се извисиха за първа топка в наказателното поле на Левски. Дуде Ндонгала успя от непосредствена близост да я насочи към вратата на Митрев, но покрай гредата в аут.

Десет минути след почивката Тодор Неделев пробва далечен шут с левия крак, но топката попадна право в ръцете на вратаря Митрев.

В 63-ата минута Ботев пропусна едно от най-чистите си положения, което дойде след грешка в защитата на домакините. След преса в половината на Левски топката попадна в Диого Кампос, който фронтално срещу вратата не успя да нацели добре топката и пропусна златна възможност.

Две минути по-късно сините също удариха греда, след като бившето "канарче" Антонио Вутов засече с глава центриране на Нашименто.

Четвърт час преди края Лъчезар Балтанов подаде към Афонсо, който от границата на наказателното поле шутира с левия крак, но вратарят Митрев спаси.

В 88-ата минута Левски успя да открие резултата. Роман Прохазка получи топката по десния фланг и опита центриране към наказателното поле. Там обаче Пламен Димов протегна крак да избие топката, но тя влезе в мрежата зад вратаря Иван Чворович - 1:0.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Серкан ЮсеинЛъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Тодор Неделев, Густаво Афонсо (78- Фелипе Бризола), Диого Кампос (70- Стивън Петков).



Още по темата: общо новини по темата: 64
04.05.2018
04.05.2018
04.05.2018
03.05.2018
03.05.2018
02.05.2018
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Емоциите са ни в повече, но чак такива жестоки критики са странни. Отборът наистина игра за победа за разлика от предишни години, когато само се говореха футболни клишета преди мача и на терена нищо. Хайде да не забравяме как през тези прочути 21 години, че и преди това сме отивали с много по-звездни състави на Герена и сме изпадали в пълен шок и глуха защита още от първата минута. Левски може да не е толкова силен, но това е гостуване на Левски. Така както за тях гостуване при нас даже и да се борим за оставане в групата се е превръщало в ад. Притесних се само от две неща. Масовото схващане на мускули в последната третина на мача. Пълното изолиране на централния ни нападател при тази схема. И при Диого, и при Стивън реално нападателят ни беше откъснат от отбора. С Косоко, Виана или Жоао Пауло това няма да се получи, защото са друг тип играчи, но с класически таран-консуматор изнесен напред нещо трябва да се промени.
+4
 
 
Не съм съгласен с тези критики срещу Белия. Отборът ни много добре стоеше на терена. Определено Диого още не може да се "впише" в нашата игра. Говедата по-добре изглеждаха физически. Нашите ще бъдат във върхова форма едва следващия мач или за мача на Балтанова нива. За Белия би било по-добре да изненада с нещо Делио Роси със скрита промяна на позицията на някой от халфовете, с което да разкъса иначе добре подредената говежда защита. Например към 55 минута да вкара Лазар Марин на позицията на Ндонгала, Дудето да се премести на другия фланг, а Диого да излезе от играта. Малко по-късно да вкара и Стивън, а Густаво да излезе. Нещо такова ми се въртеше в главата.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Слаб мач. По-добри бяхте първото полувреме. Ако беше влезнал гола на Неделев говедата умираха.
+2
 
 
поредния срам резил и позор,след НОРМАЛНИТЕ ЗАГУБИ от ВРАЦА И УЕВСКИ,следват още по НОРМАЛНИ ЗАГУБИ от ЛУДОБОРЕЦ,буферите,равен с витоша,загуба от верея и рвен с русе И ЧЕСТИТО 10 МЯСТО,АВТОГОЛАЖИИ,ДОКОГА ЩЕ СЪБУЖДАМЕ МЪРТЪВЦИТЕ ОТ ЦЕЦКА И УЕВСКИ С НАРОЧНИ АВТОГОЛОВЕ БЕ ПРОДАЖНИЦИ,
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
на 18.02.2018 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+10
 
 
Ботев изигра силен мач,създаде по-чистите положения,стоя по-добре,подредено и балансирано...накрая-ужасен малшанс. На Диого му е необходимо време,дано е по-малко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: