ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ключов момент преди половин година довел до трагедията с близнаците!
Автор: Васил Динев 12:47 / 21.02.2018Коментари (10)83858
Социалните в Пловдив дадоха брифинг във връзка с двете тригодишни близначета Стефан и Габриела, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво каза шефката на службата Надя Танева: "Момиченцето подобрява състоянието си, но за съжаление момченцето продължава да е в дълбока кома. Бабата по бащина линия изяви желание да бъде придружител в болницата и иска да отглежда децата. Тя се е грижила за тях до навършване на 2 годинки, след това не ги е виждала. Изненадана е от външния им вид. Това са нейни думи, които ще бъдат проверени. 

Тя твърди също така, че всяка седмица е изпращала пари на майката. Каза още, че бащата също е изпращал средства, за да се грижи майката за децата. Бащата към момента е неоткриваем. От Агенцията за закрила на детето посетиха адреса на майката, но тя не отваря вратата. Ако трябва, ще отидем повторно с полиция, за да проведем разговор и да разберем как се е стигнало дотук! Според нас преди половин година е имало ключов момент, който я е принудил да престане да се грижи адекватно за децата".




Още по темата: общо новини по темата: 12
06.03.2018 »
22.02.2018 »
22.02.2018 »
21.02.2018 »
21.02.2018 »
21.02.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Защо сега се задействаха социалните?Къде са били до сега?
+1
 
 
Желателно е социалните да си вършат работата а не само да лапат пари и да си чешат въшките
+2
 
 
Аз ли само съм наивна и очаквах да има някакава яснота от страна на институциите по въпроса? Какво значи брифинг - за това денонощие вече можеше да стане ясно дали версията на майката с корниза е вярна. И да е вярна, тези деца имат кг като на едногодишно дете. Тук става дума за системно страдание. Или като журнаалисти не сте отразили информацията, която вълнува обществото, защото тук данните са стил "една жена каза", или самите социални не са си свършили работата! Горкото детенце, дано се възстанови!
+1
 
 
Нещо някъде ми убягва - бабата се грижила 2 години за децата, а никой от съседите не знаел, че в този дом имало деца. Торбата с лайна разхожда куче /значи го и храни/, в същото време била бедна и лишавала децата дори от фотосинтеза /т.е. разходки на въздух и слънце/. След като 2 години децата са получавали грижа от бабата, би трябвало да са имали личен лекар, този тогава къде е блял и не ги е търсил за редовните прегледи? Въпроси, въпроси ... Голяма мъка! Прасето не ги пускало в кочината си - трябва принудително да влязат и да и търсят сметка за състоянието на децата - от всякъде погледнато това си е насилие над деца, хич да не се измъкват с глупави обяснения.
0
 
 
Какъв момент ,какъв "ключ". Тази жена е за ...,даже незнам за къде. Да пази Господ!
+1
 
 
За съжаление, "материализираната" ни нация, спокойно може да се поучи от циганите , как се гледат деца. На тах "социални служби" и Джи.Пи-та не им трябват. Евала на Костемурката за никнейма :)
Сподели какво ново....
на 21.02.2018 г.
+11
 
 
1. Провал на семейството: бащата неоткриваем, бабата уж гледала, ама после не ги виждала. Ами като не си ги виждала, ако имаш съмнения, обади се на социалните. За майката да не говорим. 2. Провал на обществото: никой от съседите и познатите или хората от квартала не е забелязал нещо и дори да е видял не си е направил труда да осведоми органите. Какво да се очаква от чалгализиран, изтормозен и беден народ? 3. Провал на социалните служби, че не знаят какво става с такива деца. Като знаят за ключов момент, какво са направили? 4. Провал на здравната система, че няма задължителни периодични прегледи на децата както е по света. "Задължителни" е силно казано, но като не отидеш, да ти режат детските (то пък едни детски...). Абе ужас, тежко им на дечицата, дано се измъкнат от това семейство!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: